IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Дивиденти, дивиденти, ДИВИДЕНТИ !!!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
    Аз винаги съм бил такова. Важно е и дали компанията не купува нещо, което всъщност не може да си позволи - ама то важи и за човеците.

Разбира се - в някои отрасли поглъщането е по-лесно и с по-малък риск от други отрасли. Например излапването на BGgroup от Мидичката се оказа ного силен ход.
    можем да приемем, че поглъщане по принцип е неутрална сделка - почти неутрална
    при равни условия се купува и продава на равновесна стойност - да приемем ,че е почти така
    след това е повечето работа - самото интегриране, по-добро управление, по-ефективно използване на ресурсите
    това е същността - ако може да се направи
    иначе дал пари - взел бизнес - не носи нищо отгоре

Коментар

• Аз винаги съм бил такова. Важно е и дали компанията не купува нещо, което всъщност не може да си позволи - ама то важи и за човеците.

Разбира се - в някои отрасли поглъщането е по-лесно и с по-малък риск от други отрасли. Например излапването на BGgroup от Мидичката се оказа ного силен ход.
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Дали мениджърският състав, турен на заплата, може да тръгне срещу собствениците? Относно падането на цената си прав - ако Sanofi не бяха паднали от 80 на 60 кинта, нямаше да се нагувича. Естествено, не всички придобиваници са успешни, но това не значи, че са такива по презумпция.
        като смениш малко тона ставаш реалист
        не всички са загуба по презумпция, но не са и печалба
        има доста неща да се направят, за да стане нещо срещу дадените пари за покупката
        ти разчиташ, че мениджмънта ще се справи добре - съгласих се
        аз също разчитам, че в моите компании мениджмънта ще се справи добре
        Last edited by fortiss; 27.05.2018, 19:41.

Коментар

• Дали мениджърският състав, турен на заплата, може да тръгне срещу собствениците? Относно падането на цената си прав - ако Sanofi не бяха паднали от 80 на 60 кинта, нямаше да се нагувича. Естествено, не всички придобиваници са успешни, но това не значи, че са такива по презумпция.

Коментар

По тая логика: защо компаниите си играят да поглъщат по-малки компании - и доброволно да се вкарват в беля и в загуби?
            обикновено акциите на придобиващата падат, като излезе новината, а на придобиваната се качват
            не винаги интересите на борда на директорите съвпадат напълно с интересите на акционерите
            и в една ситуация ако не знаеш кои е прецаканият обикновенно си .... по-добре не пипай
            Last edited by ceneto; 23.05.2018, 20:05.
            “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Само от началото на 18-а: сливаници и придобиваници за над 2 ГБ.

Ного желаещи да губят, баси...

https://www.investor.bg/drugi/338/a/...dolara-261665/

Коментар

• По тая логика: защо компаниите си играят да поглъщат по-малки компании - и доброволно да се вкарват в беля и в загуби?

Коментар

• Първоначално изпратено от new_investor Разгледай мнение

Аз също обяснявам, че придобиванията във фарма бизнеса са обикновено горене на пари и не трябва да се разчита на тях за могъщество, но не ме слуша. За Тева преди време коментирах, че много пари изгоряха за Актавис и надали ще тръгне на добре, ама тогава други ме контрираха, че ставали най-голямата генерична фирма в света - е, станаха и сега са пред фалит.
                  Хе, ти пък на фортис си тръгнал да обясняваш, за който Софарма е религия, а чича му Оги е пръв Пророк

Иначе си прав, бъзика на страна, и с удоволствие чета мненията ти, с които почти винаги съм напълно съгласен. Успех с инвестирането - аз чакам Гинка да направи търгово и евентуално ще местя парите отвъд Голямата вода, но само евентуално
                  Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение

имаше изследвания, че в света средно 33% от придобиванията се оказват успешни
                    пример - Тева !!
                    Аз също обяснявам, че придобиванията във фарма бизнеса са обикновено горене на пари и не трябва да се разчита на тях за могъщество, но не ме слуша. За Тева преди време коментирах, че много пари изгоряха за Актавис и надали ще тръгне на добре, ама тогава други ме контрираха, че ставали най-голямата генерична фирма в света - е, станаха и сега са пред фалит.

Коментар

• Аз днес си взех поредния от Елана агрокредит и първия от Теленор

Коментар

• Дивидент от BMW - пъкнал. 2.945 еврака на акция след данъчното чесане.

Коментар

Смятам - това свързано основно с последните придобиваници. Компанията похарчи 15 МБ за тях, но това я направи - ако се не лъжа - най-най-най-могъщата фармация в Европа.
                          имаше изследвания, че в света средно 33% от придобиванията се оказват успешни
                          пример - Тева !!
                          Last edited by fortiss; 20.05.2018, 19:11.

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение

ти винаги си на печалба, и то бърза
                            не ми се мисли ако управляваше примерно 500 хил портфейл какви пари щеше да имаш в джоба!!!
                            но .......
                            Не винаги - това е по-скоро изключение.

Защо да мълчим за дивидентът? Специално при Sanofi той ежегодно расте. Стартова дивидентна доходност 3.25% не е толкова зле. Под търсеното от мен е, но просто държах да допълня хапчевият ми отрасъл с акции на тази толкова важна компания. А и сега - основните ми инвестиционни цели - добивните компании - баси скъпите. Лукойл вече е 20% над търсената от мен цена - до която се докосна съвсем неотдавна.
                            Last edited by Императорът; 19.05.2018, 12:47.

Коментар

• Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение

Леко, с около 20-ина евро
                              Смятам - това свързано основно с последните придобиваници. Компанията похарчи 15 МБ за тях, но това я направи - ако се не лъжа - най-най-най-могъщата фармация в Европа.

Коментар

Да, преди не си купувах, защото бяха твърде скъпи... то и сега бръзо-бръзо: нагоре. Само за няколко дни излязох и капиталово на плюс, естественият спад след ексдивидентната дата бе преодолян само за два дена. Не е толкова сгодна заради високият данък, който ни дънят френските свини, ама пак става и може да се съизмерва с нашите компании, даващи добра доходност.

Ти да не се замисли за?
                                ти винаги си на печалба, и то бърза
                                не ми се мисли ако управляваше примерно 500 хил портфейл какви пари щеше да имаш в джоба!!!
                                но .......

Коментар

Working...
                                X