Първоначално изпратено от Kiro
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Евроинс (5IC / EURINS)
Collapse
X
-
Всичко си представям , но засега представите ни за представяне на мажовците и КФН са в повечето случаи отрицателни..Това посочване на предварителна цена-точен резултат преди мача ще е голям тест за новото КФН и отношението му към миноритарите..Засега добре се представят дано не ни предадат-продадат
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениеТърговото, което са длъжни да пуснат сега ... би ли било достатъчно за делистване ако решат...или при делистването трябва да пуснат още едно търгово.
ПП по отношение на купилите в ниското мин година.. батя и други колеги също облажиха и няма как да се каже, че някой е знаел какво ще се случи. Просто в онзи момент инса го бяхме отписали..това е истината. Ако трябваше батя и още няколко човека да го изправят до тези цени... NO WAY просто, а "институционалните усвоявачи на парите на пенсионерите" тука не барат, защото това не е от тяхната кочина.... преди години с няколко приятели купувахме тук доста не помня колко но общо бяха доста ... нищо не можахме да 'изправим' както спряхме и се спихна...говоря след кризата на 2008-ма.. около 1.35-1.55 пазарихме доста ... затова ви казвам ако мажо не се беше активирал да го сваля днес нямаше да си пишем как манипулирал а тука щеше да има по 1-2 мнения на месец на цена 65-75 стоинки... и батя да ближе рани и да плаща репа...
бирата ми действа искрено и лично
живи и здрави да сме другото лесна работа.
Вероятно всичко е сметнато и договорено предварително на каква цена и колко акции ще купи.
В запас вероятно има няколко десетки хиляди акции в близки ДФ за всеки случай .
Така ,че вероятността да си изпълни поставените цели е почти 100 %.
Не е препоръка.
Останаха ми още малко акции.
Коментар
-
какво пречеше ЕИГ да купи директно от батя и останалите акционери а не да се минава прз специализирантие логистични системи, което купи на 1.30 и скоро след това продаде на загуба от 1.15....Това е актакуемо от всякъде, купуваш нещо, което съвсем скоро продаваш на загуба, и си свързано лице по сделките...
КФН и НАП да погнат веднага мажовците
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениеТърговото, което са длъжни да пуснат сега ... би ли било достатъчно за делистване ако решат...или при делистването трябва да пуснат още едно търгово.
Мненията ми не са препоръка за търговия.
Коментар
-
Търговото, което са длъжни да пуснат сега ... би ли било достатъчно за делистване ако решат...или при делистването трябва да пуснат още едно търгово.
ПП по отношение на купилите в ниското мин година.. батя и други колеги също облажиха и няма как да се каже, че някой е знаел какво ще се случи. Просто в онзи момент инса го бяхме отписали..това е истината. Ако трябваше батя и още няколко човека да го изправят до тези цени... NO WAY просто, а "институционалните усвоявачи на парите на пенсионерите" тука не барат, защото това не е от тяхната кочина.... преди години с няколко приятели купувахме тук доста не помня колко но общо бяха доста ... нищо не можахме да 'изправим' както спряхме и се спихна...говоря след кризата на 2008-ма.. около 1.35-1.55 пазарихме доста ... затова ви казвам ако мажо не се беше активирал да го сваля днес нямаше да си пишем как манипулирал а тука щеше да има по 1-2 мнения на месец на цена 65-75 стоинки... и батя да ближе рани и да плаща репа...
бирата ми действа искрено и лично
живи и здрави да сме другото лесна работа.Last edited by bertram; 07.04.2017, 00:06.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнение
Ти сякаш не знаеш как става на БФБ.
Нито са първите ,нито са последните.
Примери много - ХИКА,Алкомет,Еврохолд,БТХ и.......при мноого други се поставят разни цели и се изпълняват на нашата неликвидна борса.
Трябва само да се досетиш за ставащото и да се включиш - разбира се ако нямаш някаква подсказка.
А може и да рискуваш ,като видиш ,че нещо е много подценено.
Тук например пенсионните фондове на NN си разпродадоха акциите на около 47- 48 стотинки преди по-малко от година.
поредно нагледно доказателство за предварително нагласено ГОЛЯМО УЖИЛВАНЕ .... на мен така ми изглежда цялата тази картинка.
прееваните са 1000% т.н. вложители
Коментар
-
Първоначално изпратено от dex Разгледай мнениеОстава за мен неприятния привкус, че вероятно те са хората купували от 60 стотинки до 1.30 през подставени лица...
Това си е търговия с вътреша информация както и да го погледнеш...
Нито са първите ,нито са последните.
Примери много - ХИКА,Алкомет,Еврохолд,БТХ и.......при мноого други се поставят разни цели и се изпълняват на нашата неликвидна борса.
Трябва само да се досетиш за ставащото и да се включиш - разбира се ако нямаш някаква подсказка.
А може и да рискуваш ,като видиш ,че нещо е много подценено.
Тук например пенсионните фондове на NN си разпродадоха акциите на около 47- 48 стотинки преди по-малко от година.
Коментар
-
Ами тогава всеки сам да си манипулира и изкупува акциите и да си слага сам цената за търговото..То така няма да има нужда от КФН за да им пречи..То и без това и миноритарите им пречат..Много лесно било да си гледаш само себе си без да се съобразяваш със контролните органи и минорите, та даже да знаеш резултата от мача предварително..Нали затова няма чужди инвеститори..
Коментар
-
Остава за мен неприятния привкус, че вероятно те са хората купували от 60 стотинки до 1.30 през подставени лица...
Това си е търговия с вътреша информация както и да го погледнеш...
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
без да съм брокер мога да кажа, че с вероятност 99.99% са те...
по отношение кой коректен и кой не - ви писах.
хипотетично ако зад ръста в последните няколко месеца седят спец лог системи ... замислете се къде щеше да е цената без тях.
батя, иво, аз и тн няколко тъп, но упорит 'инвеститори' се пънехме, а всички останали ги фалират от 2007-ма та до онзи ден.
в един момент се оказва че тука няма сериозни институционални, дребните са негативни и цената седи като за пред фалит, а дружеството си работи.
Поставете се на мястото на Мажо. Има едни холдинг ЕИГ, който преживя доста зор с румънското си поделение, прави придобивяния в региона, когато всички големи западни гледат към изхода...въобще жонглира с ограничен капитал.
В един хубав момент ЕИГ решават да излязат на борсата .. дали тук или някъде другаде в ЕС все тая...и какво гледат потенциални едри инвеститори - един келяв инс, който ние с вас го оценяваме абсолютно пазарно...през БФБ..на 16 милиона лева преко сили...че и на 10 милиона както се беше спихнал. Тогава този голям инвеститор си вика...абе кво искат тия от ЕИГ виж в родната им държава перлата Евроинс какво е дърво... и така.
И аз на мястото на Мажоритарния собственик при такава оценка дадена от нас участниците на БФБ...и аз бих гледал да го сваля от борсата. И ако всичко е наред да листна ЕИГ на борса на която институционалните не са шепа ДС, Мутри и тн...които папат едни пари и са си разделили баницата и никой не иска да даде 10лв за акции, които не са от неговата банда..пардон група...
даже поведението днес е спортсменско ако са те с големия бид.
ако цената на инса беше над 3-4лв...си мисля, че нямаше да се стигне до това положение днес.
успех на всички
- 3 Харесвания
Коментар
-
Субективизъм винаги има но..Прегледах наредбата , и все се питам откъде мажоритарите знаят какви сметки ще направи КФН предварително, че и посочват точен резултат за мача..Това никога не се е случвало на БФБ и при най- подозрителните изкупувания..А жалби съм сигурен, че ще има и то както винаги не само от мен..
Коментар
-
Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение
Не зная защо си мисля ,че печалбите ще се вдигнат драстично даже още от първото тримесечие!
За да се вдигнат печалбите или трябва да се вдигнат премиите (което няма как да стане в условията на силна конкуренция) или да броя на клиентите (което също няма как да стане за едно тримесечие) или пък да намалее плащането на обезщетенията (което си е божа работа - не подлежи на въздействие от мениджмънта)?!
Коментар
-
Пазарна манипулация в законовия смисъл, може и да няма, или поне трябва да се докаже. Но иначе си е "среден пръст" от всякъде. Един вид "като сте ни го оценили на толкова, ето ви толкова". В интервюто нали казва, че борсата им го е оценила несправедливо...Мненията ми не са препоръка за търговия.
Коментар
Коментар