If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Графики е правилно да се гледат дори и в Бангладеш Колкото повече хора осъзнаят това и се научат правилно да разчитат графиките (т.е миналото) толкова по добре за Борсата ни в бъдеще .
Тук като гледам графиката сме в 4 част от едно Ц т.е предстои още покачване но докъде трябва вминателно да се следи .След това според мен ще се спуснем за заключителна 5 част (дано да пропадне дано ) от Ц
Така мисля но може и да греша .Използвайте бар графики на дневна и седмична база те също много неща казват Приятен ден на всички
Графики е правилно да се гледат дори и в Бангладеш Колкото повече хора осъзнаят това и се научат правилно да разчитат графиките (т.е миналото) толкова по добре за Борсата ни в бъдеще .
Тук като гледам графиката сме в 4 част от едно Ц т.е предстои още покачване но докъде трябва вминателно да се следи .След това според мен ще се спуснем за заключителна 5 част (дано да пропадне дано ) от Ц
Така мисля но може и да греша .Използвайте бар графики на дневна и седмична база те също много неща казват Приятен ден на всички
Коментар
�
Anton Chigurh
Първоначално изпратено от tandem
Първоначално изпратено от Dio
Капутов, когато купуваш акции, бъдещето ли гледаш или миналото ?
Извинявам се предварително че се намесвам ,но мога ли да попитам ти графики гледаш ли преди да купиш акции ?
Графики в България не е правилно да се гледат. Най-вече защото, ако ДСК Родина реши да купува или продава някоя акция от/на Доверие и се разберат за цена която е бая под/над пазарната. ЩЕ стане това:
А именно: Инвеститор, който прави технически анализ на акции който се чуди какво става.
Извинявам се предварително че се намесвам ,но мога ли да попитам ти графики гледаш ли преди да купиш акции ?
Коментар
�
Anton Chigurh
Първоначално изпратено от Dio
Бъларските инвеститори се интересуват от сегашни коефициенти, а не бъдещи. Според мен тяхната логика, е че тази година имат 45 млн лева умножават го по 1 + процентния ръст от тази година и всичко е по ноти. Никой, обаче не се интересува от сектора. Какво определя търсенете и предлагането в него и тн.
Вземи за пример exclusive_ned. Човекът след Q3 беше на седмото небе и чакаше цени от над 100 лева. Това, което му обягваше беше "the big picture", а именно икономиката, сектора и тн. Виж как сега обърна лентата и се готви за апокалипсис. Просто трябва да се гледа бъдещето, а не да се прехласваме по миналото защото с анализ на минали данни се трупат само загуби.
Тъй де чичо Скрудж,ама в никой финансов сайт в БГ не публикуват forward Р/Е,навсякъде са trailing.Та като излезе отчета за Q1-09 Р/Е за последните 12 м. ще е ниско
Trailing P/E ще е ниско до Q3 09,защото за 09 Р/Е няма да се вдигне кой знай колко,а и след април най-вероятно пак ще работим и все нещо се се печели.До миналата год. кави печалби имаше... 1-2 мил. на год. и цената си беше 50-60 лв.Хич да не е някоя руска компания ще го купи и ще продава тор в ЕС без мита и квоти.
Капутов, хората ти говорят за forward, никой, дори и ти, не се занимава с trailing - стари данни отпреди 1 година. За какво са ти тези стари данни?
Trailing P/E ще е ниско до Q3 09,защото за 09 Р/Е няма да се вдигне кой знай колко,а и след април най-вероятно пак ще работим и все нещо се се печели.До миналата год. кави печалби имаше... 1-2 мил. на год. и цената си беше 50-60 лв.Хич да не е някоя руска компания ще го купи и ще продава тор в ЕС без мита и квоти.
Добре няма да пиша повече. Извинвай
Ъппп ъпппппп ъпппппппп излитамеееееееееееееееее
Nikola akziata moje i da padne no tova niama da e zaradi fyndamenta az lichno trudno vigdam sektor s dobri prespektivi i celia Sofix se srina , no tova da gledach samo Forward P/E za men e super tupo zachoto po tazi logika pazara prez ianuari 2008 s forward P/E okolo 2 (segachni stoinosti ) e triabvalo da dokara cenata na 200,a kakvo chte stane s kecha koito realiziraha tazi godina zamislial li si se che mogat da si optimizirat finansovata struktura da investirat v rentabilnost, marketing i t n ....pri tozi skup resurs tova si e luks , no tova e moe mnenie .
Коментар
�
Anton Chigurh
Добре няма да пиша повече. Извинвай
Ъппп ъпппппп ъпппппппп излитамеееееееееееееееее
Кое P/E имаш в предвид? 2008 или 2009?
И защо си мислиш, че през 2009 ще работи непрекъснто завода, когато производството е спряно в момента и перспективите пред сектора са негативни?
Р/Е за 2008. Колко е в момента.
Производството всяка година е било спирано по една или друга причина.
Тази година е най-краткото спиране засега.
И кой определи тези негативни перспективи пред сектора. !?
В момента има нестабилност, както е във всички сфери.
Теб не те интересува P/E 2008, а P/E 2009 защото до края на годианта остават 30 дена. Ти какво очакваш да сслучи през тез тези 30 дена?
Някой фонд да изчисли, че П/Е е 1 и да я каич на 70 лева ли? Оценката на акции е forward looking process. Сегашното П/Е не е от значение.
И какво очакваш да бъде Р/Е през 2009 година.
Много си ми интересен.
Говориш наизуст не само тук а и по темите на други сини чипове.Разбирам мераците ти.
А за тези 30 дена може много работи да се случат.
С какво си изкарваш хляба, ако не е тайна? Единственият ми мерак е да започнете да мислите, когато инвестирате защото цитирайки ми P/E-та за 2008 е абсурдно. Ти дори още не можеш да проумееш, че P/E 3Q 2008 ще е по-ниско от P/E 2008.
P/E за 2009 според мен ще е много високо. Това зависи, кога ще почнат работа. На този етап можем само да гадаем защото това, което знаем със сигурност е че големите конкуренти на комбианта спират производството си. Сещап ли се какво ще стане с любимото ти P/E, ако през първото тримесечие не работи Неохима?
Никола, изобщо не си запознат с нещата в Неохим, затова по-добре СПРИ да пишеш и да подвеждаш хората.
Това е приятелска препоръка.
И защо си мислиш, че през 2009 ще работи непрекъснто завода, когато производството е спряно в момента и перспективите пред сектора са негативни?
Теб не те интересува P/E 2008, а P/E 2009 защото до края на годианта остават 30 дена. Ти какво очакваш да сслучи през тез тези 30 дена?
Някой фонд да изчисли, че П/Е е 1 и да я каич на 70 лева ли? Оценката на акции е forward looking process. Сегашното П/Е не е от значение.
Много си ми интересен.
Говориш наизуст не само тук а и по темите на други сини чипове.Разбирам мераците ти.
С какво си изкарваш хляба, ако не е тайна? Единственият ми мерак е да започнете да мислите, когато инвестирате защото цитирайки ми P/E-та за 2008 е абсурдно. Ти дори още не можеш да проумееш, че P/E 3Q 2008 ще е по-ниско от P/E 2008.
P/E за 2009 според мен ще е много високо. Това зависи, кога ще почнат работа. На този етап можем само да гадаем защото това, което знаем със сигурност е че големите конкуренти на комбианта спират производството си. Сещап ли се какво ще стане с любимото ти P/E, ако през първото тримесечие не работи Неохима?
Никола, изобщо не си запознат с нещата в Неохим, затова по-добре СПРИ да пишеш и да подвеждаш хората.
Това е приятелска препоръка.
Коментар
�
Anton Chigurh
Първоначално изпратено от Люк Скайуокър
Първоначално изпратено от Nikola
Първоначално изпратено от Люк Скайуокър
Първоначално изпратено от Nikola
Много си ми интересен.
Коментар