Г-н Дерменджиев, не виждам основание за недоволство от ръководството на фирмата. Предпочитанията ни естествено клонят към намаляване на зависимостта ни от банковия сектор. Но при динамичната ситуация този път съм предпазлив да правя прогноза какво ще е доброто решение след 4 месеца на ОС.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Софарма АД (SFA / SFARM)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Огнян Донев Разгледай мнениеОтвосно дивидента - той ще е функция от преценката, кое ще е най-добре: намаляване размера на привлечените средства, възможност за инвестиция в нови продукти или раздаване на дивидент. При несигурната обстановка в БГ надали 60% е разумното решение.
Коментар
-
Трудно е да се говори за друг инвеститор. Най-общо в края на миналата и началото на настоящата година г-н Павлов трябваше да посрещне ангажимент към кредитиращите го банки. Доколкото ми е известно бяха продадени всички предлагани акции на голями пакети, което доведе до срив в цената им. Тъй като останалите са заложени като обезпечение по текущи кредити, не очаквам през 2013 г. да има още изсипвания.
Коментар
-
Нови проекти към момента няма, но икономическата ситуация в Европа е динамична и при подходящи възможности бихме могли да инвестираме. Такова е мнението и на по-големите банки, с които работим.
Оптимизацията на ДОХ е постоянна задача, свършена е доста работа. За повече информация би трябвало да запитате ръководството на Доверие.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Огнян Донев Разгледай мнениеКиро, така ръководството може без необходимост от ново ОС да се възползва от по-ниската цена. Грешката беше, че при предишните две решения се слагаше долна граница на цената на обратно изкупуване. В интерес на акционерите е цената да е колкото се може по-ниска.
Според мен в интерес на акционерите е цената да е близка до справедливата стойностVeni, Vidi, Vici
Коментар
-
Първоначално изпратено от Огнян Донев Разгледай мнениеВ интерес на акционерите е цената да е колкото се може по-ниска.
Коментар
-
15%, тази 2013 г. ще стигнем своебразен пик в привлечените средства. Това в най-голяма степен е заради строителството и предстоящия пуск на новата производствена мощност за твърди лекарствени форми. Откриването очаквам да стане до края на м.май. След това логично може да се очаква намаляването на привлечените средства.
Коментар
-
Г-н Марешки, Вие незнаете ли, че това е точно телевизията на Цевтан Василев??? Как може точно в тази телевизия да кажете, че той плащал на РЗС??? Не видяхте ли, че водещият като не е подготвен и не успя са спре предаването, че искате да продължавате нататък с приказките??? Сега заради Вас колко хора ще си загубят топлата работа на дежурни плюещи и колко уйдурми ще се развалят!!!!!!
Коментар
-
Мисля че няма кой да ти отговори на тоз въпросПървоначално изпратено от Монти Разгледай мнениеЕдинствените въпроси, който ме интересуват е Донев да отговори дали Любомир Павлов ще излиза окончателно от Софарма и дали обратното е инструмент на Мажоритара да си продава акцията на по висока цена за сметка на цялата Фарма..
Коментар
-
Първоначално изпратено от Огнян Донев Разгледай мнениеСтояне, с никого не воювам. Атаката винаги е била превантивна, за да не реша да влизам в политиката. Такова желание никога не съм имал.
Никой не е пробивал моя скайп
аз лично имам 2 въпроса:
1) Какво е положението с г-н Л. Павлов? Последните месеци той продаде част от дела си в Софарма, това акт на желание за излизане от инвестицията ли е или необходимост от средства за други проекти. Каква е стабилността в собствеността на Софарма. Възможно ли е в рамките на следващите 12 месеца да имате нов съдружник.
2) Готвите ли се Вие лично и Софарма за наближаващите избори. Популистките атаки вече започнаха, а някои политици няма да пропуснат да се опитат да изкарат някои друг отчаян глас на Ваш гръб.
Успешен ден!
Коментар
Коментар