IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Коментар

• yeah baby
      Мнението не е препоръка за сделки!

Коментар

• Пак поехме нагоре
        Дано да е трайно!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX
          stu, аз много рядко греша в прогнозите си. Повечето прогнози които съм правил са се сбъдвали ако не вярваш може да се разровиш из форума.

А това че си направил една или няколко успешни сделки нищо не значи.
          Софикс, в никакъв случай не те подценявам и се радвам, че успяваш да прогнозираш правилно . Просто всеки си има някакви "лични" правила и си ги спазва на борсата. Аз също мисля, че цените на СФАРМ може за кратко да тръгнат на долу, но определено(според мен) няма да стигнат нивата 8.20-8.25 или 7.7 както някой други прогнозират.Може да стигнат 8.60 примерно, ама по-надолу не.... все пак каквото и да говорим на този етап е почти безсмислено, защото на БФБ всичко става.Пак казвам, че когато излезе отчета всичко ще се изясни.Според мен нетната печалба ще е поне с 5% повече спрямо първото тримесечие на 2005(лично мнение), а повечето инвеститори гледат главно това.
          ПС:Според теб до кога тренда ще е надолу?И кога надушваш корекциика за ъп?
          Лек ден и успех

Коментар

• Ей-го на - Медика дръпна-а-а...
            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• stu, аз много рядко греша в прогнозите си. Повечето прогнози които съм правил са се сбъдвали ако не вярваш може да се разровиш из форума.

А това че си направил една или няколко успешни сделки нищо не значи.

Коментар

• Винаги е добре да има шарани като stu.[/quote]
                Софикс, радвам се, че мислиш така, защото ако и аз бях на твоето мнение(да купя на 8.20лв), нямаше да е интересно на борсата.Като заговорих за 8.20 - 8.25 лв за фармата, по-добре се откажи, няма да стане скоро- ех, ех блаженни са вярващите.
                ПС:Остави времето да си покаже преди да се изкажеш за някого. Вярно
                е , че нямам голям опит, но не съм тъп и вече припечелих нещо от тая работа.
                Все пак ти желая успех!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Nikola
                  Абсурден или не времето ще покаже. Това, че фундаментално СФАРМ е много добре не означава, че ще искараш 30-40% от скъпите акциите които си купи. Увеличение на цените ще има в момента, в който се намеси някой голям инвеститор. За сега лека полека на долу.
                  Кой говори за 30-40 % в скоро време? 13 кинта не ги виждам скоро... а и Софарма не ми е основна акция - по си тача Медика аз...
                  Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от stu
                    Първоначално изпратено от Nikola
                    Абсурден или не времето ще покаже. Това, че фундаментално СФАРМ е много добре не означава, че ще искараш 30-40% от скъпите акциите които си купи. Увеличение на цените ще има в момента, в който се намеси някой голям инвеститор. За сега лека полека на долу.
                    НИки, ще си позволя малко да те покритикувам.Петък 24.03 и днес 27.03 никой голям не се намеси, ама фармата дръпна малко.Днес бяха изтъргувани само към 770 парчета, но деня беше добър. Не се надявай на
                    7.7 лв, защото според мен на този етап това е невъзможно. А мисля, че скоро ще влязат и някой големи и обемите значително ще се увеличат.Тази незаинтересованост от страна на инвеститорите също се дължи и на общия спад на цените.
                    Винаги е добре да има шарани като stu.

Коментар

• Stu извинявай , но почти съм те повторил.Явно бавничко пиша)

Коментар

• Първоначално изпратено от Nikola
                        НИки, ще си позволя малко да те покритикувам.Петък 24.03 и днес 27.03 никой голям не се намеси, ама фармата дръпна малко.Днес бяха изтъргувани само към 770 парчета, но деня беше добър. Не се надявай на
                        7.7 лв, защото според мен на този етап това е невъзможно. А мисля, че скоро ще влязат и някой големи и обемите значително ще се увеличат.Тази незаинтересованост от страна на инвеститорите също се дължи и на общия спад на цените.

Коментар

• О.К. От фундаментална гледна точка нещата са си едни и същи от три месеца и при тези данни същия този пазар закара акцията от 7.50 до 9лв. Така че е напълно безмислено според мен е да се правят сега фундамент. анализи, за да се прогнозира накъде ще "захване". Виж ако техн. анализ сочи посока надолу, по бих се съгласил.А иначе ясно е, че повечето от нас определят посоката май повече по това дали са вътре, излязли са или още не са успели да се качат !)
                          Лека нощ . Разправят, че утрото по-мъдро било от вечерта.

Коментар

• Е,би било добре да върне и повече,примерно 2-3лева,или до 2-3лева!:-)

Коментар

• Първоначално изпратено от jk
                              SFARM
                              2005
                              (по неодитирани данни)
                              Собствен капитал: 182,942
                              Краткосрочни активи: 150,682
                              Дългосрочни активи: 158,027
                              Дълг. материални активи: 81,780
                              Текущи пасиви: 58,945
                              Дългосрочни задължения: 66,822
                              Погашения по дълг. заем: -
                              Общо активи: 308,709
                              Общо задължения: 125,767
                              Нетни приходи от дейността: 140,423
                              Общо приходи: 156,259
                              Разходи за дейността: 113,839
                              EBT: 42,420
                              Разходи за лихви: 3,644
                              EBIT: 46,064
                              EBITDA: 51,702
                              Амортизации: 5,638
                              Нетна печалба: 34,320
                              EV/EBITDA 11.77
                              EPS 0.30
                              Pretax ROA 11.84%
                              ROE 12.50%
                              Interest Coverage Ratio 11.77
                              Debt/Equity Ratio 0.43
                              Op. Margin 17.88%
                              Net Pr. Margin 16.37%
                              Current Ratio 4.67
                              Divident per Sharе 0.18
                              Divident Payout 0.59
                              P/E 14.42
                              P/S 3.52
                              P/B 2.71

dannite sa ot Delta Broker, toest praveni sa ot Deltata.
                              ako niakoi iska da gi komentira
                              Приятелю jk има ли смисъл от коментар то си е ясно.Като обърнем най-голямо внимание на "Нетна печалба: 34,320" , по-малко на "P/E 14.42" , а за "Divident per Sharе 0.18" въобще няма да споменавам.Ако ги сравним с данните от 2004 год изводът е само един:QKO BUY.
                              ПС:Абе братле това е старо и коментирано, коментирано... , като излезе
                              отчета за първото тримесечие тогава яко ще се коментира.

Коментар

• Абсурден или не времето ще покаже. Това, че фундаментално СФАРМ е много добре не означава, че ще искараш 30-40% от скъпите акциите които си купи. Увеличение на цените ще има в момента, в който се намеси някой голям инвеститор. За сега лека полека на долу.

Коментар

Working...
                                X