If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Г-н Донев, Бихте ли казали дали имате амбиции и стратегии за навлизане в по големи пазари като Америка и Китай. Предварително ви благодаря за отделеното време.
Консултанте, краткият отговор би бил:
1 и 2 - не знам
3 и 4 - не
5 - защото беше безмислено да се слага долна граница, тъй като всички акционери нямат нищо против обратното изкупуване да е на по-ниски цени при възможност. Получи се така, че три пъти трябваше да гласува ОС. Казано иначе - учим се от грешките си.
Консултанте, краткият отговор би бил:
1 и 2 - не знам
3 и 4 - не
5 - защото беше безмислено да се слага долна граница, тъй като всички акционери нямат нищо против обратното изкупуване да е на по-ниски цени при възможност. Получи се така, че три пъти трябваше да гласува ОС. Казано иначе - учим се от грешките си.
Коментар
Konsultant
Г-н Донев, здравейте отново. Бихте ли КОМЕНТИРАЛИ поставените от мен ВЪПРОСИ?!
Първоначално изпратено от Konsultant
Здравейте отново,
Ще се опитам да формулирам няколко фундаментални въпроса, на които бих се радвал ако отговорите:
1. Прекратяването на предварителното производство от СГП, предстоящото назначаване на 13 март на СЛУЖЕБНО правителство и факта, че ще ИМА предсрочни парламентарни избори, КАК БИХА СЕ ОТРАЗИЛИ НА БИЗНЕСА НА ГРУПАТА?
2. Каква ДИВИДЕНТНА политика ще води Софарма и групата като цяло /без АДСИЦ, там е ясно/, за период от 3-ри до 5-ет години?
3. Бихте ли ПРОПРАВИЛИ нова и положителна КОРПОРАТИВНА практика и култура в БГ за ПУБЛИЧНА компания като НАЗНАЧИТЕ НЕзависим член на СД, представител на МИНОРИТАРНИТЕ инвеститори в Софарма и останалите дружества от групата?
Считам, че едно подобно НЕСТАНДАРТНО решение, много бързо ще възстанови злоумишлено нанесените ВРЕДИ на публичния образ на ВАС и на ГРУПАТА, ще увеличи ДОПЪЛНИТЕЛНО доверието на инвестиционната общност във вас като емитент и ще даде ПОЛОЖИТЕЛНА практика!
4. Не считате ли, че е време да изберете МАРКЕТМЕЙКЪР по позицията на Софарма като начало?
5. Мисля, че би било добре и да ОБОСНОВЕТЕ решението на ИОС за обратно изкупуване на 1-ин лев!
Вече можете да НАСРОЧИТЕ нова среща с акционерите, в по-СПОКОЙНА и НОРМАЛНА обстановка .. .
Поздрави!
P.S. И ако може една фирмена шапка за Тони, а за нас ... каквото прецените!
До всички племенници от чичо Оги
След изборите ще започне честването на 80-годишнината и щом толкова настоявате ще има шапки за всички – това в рамките на шегите
Г-н Донев, тъй като доста се спекулира с нуждата от този нов завод, бихте ли казали каква е неговата главна цел: по-скоро увеличаване на производството или намаляване себестойността на продукцията? Соларните панели на покрива собственост на Софарма ли са и има ли сключен договор за изкупуването на мощностите им?
Вече няколко пъти обяснявам, но сега ще се опитам да го направя образно: Ако имате 8-годишен автомобил Форд и купувате ново БМВ ... Разбира се, освен подобряване на качеството ще имате възможност да използвате и втория си автомобил.
Процентов, по отношение на фотоволтаиците ти как би постъпил ако си на мое място?
Турския пазар се развива добре въпреки трудностите, за сега имаме 5 регистрирани продукта там и продажбите за 2012 спрямо 2011 година са се увеличили с над 13%. Планираме регистрацията и на още два продукта.
Това ме учудва поради ниските ценови равнища на турските лекарства и поради турската държавна политика да внася основно суровини и само в изключителни случаи продукти. Търсил съм начини да изнасям своя продукция в Турция, ала бариерите обезмислят начинанието. Явно във фармацевтиката нещата стоят по друг начин, което за Вас означава само едно - пазарен потенциал. Успех!
айде стига с тоя ББ вече, че ми призлява. Навсякъде само и единствено тоя - не мога ,повръща ми се, искам да заплача като онова бебе с бронко бама и мит ромней... http://www.youtube.com/watch?v=OjrthOPLAKM
The best things in life are free. The second best things are very expensive!
не е препоръка
Дали има някаква връзка...готвеният курбан ...тогава...с наближаващи плащания на фермери от 800млн. и съмненията, че ОЛАФ ще раследва раздадените дотук пари за проекти, съответно, забавяне или изобщо спиране на част от субсидията?
[9.10.12 20:16:09] Ogi: в Булбанк бях 2 ч. но това бяха 7 души от Виена + 5-6 от София … познай според тях коя е една от 2-3 най-добри компании в БГ? 10х
Аз предполагам коя е според тях, но все пак да попитам вас за потвърждение ? И ако все пак са ви споделили, да кажете и кои са другите 2-3 ?
Малко неудобен въпрос, не е задължително да получа отговор
The best things in life are free. The second best things are very expensive!
не е препоръка
Относно данъците на недвижимите имоти - В нашия случай увеличението от 23.7% за 2012 година спрямо 2010 година се дължи на преоценки до справедлива стойност и в този смисъл не бих могъл да пронозирам дали този ефект ще продължи и в бъдеще.
Коментар