If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Получих дивидент от $1.07 бруто от моите акции 4 в Realty Income Corp купени през мобилното приложение на банката с цел тест. Удраха ме 30% данък дивидент и бонус 2евро комисионна като ги питах какво става получих този отговор.
Комисионната на Fibank при получаване на дивидент по сметка на клиент е 2 EUR по тарифа на банката – т.е. 3,91 BGN във Вашият случай.
Движението със сумите 2,17 BGN е поради техническа грешка и затова е възстановена.
Fibank не предлага декларация W8-Ben поради високи такси на клиринговите партньори. Моля, да проверите електронната си поща за получено потвърждение за дивидента като официален документ.
Елана Трейдинг за $35 предлагат такава услуга докато Interactive Brokers безплатно и нямат комисионни за получаване на дивидент. Гледам че работят с CLEARSTREAM BANKING може би те не искат да махнат тези безумни такси не знам. Писах им че няма да ползвам услугите им при тези условия.
на мене ми сработи поръчка Продава на БФБ, която бях отменил преди седмица; Лелката от ХелпДеска ми каза, че трябва да Купя за да покрия минуса, и изгорях с 50тина лева заради разликата;
Хелп Деска им още са малко неадекватни по темата с модула Инвестиции
Получих дивидент от $1.07 бруто от моите акции 4 в Realty Income Corp купени през мобилното приложение на банката с цел тест. Удраха ме 30% данък дивидент и бонус 2евро комисионна като ги питах какво става получих този отговор.
Комисионната на Fibank при получаване на дивидент по сметка на клиент е 2 EUR по тарифа на банката – т.е. 3,91 BGN във Вашият случай.
Движението със сумите 2,17 BGN е поради техническа грешка и затова е възстановена.
Fibank не предлага декларация W8-Ben поради високи такси на клиринговите партньори. Моля, да проверите електронната си поща за получено потвърждение за дивидента като официален документ.
Елана Трейдинг за $35 предлагат такава услуга докато Interactive Brokers безплатно и нямат комисионни за получаване на дивидент. Гледам че работят с CLEARSTREAM BANKING може би те не искат да махнат тези безумни такси не знам. Писах им че няма да ползвам услугите им при тези условия.
На сайта си още след като излезе статията в Капитал https://www.eurobank.gr/en/group/gra...inosi-23-05-24
Ама нещо тогава Капитал погледнаха към небето и се направиха, че няма нищо, защото трябваше да признаят, че информацията им е доста спекулативна ... Гърците реагираха, защото тамошното им КФН ги е питало какви са тия неща, които се пишат, а на италианците им е през оная работа на за БГ. Иначе според Капитал работата беше опечена и до дни щеше да стане, а то цяла година почти мина. Да си знаете после ако има / няма нещо, на кой да се сърдите
Е, и без това в Уникредит ни остана надеждата. Ако Постбанк опровергаха категорично материала в Капитал, то Уникредит не реагираха по никакъв начин...или пък реагираха с мълчание по темата.
Аз си купувам на тия нива и си трайкам, вече минах шестцифрената бройка тази седмица... чакам двуцифрена цена до 1 макс. 2 години. Успех на всички колеги!
За пръв път виждам, че Уникредит Австрия са се явили като акционери с около половин милион акции. Засякох с предишните две общи събрания и там ги е нямало. Интересно!
Е, и без това в Уникредит ни остана надеждата. Ако Постбанк опровергаха категорично материала в Капитал, то Уникредит не реагираха по никакъв начин...или пък реагираха с мълчание по темата.
За пръв път виждам, че Уникредит Австрия са се явили като акционери с около половин милион акции. Засякох с предишните две общи събрания и там ги е нямало. Интересно!
Не съм виждал досега брокер да таксува дивидентите доста подло. Освен това тази такса за съхранение на активите от мин 5 евро на месец изглежда прекалено солена
1.1. aкции и други финансови инструменти, различни от облигации 0.25% от стойността на
финансовите инструментина годишна база (събирана месечно), мин. 5 евро месечно
Писах им email дали таксите за дивиденд и попечителство важат ако си ги купил през My FIbank. Като ми отговорят ще пиша.
Коментар