Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Софарма АД (SFA / SFARM)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от SOFIXstu, аз много рядко греша в прогнозите си. Повечето прогнози които съм правил са се сбъдвали ако не вярваш може да се разровиш из форума.
А това че си направил една или няколко успешни сделки нищо не значи.
ПС:Според теб до кога тренда ще е надолу?И кога надушваш корекциика за ъп?
Лек ден и успех
Коментар
-
Винаги е добре да има шарани като stu.[/quote]
Софикс, радвам се, че мислиш така, защото ако и аз бях на твоето мнение(да купя на 8.20лв), нямаше да е интересно на борсата.Като заговорих за 8.20 - 8.25 лв за фармата, по-добре се откажи, няма да стане скоро- ех, ех блаженни са вярващите.
ПС:Остави времето да си покаже преди да се изкажеш за някого. Вярно
е , че нямам голям опит, но не съм тъп и вече припечелих нещо от тая работа.
Все пак ти желая успех!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от NikolaАбсурден или не времето ще покаже. Това, че фундаментално СФАРМ е много добре не означава, че ще искараш 30-40% от скъпите акциите които си купи. Увеличение на цените ще има в момента, в който се намеси някой голям инвеститор. За сега лека полека на долу.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от stuПървоначално изпратено от NikolaАбсурден или не времето ще покаже. Това, че фундаментално СФАРМ е много добре не означава, че ще искараш 30-40% от скъпите акциите които си купи. Увеличение на цените ще има в момента, в който се намеси някой голям инвеститор. За сега лека полека на долу.
7.7 лв, защото според мен на този етап това е невъзможно. А мисля, че скоро ще влязат и някой големи и обемите значително ще се увеличат.Тази незаинтересованост от страна на инвеститорите също се дължи и на общия спад на цените.
Коментар
-
Първоначално изпратено от NikolaАбсурден или не времето ще покаже. Това, че фундаментално СФАРМ е много добре не означава, че ще искараш 30-40% от скъпите акциите които си купи. Увеличение на цените ще има в момента, в който се намеси някой голям инвеститор. За сега лека полека на долу.
7.7 лв, защото според мен на този етап това е невъзможно. А мисля, че скоро ще влязат и някой големи и обемите значително ще се увеличат.Тази незаинтересованост от страна на инвеститорите също се дължи и на общия спад на цените.
Коментар
-
О.К. От фундаментална гледна точка нещата са си едни и същи от три месеца и при тези данни същия този пазар закара акцията от 7.50 до 9лв. Така че е напълно безмислено според мен е да се правят сега фундамент. анализи, за да се прогнозира накъде ще "захване". Виж ако техн. анализ сочи посока надолу, по бих се съгласил.А иначе ясно е, че повечето от нас определят посоката май повече по това дали са вътре, излязли са или още не са успели да се качат !)
Лека нощ . Разправят, че утрото по-мъдро било от вечерта.
Коментар
-
Първоначално изпратено от jkSFARM
2005
(по неодитирани данни)
Собствен капитал: 182,942
Краткосрочни активи: 150,682
Дългосрочни активи: 158,027
Дълг. материални активи: 81,780
Текущи пасиви: 58,945
Дългосрочни задължения: 66,822
Погашения по дълг. заем: -
Общо активи: 308,709
Общо задължения: 125,767
Нетни приходи от дейността: 140,423
Общо приходи: 156,259
Разходи за дейността: 113,839
EBT: 42,420
Разходи за лихви: 3,644
EBIT: 46,064
EBITDA: 51,702
Амортизации: 5,638
Нетна печалба: 34,320
EV/EBITDA 11.77
EPS 0.30
Pretax ROA 11.84%
ROE 12.50%
Interest Coverage Ratio 11.77
Debt/Equity Ratio 0.43
Op. Margin 17.88%
Net Pr. Margin 16.37%
Current Ratio 4.67
Divident per Sharе 0.18
Divident Payout 0.59
P/E 14.42
P/S 3.52
P/B 2.71
dannite sa ot Delta Broker, toest praveni sa ot Deltata.
ako niakoi iska da gi komentira
ПС:Абе братле това е старо и коментирано, коментирано... , като излезе
отчета за първото тримесечие тогава яко ще се коментира.
Коментар
-
Anton Chigurh
Абсурден или не времето ще покаже. Това, че фундаментално СФАРМ е много добре не означава, че ще искараш 30-40% от скъпите акциите които си купи. Увеличение на цените ще има в момента, в който се намеси някой голям инвеститор. За сега лека полека на долу.
Коментар
Коментар