Kristo, от къде е тази информация, защото фирмата, в която работя също е сред тези 1500 фирми. И доколкото разбрах министърът щял да отмени заповедта си дори без да се стига до съда.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Софарма АД (SFA / SFARM)
Collapse
X
-
Софарма плати повторна такса опаковки
“Софарма” и “Либхер” са платили наложените им от министъра на околната среда и водите Джевдет Чакъров продуктови такси, заради непризнати изпълнения на ангажиментите им за оползотворяване на отпадъците от пуснатите на пазара опаковки на фирмите. Това съобщиха от Министерството на околната среда и водите. “Софарма” е член на “Екобулпак”, една от четирите организации за колективно изпълнение на дейностите по разделно събиране и рециклиране на амбалажа, чиито одити не бяха одобрени от екоминистъра и им наложиха двойното плащане за опаковките. "Либхер – Хаусгерете Марица" изпълнява задълженията си индивидуално, но на нея също не бе признато изпълнение на целите.
Фармацията е внесла 325 982 лева, а заводът за производства на хладилници - 21 337 лв.
Други 1500 фирми, които също трябва да платят продуктова такса, независимо, че са плащали на организациите за оползотворяване на опаковките, обаче обжалват заповедта на Джевдет Чакъров. Те не са внесли наложените им такси в 14-дневния срок, но до произнасянето на съда няма да им бъдат начислявани наказателни лихви за просрочване на задълженията им.
Обратно
Коментар
-
jk твоя СТОП е на 8.30, моя СТАРТ е също там, а стоп нямам, без стоп ще я карам тука и явно много ще има да губя...
А Софикс - графиката е 6, обаче отляво (което е отрязано) подсказва, че нещата няма да се мултиплицират точно като миналите 2 6месечия, малко по-нагоре ще е от долната линийка и няма да дочакаме юни със същия спадащ наклон, че може и експлозия да има на Индекса
Коментар
-
Погледнато технически SOFIX е прав, може да се очаква плавно понижение на цената, което ще достигне нива от 8.20-8.25, и то към края на Май. Мисля обаче, че не е взел в предвид влиянието на странични фактори като евентуално приемане на страната в ЕС, а също и много добър Q1 в сравнение с 2005г., фактори които ще променят низходящата тенденция, според мен някъде на нива 8.50- 8.40 . Всичко това е в рамките само на един оптимистичен вариант зароден в моята глава. Песимистичен вариант също има, но него няма да го разглеждам.
Моята прогноза е за нива от 9.80 през Октомври. А до тогава не ме интересува много.Стопа ми е на 8.30 и то само ако е в рамките на първите две седмици на Април/ в което се съмнявам да се случи/. Времето ще покаже , успех на всички.
Коментар
-
Първоначално изпратено от SOFIXstu, аз много рядко греша в прогнозите си. Повечето прогнози които съм правил са се сбъдвали ако не вярваш може да се разровиш из форума.
А това че си направил една или няколко успешни сделки нищо не значи.. Просто всеки си има някакви "лични" правила и си ги спазва на борсата. Аз също мисля, че цените на СФАРМ може за кратко да тръгнат на долу, но определено(според мен) няма да стигнат нивата 8.20-8.25 или 7.7 както някой други прогнозират.Може да стигнат 8.60 примерно, ама по-надолу не.... все пак каквото и да говорим на този етап е почти безсмислено, защото на БФБ всичко става.Пак казвам, че когато излезе отчета всичко ще се изясни.Според мен нетната печалба ще е поне с 5% повече спрямо първото тримесечие на 2005(лично мнение), а повечето инвеститори гледат главно това.
ПС:Според теб до кога тренда ще е надолу?И кога надушваш корекциика за ъп?
Лек ден и успех
Коментар
-
Винаги е добре да има шарани като stu.[/quote]
Софикс, радвам се, че мислиш така, защото ако и аз бях на твоето мнение(да купя на 8.20лв), нямаше да е интересно на борсата.Като заговорих за 8.20 - 8.25 лв за фармата, по-добре се откажи, няма да стане скоро- ех, ех блаженни са вярващите.
ПС:Остави времето да си покаже преди да се изкажеш за някого. Вярно
е , че нямам голям опит, но не съм тъп и вече припечелих нещо от тая работа.
Все пак ти желая успех!!!
Коментар
Коментар