IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Mr.Profit Разгледай мнение

Цена на затваряне 1.70
    метод на пазарните аналози 1.91
    метод на НСА 2.046

Колко да излиза по метода на дисконтираните парични потоци при положение, че са били силно зависими от Софарма според теб?

За кои други допускания говориш и доколкото разбирам ако има грешка, то тя е в Елана, а не в г-н Донев?
    Оффф, добре, просто ти казвам, че Елана, след като такива са били изискванията към тях, се напънаха да оценят двете компании така, че да ощетят Севтополис! Имаш двете оценки, може да се види че подхода е напълно различен при двете оценки! А и да си бяха видяли грешката, щяха да променят друго в оценките, ката че цената до е същата!
    То беше комично, вкараха в началото много по-ниско съотношение на замяна, комисията май им се изсмя, абе Донев се опита по всякакъв начин да ощети миноритарите в Севтополис, и в краяна сметка успя!
    Last edited by 4f4; 01.09.2017, 16:44.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4f4 Разгледай мнение

Не, нищо не си разбрал за това вливане! Основния материал, който е трябвало да прочетеш е договора за преобразуване и анексите към него! Там са оценени двете компании! Елана правеха оценките и тази на Севтополис беше меко казано трагична! Елана дори бяха объркали DCF-а, като бяха сложили рисковата премия за България два пъти, но никой не го видя и мина! Само тази глупава грешка понижи цената на Севтополис с 3%! За другите допускания да не говорим!
      Цена на затваряне 1.70
      метод на пазарните аналози 1.91
      метод на НСА 2.046

Колко да излиза по метода на дисконтираните парични потоци при положение, че са били силно зависими от Софарма според теб?

За кои други допускания говориш и доколкото разбирам ако има грешка, то тя е в Елана, а не в г-н Донев?
      Keep going ...

Коментар

Понеже ми прави впечатление, че доста се споменава този случай ще те помоля да обясниш какво точно се е случило от твоя гледна точка защото си спомням, че доста материали прочетох по темата и не видях нещо, което да ощетява акционерите в Севтополис... даже като погледна от гледна точка на времето май са спечелили от вливането?

Ще споделя и аз това, което си спомням към момента. Упрекваха го, че цената била ниска и като четох обосновката си спомням, че до много голяма степен продукцията на Севтополис минаваше през Софарма и погледнато обективно за мен това е много сериозна причина за намаляване на оценката, а отделно май пак платиха над счетоводната стойност ако не се лъжа.

Ще ми е полезно да прочета твоята гледна точка.
        Не, нищо не си разбрал за това вливане! Основния материал, който е трябвало да прочетеш е договора за преобразуване и анексите към него! Там са оценени двете компании! Елана правеха оценките и тази на Севтополис беше меко казано трагична! Елана дори бяха объркали DCF-а, като бяха сложили рисковата премия за България два пъти, но никой не го видя и мина! Само тази глупава грешка понижи цената на Севтополис с 3%! За другите допускания да не говорим!

Коментар

• Първоначално изпратено от RAFAL Разгледай мнение

Сериозен "състезател"- над 180 сделки - поздравления..ИП трябва да е много доволен. Бюлетина би трябвало да ти е на линия.
          да тъкмо го разгледах ,- е малко под "брутото" що съм споминал

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
            -JaG - вече са ти обяснили , аз излязох да се поразходя малко, но като гледам сте пак там де Ви оставих , само къде са ме пообрали в ЕРХато.
            Скъсах се от над 180сделки за август и няма край. Чакам бюлетина , но мисля че са над 200К стойност;- та оправдано се нуждая от почивка, въпреки че има още за "копане" ! - УСПЕХ и на френда с главните букви !
            Сериозен "състезател"- над 180 сделки - поздравления..ИП трябва да е много доволен. Бюлетина би трябвало да ти е на линия.

Коментар

• -JaG - вече са ти обяснили , аз излязох да се поразходя малко, но като гледам сте пак там де Ви оставих , само къде са ме пообрали в ЕРХато.
              Скъсах се от над 180сделки за август и няма край. Чакам бюлетина , но мисля че са над 200К стойност;- та оправдано се нуждая от почивка, въпреки че има още за "копане" ! - УСПЕХ и на френда с главните букви !

Коментар

• Сега погледнах пак. Справедлива стойност за Севтополис 1.92 при нетна стойност на активите 2.046 и реално са работили по договор със Софарма и неподновяването на този договор през 2015 година е бил сериозна заплаха за бизнеса на Севтополис заради силната зависимост от Софарма.

Вливат се в Софарма на цена 4.14 лв.
                Keep going ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Bivol Разгледай мнение

Абе че има намеса на г-н Донев има, това е видно, но не може да се разбере от коя страна е застанал
                  Защо не и от двете?

Коментар

• Първоначално изпратено от JaG Разгледай мнение
                    Как става този номер? Аз на 8.00 купувах и на продавач - празно!?
                    Ами, когато насрещната ти страна работи чрез COBOS, полето остава празно. Често срещан трик, за да се прикрие насрещната страна, но и не са много големите играчи , които го ползват. Така, че досещай се.

Коментар

• Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение

Който беше търпелив изкара добри пари от Севтополис!!!...... но имаше период когато падна Софарма и който избърза да продаде се прецака. Все пак цената на вливане беще около счетоводната ! Въпреки че очаквахме от Донев да даде премия над счетоводната, все пак беше коректен.
                      +1

Коментар

Понеже ми прави впечатление, че доста се споменава този случай ще те помоля да обясниш какво точно се е случило от твоя гледна точка защото си спомням, че доста материали прочетох по темата и не видях нещо, което да ощетява акционерите в Севтополис... даже като погледна от гледна точка на времето май са спечелили от вливането?

Ще споделя и аз това, което си спомням към момента. Упрекваха го, че цената била ниска и като четох обосновката си спомням, че до много голяма степен продукцията на Севтополис минаваше през Софарма и погледнато обективно за мен това е много сериозна причина за намаляване на оценката, а отделно май пак платиха над счетоводната стойност ако не се лъжа.

Който беше търпелив изкара добри пари от Севтополис!!!...... но имаше период когато падна Софарма и който избърза да продаде се прецака. Все пак цената на вливане беще около счетоводната ! Въпреки че очаквахме от Донев да даде премия над счетоводната, все пак беше коректен.

Коментар

• Тук днес се получава истинска борба бикове срещу мечки... Ще стане ясно защо, но май май ще сме последните разбрали...
                          Мненията ми не са препоръки. Имам само една препоръка - не губете пари.

Коментар

• Първоначално изпратено от Майната Разгледай мнение
                            преди няколко години ) някои помним какво стана с показателите на Севтополис)

Keep going ...

Коментар

Щом и на 8,00 стават сделки по трейдинга и все от неизвестния посредник !!!
                              Как става този номер? Аз на 8.00 купувах и на продавач - празно!?

Коментар

Е аз какво казах.....
                                Абе че има намеса на г-н Донев има, това е видно, но не може да се разбере от коя страна е застанал

Коментар

Working...
                                X