IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• За добро или за лошо днес избягах.Успех на всички останали.

Коментар

• Обектите за производство на храни трябва да въведат система за оценка на опасностите до 30 септември
      31/3/2006 16:22
      Храните, тяхното качество и безопасност, са сред приоритетните направления на Министерството на здравеопазването. Регламентът за тяхното производство и контрол е важен елемент в хармонизацията на нашето законодателство с европейските изисквания. Законът за храните е обнародван на 15 октомври 1999 г. Той урежда условията и реда за производството и търговията на храни, изискванията към техния състав, опаковане, етикетиране и представяне, правата и задълженията на производителите и търговците.

Във връзка с изменение на параграф 61 от преходните и заключителни разпоредби на Закона за храните задължително в срок до 30 септември 2006г. във всички обекти за производство и търговия с храни се разработва и въвежда система за оценка на опасностите и за контрол на критичните точки (HACCP), която се прилага от 1.01.2007г.

За пълна и точна информация относно изискванията за изготвянето и въвеждане на системите, производителите и търговците могат да намерят указания в електронните страници на Министерство на икономиката и Министерство на здравеопазването: www.mi.government.bg ; www.mh.govrnment.bg , съобщават от пресцентъра на РИОКОЗ-Варна.

Коментар

• Софарма с нетна печалба в размер на 30.429 млн. лв. за 2005 г.
        Софарма АД отчита нетна годишна печалба в размер на 30.429 млн. лв. за 2005 г. показват данните от предадения днес на БФБ одитиран неконсолидиран отчет на дружеството.

Предварително обявената печалба бе в размер на 34.32 млн. лв., като разминаването идва от увеличение на Общите разходи с 3.16% до 117.442 млн. вследствие на обезценка на активи (2.111 млн. лв.) и увеличение на разходите за външни услуги с малко повече от 1 млн. лв. За 2004 г. дружеството отчете положителен финансов резултат от 20.058 млн. лв.

Общите приходи също спадат с близо 1.1 млн. лв. до ниво от 155.161 млн. лв., което представлява 29.19% ръст спрямо приходите през 2004 г.

Активите на дружеството нарастват със 72 млн. лв. до ниво от 301.439 млн. лв., вследствие на нарастване на вземанията и на ДМА.

Основният капитал на Софарма е в размер на 66 млн. лв., разпределен в същия брой акции с номинал от 1 лв. Мажоритарен собственик е Елфарма АД, който държи 77.26% от капитала. В края на януари американският фонд Греймърси придоби 5 млн. акции на фармацевтичната компания по цена от 7.70 лв. за брой.

Собственият капитал бележи ръст от 11.54% от началото на отчения период, достигайки 179.051 млн. лв. в края на 2005 г. Дългосрочни пасиви се повишават от 45.297 млн. лв. до 64.781 млн. лв., а краткосрочните такива скачат със 144.80% до ниво от 57.607 млн. лв.

Софарма притежава и 8 дъщерни дружества (3 са базирани в чужбина), общата инвестиция в които е оценена на 13.115 млн. лв.

Днес акциите на Софарма се повишиха с 0.12% до 8.77 лв. за брой при изтъргувани само 532 акции.

Обратно

Коментар

• Заспахте бре ей заспахте

Като гледам желанието на купувачите да купуват на тези нива право нямам думи

Коментар

• Отде имаш това инфо? То и на Медика събранието го чаках лятото, ама ще е сега на 11-тий...
            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Impe, съобщението за събрание ще се появи май месец. Това са два месеца дотогава, сещай се. Дивидента е август.

Коментар

• А аз се съмнявам да се върне толкова ниско - не забравяйте добрите резултати и наближаващите събрание и дивидент.

Коментар

• Kristo, от къде е тази информация, защото фирмата, в която работя също е сред тези 1500 фирми. И доколкото разбрах министърът щял да отмени заповедта си дори без да се стига до съда.

Коментар

• Софарма плати повторна такса опаковки
                    “Софарма” и “Либхер” са платили наложените им от министъра на околната среда и водите Джевдет Чакъров продуктови такси, заради непризнати изпълнения на ангажиментите им за оползотворяване на отпадъците от пуснатите на пазара опаковки на фирмите. Това съобщиха от Министерството на околната среда и водите. “Софарма” е член на “Екобулпак”, една от четирите организации за колективно изпълнение на дейностите по разделно събиране и рециклиране на амбалажа, чиито одити не бяха одобрени от екоминистъра и им наложиха двойното плащане за опаковките. "Либхер – Хаусгерете Марица" изпълнява задълженията си индивидуално, но на нея също не бе признато изпълнение на целите.

Фармацията е внесла 325 982 лева, а заводът за производства на хладилници - 21 337 лв.

Други 1500 фирми, които също трябва да платят продуктова такса, независимо, че са плащали на организациите за оползотворяване на опаковките, обаче обжалват заповедта на Джевдет Чакъров. Те не са внесли наложените им такси в 14-дневния срок, но до произнасянето на съда няма да им бъдат начислявани наказателни лихви за просрочване на задълженията им.

Обратно

Коментар

• jk твоя СТОП е на 8.30, моя СТАРТ е също там, а стоп нямам, без стоп ще я карам тука и явно много ще има да губя...
                      А Софикс - графиката е 6, обаче отляво (което е отрязано) подсказва, че нещата няма да се мултиплицират точно като миналите 2 6месечия, малко по-нагоре ще е от долната линийка и няма да дочакаме юни със същия спадащ наклон, че може и експлозия да има на Индекса

Коментар

• Погледнато технически SOFIX е прав, може да се очаква плавно понижение на цената, което ще достигне нива от 8.20-8.25, и то към края на Май. Мисля обаче, че не е взел в предвид влиянието на странични фактори като евентуално приемане на страната в ЕС, а също и много добър Q1 в сравнение с 2005г., фактори които ще променят низходящата тенденция, според мен някъде на нива 8.50- 8.40 . Всичко това е в рамките само на един оптимистичен вариант зароден в моята глава. Песимистичен вариант също има, но него няма да го разглеждам.
                        Моята прогноза е за нива от 9.80 през Октомври. А до тогава не ме интересува много.Стопа ми е на 8.30 и то само ако е в рамките на първите две седмици на Април/ в което се съмнявам да се случи/. Времето ще покаже , успех на всички.

Коментар

• Много сълзи ще има тука

А дали съм познал времето ще покаже.

Коментар

• Аз мисля, че Софикс ще излезе прав и акцията ще върне поне до 8.5-8.4.

Коментар

• Това, че Софиксов е любимияш ни шаман на техническият анализ, не значи че е ба`а Ванга...

Коментар

• SOFIX този път не позна

Коментар

Working...
                                X