Първоначално изпратено от Императорът
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Дивиденти, дивиденти, ДИВИДЕНТИ !!!
Collapse
X
-
Днес - на сборището на Газпром - дивидентът е потвърден - 8.04 рублички. Датата на която се засичат акционерите с право на дивидентец е 19 юли. Ще бъде снесен на 23 август.
Дивидентът съставлява едва 26% от печалбата. Мисля - ного ще е хубаво - когато инвестиционните проекти приключат - и компанията започне да снася например около да кажем половината от НАРАСНАЛАТА поради новите потоци печалба. Мисля - Газпром - отлична позиция за нагувичване.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от toto 2 Разгледай мнение
Това колко доходност е)
0.085х4=0.34: (6.4:100) = 5.3125%
Прилично, макар самата акция да поскъпна зарад поскъпването на слузта.
Рискът - ВР е доста задлъжняла - зарад колосалната ногомилиардна финансова санкция зарад огромният разлив в Мексиканският залив преди години.
Хубавото - последната вноска по глобата е - мисля - догодина... а компанията прави печалби въпреки тоя финансов теч. Когато глобата бъде доизплатена - и акцията вероятно ще скочи нагоре.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеДивидент от ВР - пъкнал.
0.085 еврака на акция.)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Petar Разгледай мнение
Здравей! Става според СИДДО - споготбата за избягване на двойното данъчно облагане, с удостоверение за местно лице в БГ, и попълване на документите отиващи в данъчното в Германия, но преди всичко с това дали брокера ти има желание да ти помогне. Повечето го обезсмислят зашото като ти сложи такса от 200 на плащане ти обива апетита за години напред. Отделно тия документи трябва и да са на немски и който и да ти е брокера, в Германия има друг който търгува от тяхно име и това са те (брокера в Германия) дето трябва да издадат документите. В много от случаите ако имаш повече от една, две акции комисионите стават космически с оглед на дивидента който си получил. Работя предимно с чужденци но брокерите са от един дол дренки. Наистина номер едно цел е да питаш брокера може ли да ти уреди немските документи показващи информацията за акцията, дата на плащене, данъци и т.н. Вс е по образец и немците данъчни са много строги за формата на документа. Отнема малко повече от 9 месеца.
В общи линии това е...
А това на Globe като им знам такситесамо те ще те откажат а отделно и брокерсите. Много от брокерите преустановяват възстановяването от Италия например, защото Globe ги чарджи предварително без гаранция дали ще получат нещо.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Innocent Разгледай мнение
Здравей! Може ли повече инфо как и при какви условия може да се възстанови разликата до 10%? Благодаря предварително. Поздрави
п.п Както и при кой ИП
В общи линии това е...
А това на Globe като им знам такситесамо те ще те откажат а отделно и брокерсите. Много от брокерите преустановяват възстановяването от Италия например, защото Globe ги чарджи предварително без гаранция дали ще получат нещо.
Last edited by Petar; 13.06.2018, 16:41.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Petar Разгледай мнение
Ако е така са направили грешка. Данъка в Германия + Солидаритито е 26,375%. Можеш да си въстановиш разликата до 10% данък но са ти малко акциите и ще ти излезе скъпо да го направиш ако изобщо брокера ти реши да ти помогне.... Успех
п.п Както и при кой ИП
Коментар
-
Първоначално изпратено от T3 Разгледай мнение
Императорът писа, че германският данък е 26%, но за BMW ми удържаха 20% данък върху инвестиционен доход + данък солидарност 1.375%.Last edited by Petar; 13.06.2018, 16:39.
Коментар
-
Първоначално изпратено от NeuInDAX Разгледай мнениеЗдравейте,
преди 20 дни закупих 20 акции на BMW. Много странно, че от дивидента 80 евро ми бяха удържани 21 евро. Дори не се получава точно число като процент. Моля, ако е възможно да ми разясните данъците и други такси. Моят брокер е Еврофинанс! Благодаря Ви
Коментар
-
Първоначално изпратено от kurta007 Разгледай мнение
Е,така кажи .
Иначе излизат годишен дивидент 3.54% ford (без извънредния) и 2.61% phizer .Сложи такси buy/sell +данъци+още нещо и ето ти -1% още надолЕ .Вероятно държиш за акцията ,а не толкова за дивидента ? Прав ли съм донякъде ? .Макар и двете акции да ми изглеждат в краткосрочен план ОК да ги държиш ,първата заради протекционизма на Рижия ,а втората по ред причини, който не смятам да засягам тук,в средносрочен и дългосрочен план мисля ,че ще глътнеш бая студена вода....от каквито и да е акции...бЕгай докато можеш !
В момента се опитват с цвикови дивиденти маймуни да ловят
И вместо "гувик" ,"гувик" ,накрая да изквичиш "Квиик" ? хахах
За дивидентът държа повече Форд, Пфайзър - заради нейното могъщество и защото тя - тухла в хапчевият ми отрасъл.
Дългосрочно няма да гълтам вода но ще ставам все по-могъщ. Кратко- и средносрочно - може временно да.
Хубаво е, че и ти като мене поразбирваш прасешки, ама - споко. Който ни играй, той ни пичели.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Е,така кажи .
Иначе излизат годишен дивидент 3.54% ford (без извънредния) и 2.61% phizer .Сложи такси buy/sell +данъци+още нещо и ето ти -1% още надолЕ .Вероятно държиш за акцията ,а не толкова за дивидента ? Прав ли съм донякъде ? .Макар и двете акции да ми изглеждат в краткосрочен план ОК да ги държиш ,първата заради протекционизма на Рижия ,а втората по ред причини, който не смятам да засягам тук,в средносрочен и дългосрочен план мисля ,че ще глътнеш бая студена вода....от каквито и да е акции...бЕгай докато можеш !
В момента се опитват с цвикови дивиденти маймуни да ловят
И вместо "гувик" ,"гувик" ,накрая да изквичиш "Квиик" ? хахахLast edited by kurta007; 05.06.2018, 22:28.
- 1 like
Коментар
Коментар