IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ТБ Първа инвестиционна банка (FIB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mgmihaylov Разгледай мнение
    Да,смятам,че таксите и комисионните са прилични.
    Колега, кое им е приличното? Убийствени са! Те не са за нас простосмъртните тези тарифи! Само едно леко сравнение ще покажа, дано някой от банката го чете форума и да каже на когото трябва.

Ефокс БФБ
    0,3% минимум 4лв
    Тук
    0,8% минимум 5лв при сделка до 20 000лв, 0,6% при сделка над 20 000лв, ама всички знаем колко сделки са над 20к

Ефокс Ксетра
    0,05% минимум 4Евро
    Тук
    0,5% минимум 30Евро

Изобщо няма да слагам Карол и Елана

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение

Ако този цъкач с по 1-2 бройки ми е насрещна страна, веднага ще му пусна сигнал до КФН. Разбира се че това е манипулация, няма икономическа логика в тези сделки. Да му тряснат една глоба и да му дойде акъла!
      Сякаш си първолак на пазара ,та се ежиш.
      Знаеш ,че нищо не могат да им направят - просто няма основание на което да се позоват.

Тия дето ги правят сделките са инвест.посредници или фондове ,които търгуват с чужди пари и не им пука и казват ,че го правят да видят насрещната страна,макар ,че обикновено имат вътрешна информяция за това.
      Ние индивидуалните в повечето случаи въртим собствени средства или такива взети при лихва и отчитаме и дребните стойности.

Мен повече ме яд ,когато някой уж милионер издребнява в малък аукцион и те врътне да купиш или продадеш 1-2-5 бр. и те набутва с комисионна по голяма от стойността на сделката,а уж е голямата работа на БФБ .

Според мен има начин да се спрат подобни случаи,като се предложат и приемат промени в правилмика на БФБ за търговия - да няма сделки под 100-200 лв,или да са уредени с някакви екстра изключения - примерно при закриване на портфейл при наследство ,спиране от търговия и подобни.

За съжаление БФБ и посредниците нямат интерес от това ,защото си вземат комисионните.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
        Тия са страшни боклуци, начислили ми 90лв. по сметка, която не ползвам, а и не приемат плащане с карта! НИКОГА ПОВЕЧЕ ПЪРВА ИНВЕСТИЦИОННА БАНКА!!!
        Заеби ги. След три години ще ги сторнират. Просто не ги ползвай през този период. Това се отнася за всички банки.
        НЯкой виждал ли е колко подобни приходи има банката, които никога няма да си събере?

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
          Тия са страшни боклуци, начислили ми 90лв. по сметка, която не ползвам, а и не приемат плащане с карта! НИКОГА ПОВЕЧЕ ПЪРВА ИНВЕСТИЦИОННА БАНКА!!!
          Защо не си закриваш сметки, които не ползваш? Всички банки начисляват такси без значение дали ползваш сметката или не.

Коментар

• Тия са страшни боклуци, начислили ми 90лв. по сметка, която не ползвам, а и не приемат плащане с карта! НИКОГА ПОВЕЧЕ ПЪРВА ИНВЕСТИЦИОННА БАНКА!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение

имате ли информация за таксите и комисионните, понеже не съм клиент на банката?
              https://fibank.bg/web/files/document...les/Tariff.pdf

Раздел VIII. ФИНАНСОВИ ИНСТРУМЕНТИ

Коментар

• Да,смятам,че таксите и комисионните са прилични.

Коментар

• Първоначално изпратено от mgmihaylov Разгледай мнение
                  Цитирам tony1975
                  Иначе да похваля ПИБ:
                  "С новата услуга „Инвестиции“ в мобилното приложение на Fibank на клиентите се предоставя директен достъп до финансови инструменти както на Българската фондова борса (БФБ), така и на международни пазари в Европа и САЩ."
                  Да така е.Аз бих похвалил и конкретно Елена и всички работещи с нея в тази насока.
                  Стига се пак до един и същ извод,според мен потенциала за развитие на дадено дружество в случая,дружество търгуващо се на Б.Ф.Б. зависи от хората работещи в него.
                  имате ли информация за таксите и комисионните, понеже не съм клиент на банката?

Коментар

• Цитирам tony1975
                    Иначе да похваля ПИБ:
                    "С новата услуга „Инвестиции“ в мобилното приложение на Fibank на клиентите се предоставя директен достъп до финансови инструменти както на Българската фондова борса (БФБ), така и на международни пазари в Европа и САЩ."
                    Да така е.Аз бих похвалил и конкретно Елена и всички работещи с нея в тази насока.
                    Стига се пак до един и същ извод,според мен потенциала за развитие на дадено дружество в случая,дружество търгуващо се на Б.Ф.Б. зависи от хората работещи в него.

Коментар

• Първоначално изпратено от siko13 Разгледай мнение
                      Трябва да има сериозна глоба за тия с по една бройка. Това е опит за манипулиране на пазара според мен.
                      Ако този цъкач с по 1-2 бройки ми е насрещна страна, веднага ще му пусна сигнал до КФН. Разбира се че това е манипулация, няма икономическа логика в тези сделки. Да му тряснат една глоба и да му дойде акъла!

Коментар

• Първоначално изпратено от siko13 Разгледай мнение
                        Трябва да има сериозна глоба за тия с по една бройка. Това е опит за манипулиране на пазара според мен.
                        Балъков, пардон, Бакалов сигурно си пълни пакет. Гледам вече е взел пет броя в пет сделки. Майтап си правя, за неразбралите!

Коментар

• Трябва да има сериозна глоба за тия с по една бройка. Това е опит за манипулиране на пазара според мен.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mortagon Разгледай мнение

не е лесно
                            ама, четете си актуалните материали преди да пишете ...
                            Що бе, кой е купил и кога?

Коментар

• Първоначално изпратено от top Разгледай мнение
                              Ръководството на т.нар. банка трябва да отговори защо никога не са си купили и една акция на бамката к милиона, който получават на година от държавната помощ?!
                              не е лесно
                              ама, четете си актуалните материали преди да пишете ...
                              Last edited by mibova; 05.02.2025, 16:44.

Коментар

• Ръководството на т.нар. банка трябва да отговори защо никога не са си купили и една акция на бамката к милиона, който получават на година от държавната помощ?!

Коментар

Working...
                                X