If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Импе, GAZPROM кога ще пуснат дивидента? Пишеше август, но досега поне при мен няма нищо.
Ами щом - август - значи да го чакаме скоро
Биков - това тоже е изкушение - но и по-голямата диверсификация също има сериозни плюсове - още повече когато става дума за човек, който ще прави пръвата си крачка в инвестирането и няма да следи нещата постоянно. А и таксите и комисионите за посредникът са ниски.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Не искам да давам препоръки на никого, но лично аз 5 бона бих ги инвестирал в една или две акции. Все пак това е малка сума и не е добре да се разхвърля в много позиции.
И що се пънеш кат такоа ( по твой речник ) да оставаш цяло състояние в комисионни ?
Ако единствената ти цел е 6% диви доходност вземи си един дивидентен спайчо ( BXMX) и си готов.
Състояние: колко да е състояние? Към около например 40 кинта ще струва инвестицията. Няма и 1% от портфейлът, т.е. дори да приспаднем комисионите, дивидентна доходност още пръвата година: над 5%.
И що се пънеш кат такоа ( по твой речник ) да оставаш цяло състояние в комисионни ?
Ако единствената ти цел е 6% диви доходност вземи си един дивидентен спайчо ( BXMX) и си готов.
Е сложи и Златен лев, за да вдигнеш още повече "потенциалната" дивидентна доходност Тия софия комерс ако му дадат 12% дивидентна догодина, ще си призная че нищо не разбирам от инвестиции...
Не бързай да се самообиждаш, без да мислиш. Точно най-голямото колче е фиксирана дивидентна доходност, защото това са привилегированите акции. Ще му дадат и ще пеят даже - 57 стинки на акция.
ДДДД - като на клиент ще му направя инвестиционна човешка, защото той иска застрахователна защита. Това ще му предложа като на приятел - защото човекът има едни свободни пари. Добре е, че ме ръчкате - защото не всички колчета ме кефят. Например вярно е, че Pfizer е крайно могъща, ама колчето и е нисичко - и на Daimler и на Трейдингът - тоже. Значи - тяхната тежест трябва да се намали - или засега да се изключат, а да се наблегне на други. Дори 6.5% средна дивидентна - съвсем постижимо.
Е сложи и Златен лев, за да вдигнеш още повече "потенциалната" дивидентна доходност Тия софия комерс ако му дадат 12% дивидентна догодина, ще си призная че нищо не разбирам от инвестиции...
Интересно дали препоръката ти се препокрива с целите на клиента на импето. Лично аз не бих искал някой ден да се изправя пред някой и да ми се наложи да му казвам, че този тираж не сме имали късмет, но другият път непременно ще се паднат нашите числа. Този начин на мислене ме плаши. Аз имам някакво уважение към моите и хорските пари. Би ли споделил какви резултати ти носи тази стратегия? Не съм видял някой успешен да я прилага и ми е интересно да почерпя опит.
Коментар