Първоначално изпратено от Bivol
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Софарма АД (SFA / SFARM)
Collapse
X
-
Мненията ми не са препоръка за вземането на каквито и да било инвестиционни решения!
-
Първоначално изпратено от Татко Щърк Разгледай мнение
Ако се вълнуваш от някое конкретно дружество имам ли го още - питай.
Поздрави и успех!
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеInta, тате Щърк е от най-прелетните птици))) вече се усещате предполагам, така, че едно наум ))))))
Поздрави и успех!Last edited by Татко Щърк; 20.07.2017, 17:32.Мненията ми не са препоръка за вземането на каквито и да било инвестиционни решения!
Коментар
-
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнениеТатко Щърк-Не така, можеш и по пряко ;- като атака на змия примерно у поле!
Рече си го ,- дигнах гълъбите от старата госпожа и загнезих тъдява. Просто Софарма вече ми е доста по-тежка. Не толкова намалях планината (макар че съм имал и повече), колкото купувах Софарма, т.е. тежестта на Софарма дойде най-вече от продажба на други акции и от други средства. Правилно прецених от края на миналата година насам, че Софарма има недооценен потенциал с оглед нивата тогава - нейните и на другите сериозни акции. Стара планина е акция, която тача много поради куп причини, които са отдавна известни - коректност, прозрачност, отношение към акционерите във форума, дивидентна политика... Просто към него момент, когато някой или нещо натисна цената на Софарма под 3 лв, по същото време Стара планина беше сравнително по-справедливо оценена (по мое скромно мнение). Както вече съм казвал - обичам да сменям кончетата, но от някои винаги си държа и смятам, че ще си държа, докато съм на БФБ. Стара планина с подобна политика и при равни други условия, ще е винаги сред най-тачените от мен акции и към днешна дата движенията при нея също силно ме вълнуват. Това е акция, която ме вълнува много отдавна и която вярвам, че ще ме вълнува, докато изобщо ме вълнуват български акции. Колкото до Софарма - за нея писах достатъчно тази седмица и мисля стана ясно колко много държа на нея вече повече от половин година.
Притежавам акции на около десетина дружества на БФБ, включително Стара планина и Софарма. Препоръки нямам никакви.Last edited by Татко Щърк; 20.07.2017, 17:14.Мненията ми не са препоръка за вземането на каквито и да било инвестиционни решения!
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеInta, тате Щърк е от най-прелетните птици))) вече се усещате предполагам, така, че едно наум ))))))
Коментар
-
Татко Щърк-Не така, можеш и по пряко ;- като атака на змия примерно у поле! Рече си го ,- дигнах гълъбите от старата госпожа и загнезих тъдява))) вече се усещате предполагам, така, че едно наум ))))))
Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
- 1 like
Коментар
-
Татко Щърк-Не така, можеш и по пряко ;- като атака на змия примерно у поле!
Рече си го ,- дигнах гълъбите от старата госпожа и загнезих тъдява
Коментар
-
Някой май беше писал, че не го интересува оперативката от вчера
Еми виждате резултатите днес !!!!!!!
Ако не са Ви интересни ........
http://whitehorsebg.com/галерия_15_24
Коментар
-
Първоначално изпратено от Joz Разгледай мнение
И какъв е изводът най-накря, щом не е ясно какъв ще е утрешния ден? А ако си промениш мнението още утре би ли го споделил отново?
Какъв е изводът накрая в очакванията ми би следвало да се подразбира от факта, че Софарма ми е с най-голяма тежест. Ако смятах, че таванът е достигнат, бих се лишил от акциите си. Към днешна дата им се радвам. За бъдещето не знам. Тежестта им е по-голяма, отколкото смятам, че е редно да ми е някоя акция в портфейла, която и да е тя. И смятам, че това е нещо, което трябва да съблюдавам, независимо колко ми харесва дадена акция. Затова си мислех поне малко да ги намаля. Заради принципа на по-нормална диверсификация. Но все още не ми се иска, дори имам покупки и на около 4.50 лв, ако и да пълня интензивно от цена под 3 лв по целия път до 4 лв и след това също. Просто на този етап все още ми се струва с потенциал. Аз съм лаик. Възможно е да греша. Допускам, че може да ми потрябват малко пари (заради една друга акция, теглото на която може да променя) и да се разделя с малък процент от тях, но дори и това не е сигурно все още.
Тези повечето неща съм ги писал, Joz, съжалявам, когато се налага да преповтарям едни и същи неща, но щом питаш, трябваше да уважа въпроса ти. Чета те отдавна, интересен форумец си.
Inta53 - то този въпрос що за птица съм по-скоро на теб трябва да бъде зададен, изказът ти напряга до краен предел и без това развинтената ми фантазия, но следя мненията ти с интерес, наистина. Колоритен участник си.
Следя форума много активно. И съм благодарен на всички, които пишат в него.
Притежавам акции на Софарма. Възможно е да съм пристрастен, възможно е да греша за нещо или за всичко от написаното. Препоръки нямам никакви.Мненията ми не са препоръка за вземането на каквито и да било инвестиционни решения!
- 1 like
Коментар
-
И какъв е изводът най-накря, щом не е ясно какъв ще е утрешния ден? А ако си промениш мнението още утре би ли го споделил отново?Събитията не винаги отговарят на очакванията!
Коментар
-
И какъв е изводът най-накря, щом не е ясно какъв ще е утрешния ден? А ако си промениш мнението още утре би ли го споделил отново?
По скоро въпросът е, от де си долетял ТЩ
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Татко Щърк Разгледай мнениеНе знам какво е движението на цените към момента на писането на коментара ми, понеже в момента не ми е пусната платформата и не следя индексите в реално време. Искам само да споделя, че мен движенията на дневна база слабо ме вълнуват. Дали ще е 2 напред - 1 назад или 1 напред - 2 назад (или каквито и да е дневни или дори седмични стъпки в едната или другата посока) е твърде малък повод за мен за хвърляне или за сваляне на шапки и за подобни излишни вълнения. Виж, на полугодие или година вече ме вълнува.
Аз обикновено си хвърлям шапката доста високо. И се надявам като я хвърля, да не се върне бързо при мен, понеже върне ли се бързо, това би означавало, че таванът се е оказал нисък. Така че за момента нека всеки сам си прецени има ли място за високо летящи шапки или трябва да ходим приведени, поради ниския таван. Аз не знам как е. Да си призная, леко се смущавам, когато много народ започне да си хвърля шапката там, където и аз, но не може явно без смущения в този живот.
Софарма е с най-голяма тежест в портфейла ми, в пъти по-голяма от повечето ми акции. Не знам докога ще е така, може утре да мисля различно, обявявайки го или не, но засега съм доволен. Не знам и накъде ще се движи цената. Препоръки нямам никакви.
Коментар
-
Не знам какво е движението на цените към момента на писането на коментара ми, понеже в момента не ми е пусната платформата и не следя индексите в реално време. Искам само да споделя, че мен движенията на дневна база слабо ме вълнуват. Дали ще е 2 напред - 1 назад или 1 напред - 2 назад (или каквито и да е дневни или дори седмични стъпки в едната или другата посока) е твърде малък повод за мен за хвърляне или за сваляне на шапки и за подобни излишни вълнения. Виж, на полугодие или година вече ме вълнува.
Аз обикновено си хвърлям шапката доста високо. И се надявам като я хвърля, да не се върне бързо при мен, понеже върне ли се бързо, това би означавало, че таванът се е оказал нисък. Така че за момента нека всеки сам си прецени има ли място за високо летящи шапки или трябва да ходим приведени, поради ниския таван. Аз не знам как е. Да си призная, леко се смущавам, когато много народ започне да си хвърля шапката там, където и аз, но не може явно без смущения в този живот.
Софарма е с най-голяма тежест в портфейла ми, в пъти по-голяма от повечето ми акции. Не знам докога ще е така, може утре да мисля различно, обявявайки го или не, но засега съм доволен. Не знам и накъде ще се движи цената. Препоръки нямам никакви.
Мненията ми не са препоръка за вземането на каквито и да било инвестиционни решения!
- 1 like
Коментар
Коментар