Първоначално изпратено от 15%
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Софарма АД (SFA / SFARM)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Innocent Разгледай мнениеДобро Утро! Седмицата започва добре. Дивидента е по сметките. Успешна търговия на всички
Коментар
� -
Първоначално изпратено от BB50 Разгледай мнение
Да добавя че на Chantix му изтича патента 2019 или 2020 и ще могат всички генерични компании да се включат в надпреварата. Съответно и цените ще паднат много. Единствената надежда е Табекса да е чувствително по-добър и безопасен
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Bill-bg Разгледай мнение
Как и с какво сложи Софарма "отзад"?
- 1 like
Коментар
� -
-
Първоначално изпратено от maki Разгледай мнение
По - лошото е, че цитизина пък изобщо няма никакъв патент и в резултат на това една полска фирмичка, създадена едва през 2000 година за нула време сложи 85 годишната Софарма в задния си джоб - имам предвид далеч отзад....
Коментар
� -
Първоначално изпратено от BB50 Разгледай мнение
Да добавя че на Chantix му изтича патента 2019 или 2020 и ще могат всички генерични компании да се включат в надпреварата. Съответно и цените ще паднат много. Единствената надежда е Табекса да е чувствително по-добър и безопасен
Коментар
� -
Първоначално изпратено от new_investor Разгледай мнение
Няма минимален срок, нито максимален. Нещата много зависят от самия продукт. При пушенето резултатите за отказ от пушене идват сравнително бързо, но за данните за безопасност си трябват поне 2 години. Типична фаза 3 отнема поне 3 години от започване до крайни резултати,после подготвяне на досие - поне 6 месеца, после брой поне 1.5 години за преглед, инспекции, отстраняване на проблеми и т.н. Тоест най-оптимистично сценарии за одобрение на табекс в САЩ е 2023-2025. Имай предвид, че си трябват поне година за производство, освобождаване и внос на партиди и някакъв първоначален маркетинг (сериозен разход). Тоест при съвсем оптимистичен и блокбъстър сценарии (което не е реално) първите резултати във финансовия отчет от табекс бих ги очаквал не по-рано от 2024-2026. Дотогава ще сме изкарали поне една сериозна корекция на пазарите, ако не и някоя криза. Отделно, имай предвид, че с табекс софарма върви срещу чампикс на Пфайзер. Вярвай ми, те ще направят всичко, за да си запазят пазара от 1 млрд. Долара на година. С техните спънки, бих казал, че ако изобщо получат одобрение ще е поне с година-две по-късно от горните срокове.
Не ме разбирай погрешно, табекс е страхотен продукт, уникален и много по-добър от конкуренцията и неслучайно се хвърлят толкова усилия в него, но Софарма срещу Пфайзер в САЩСам си решаваш за инвестициите.
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Joz Разгледай мнение
Мнението му за популистите че му приличало на 30те години, разбирай фашисти и нямало да доведе до нищо добро.
Да набедиш над половината население на развития свят че не разбира от демокрация...е, множко ми идва.
Всеки има право на мнение разбира се, ама това да го чуеш от сол т.....ка на О.Дойнов - малко нагличко си ми звучи.
- 6 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от new_investor Разгледай мнение
Няма минимален срок, нито максимален. Нещата много зависят от самия продукт. При пушенето резултатите за отказ от пушене идват сравнително бързо, но за данните за безопасност си трябват поне 2 години. Типична фаза 3 отнема поне 3 години от започване до крайни резултати,после подготвяне на досие - поне 6 месеца, после брой поне 1.5 години за преглед, инспекции, отстраняване на проблеми и т.н. Тоест най-оптимистично сценарии за одобрение на табекс в САЩ е 2023-2025. Имай предвид, че си трябват поне година за производство, освобождаване и внос на партиди и някакъв първоначален маркетинг (сериозен разход). Тоест при съвсем оптимистичен и блокбъстър сценарии (което не е реално) първите резултати във финансовия отчет от табекс бих ги очаквал не по-рано от 2024-2026. Дотогава ще сме изкарали поне една сериозна корекция на пазарите, ако не и някоя криза. Отделно, имай предвид, че с табекс софарма върви срещу чампикс на Пфайзер. Вярвай ми, те ще направят всичко, за да си запазят пазара от 1 млрд. Долара на година. С техните спънки, бих казал, че ако изобщо получат одобрение ще е поне с година-две по-късно от горните срокове.
Не ме разбирай погрешно, табекс е страхотен продукт, уникален и много по-добър от конкуренцията и неслучайно се хвърлят толкова усилия в него, но Софарма срещу Пфайзер в САЩСам си решаваш за инвестициите.
Last edited by maki; 18.10.2018, 16:38.
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от DarkStar Разгледай мнениеEдин въпрос - някой знае ли колко е минималният срок за тестване на лекарства в САЩ - относно ТАВЕКС питам.
Всеки казва, че там е най-дългият период за тестване на медицински продукти - но колко години средно отнема и кога е почнала процедурата?
Разбрах, че за някои ваксини периода е бил в рамките 5 до 10 години.
Благодаря предварително!
- 3 Харесвания
Коментар
�
Коментар