IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Евроинс (5IC / EURINS)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Пичове, има точна методология за смятане на цената на търговото. Проблем би било ако мениджмънта нарочно не изкарва печалба за да държи акциите ниско и да може да ги изкупи. Т.е. или са големи хитреци или нескопосани, като и в двата случая не е ок.

Защо изкупуват с подставени лица? Може би защото при гласуване за отписване Евроинс не гласува с акциите, които има, а само с тези, които е придобил при търговото предложение и ако е тяхно подставено лице ще може да гласува в тяхна полза. Тук ако се случи така КФН може да се намеси предполагам, но трябва и да се докаже свързаността между тях.

Горното е хипотеза и си признавам, че вече нямам акции тук. Продадох ги на загуба!
    Keep going ...

Коментар

• Зависи за колко процента изкупуване става дума.Дали са свързани лица ..КФН знае..Иначе защо ще се гласуват и обявяват обратните изкупувания, като всеки ще може да мишкува и да литка миноритарите..
      Можеш ли да си обясниш от къде са толкова сигурни публично да обявяват цената на търговото си, още преди да са го внесли за разглеждане..

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
        Много ми прилича на пазарна манипулация с тези скрити изкупувания без предизвестие.Не съм чувал някой мажоритар да е така убеден на колко ще му мине търговото.То чак е обидно за КФН - те да не са лукови глави..Да се надяваме , че времената на изкупуването на Слънце БТ са вече отминали..Нали говорим за променено отношение на КФН към миноритарите..
        Чакай, чакай. Какви пазарни манипулации? Хората са сложили бид, който никой не е задължен да удря. Това е просто един допълнителен бонус за тези, които търсят бърз екзит. Който му се струва евтино да не продава и да чака търговото.

Нямам и съм последния, който би защитатвал мажоритарите от групата. Ама чак пазарни манипулации и неуважение към КФН са прекалени твърдения.

Коментар

• Много ми прилича на пазарна манипулация с тези скрити изкупувания без предизвестие.Не съм чувал някой мажоритар да е така убеден на колко ще му мине търговото.То чак е обидно за КФН - те да не са лукови глави..Да се надяваме , че времената на изкупуването на Слънце БТ са вече отминали..Нали говорим за променено отношение на КФН към миноритарите..

Коментар

• Първоначално изпратено от man_united Разгледай мнение
            Кофти е за тези купили на по-висока цена, но според мен над 1.28-1.30 надали ще се вдигне цената на потенциалното коригирано търгово! Още повече Евроинса почти не генерира печалби през последните години и лесно ще го оценят и по-ниско от това!
            Не зная защо си мисля ,че печалбите ще се вдигнат драстично даже още от първото тримесечие!

Коментар

• Има някакво противоречие в това интервю - от една страна Христов казва, че го делистват заради неправилната оценка и изкривяване на БФБ, а от друга казва, че търговото няма да бъде по-високо от пазара?
              Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• По важно е колко ще е цената на КФН след като са изкупували на 1.30.

Коментар

• Кофти е за тези купили на по-висока цена, но според мен над 1.28-1.30 надали ще се вдигне цената на потенциалното коригирано търгово! Още повече Евроинса почти не генерира печалби през последните години и лесно ще го оценят и по-ниско от това!

Коментар

Ами , ако са 9 по лесно ще се бръкнат за по- висока цена..
                    Да, може и така да е. Даже като се вземат днешните и вчерашните бройки и останаха 7%.... дет се вика не останаха...

Коментар

• Ами , ако са 9 по лесно ще се бръкнат за по- висока цена..

Коментар

В последните години няма практика КФН да признае цената на мажотитара от първия път.Говорим за променения КФН, ще има жалби- това е много ниска цена и е нормално поне 15-20% над 1.30.Да видим как КФН ще защити интересите на миноритарите..Защо като са сигурни в цената на търговото продължават да изкупуват с поставени лица...Да видим ще могат ли да изкупят оставащите 20%.Аз не бързам..
                        Не са ли 9%?

Иначе големия ордер свърши. Да видим дали ще го подновят....

Мен лично ми е трудно да продам на 1.25 като съм купувал на между 1.40 и 1.60....

Коментар

• В последните години няма практика КФН да признае цената на мажотитара от първия път.Говорим за променения КФН, ще има жалби- това е много ниска цена и е нормално поне 15-20% над 1.30.Да видим как КФН ще защити интересите на миноритарите..Защо като са сигурни в цената на търговото продължават да изкупуват с поставени лица...Да видим ще могат ли да изкупят оставащите 20%.Аз не бързам..

Коментар

• „Ще отправим търгово предложение към миноритарните акционери на ЗД Евроинс АД и ако предложението бъде прието, ще осъществим свалянето му от борсова търговия. Причината е, че Еврохолд е борсово дружество, а Евроинс Иншурънс груп АД (ЕИГ) е изключително голяма застрахователна група, където има само едно публично дружество – ЗД Евроинс АД (България). То е изключително малко за размерите на групата и поради неликвидния български пазар не дава реална оценка на групата като цяло и затова сме решили да го делистнем“, заяви Асен Христов за Investor.bg.

Обект на търговото предложение ще бъдат малко над 1,6 млн. акции на „ЗД Евроинс“ АД, или около 9,9% от капитала на дружеството.

“Ако някой се интересува от цена на търговото, тя ще бъде определена по правилата, но едва ли ще надвиши цените, до които е стигал пазарът в последните дни”, заяви Христов.

http://www.investor.bg/novini-i-anal...ot-bfb-237109/

Коментар

• Защо си мислите, че Комисията ще ги бори за по-висока цена?
                              Оценката на един застраховател е толкова мъглява, че надали и комисарите ще се занимават да доказват, че "справедливата цената" е 1.30, а не 1.25!
                              Още повече след продължителното задържане на пазарната цена под левчето!

Коментар

• Вижте според наредба 41 какви може да са ви таргетите... застрахователните резерви не участват в собствения капитал и може това да е максимума.
                                Keep going ...

Коментар

Working...
                                X