IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Дивиденти, дивиденти, ДИВИДЕНТИ !!!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Garcilаso Разгледай мнение

За 2016-а, BP имат около 11 млрд. оперативен паричен поток и около 15 млрд. капиталови разходи. Същевременно са раздали почти 5 млрд. дивиденти, като за целта са теглили нови дългове. Разбирам, че е сигнал за финансово здраве да се поддържат дивидентите непокътнати, но това е сериозен риск за акционерите. В момента, в който мениджърите решат, че повече не може да товарят баланса с дълг и редуцират дивидента, цената на акцията моментално ще падне сериозно.
    А поинтересува ли се - какъв е лъвският пай от тия капиталови разходи? Тоя пай скоро ще изчезне. И аз мисля, че малко прекаляват с дивидентите, аз бих намалил от 10 на 5 цента, но те си знаят. Дълговете им са дългосрочни, то се знае - все още не бръзат да разпродават бизнес. А и - ако бяха закъсали - трудно биха си намерили и кредитори. Все още са страшно силни, макар и не колкото Мидичката.

Имам и от дивидентът съм доволен. Яка цоцаница. От 19-20 година има вероятност и акцията да дръпне капиталово.

Радев - капиталовата загуба е виртуална, докато не си продал. Дивидентът обаче е реален. Ето - аз в момента - от ВР съм капиталово на загуба (последните дни паднаха), но ако отчетем сосните дивиденти, съм на плюс, дори ако ги продам на тия нива... ама аз: няма да ги.
    Last edited by Императорът; 26.07.2017, 01:04. Причина: ВР и Мидичката.
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение

може би компании като шел(определени от импето като могъщи) или шеврон, които взимат заем за да платят дивидента
      Мидичката взе заем, за да прилапа BGgroup, не за да плаща дивиденти. 50 МБ не са малка сума дори за такава могъща компания. Както мисля вече казах - плановете на компанията са: дълговете да бъдат погасени за 5-7 години. Прави си сметка, ако бойкоборисов изтегли туканка 50 МБ, дали ще ги върнем някога и дали няма да станем бетер гръцки сценарий.

Коментар

• Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение

Как точно участваш в печалбата, ако не получиш дивидент ?
        Получаваш безплатни услуги при добри резултати на дружеството (например - акционер си в "Албена" и ти дават 2 безплатни нощувки в курорта... )

Това в кръга на майтапа естествено, дано не го приемеш с лошо....

Имам предвид, че печалбата се разпределя само чрез дивидент, всичко друго ако го има изобщо сигурно е някаква екзотика.

Ти вероятно визираш по-скоро капиталова печалба от ръста на цената на акцията, но това няма нищо общо с печалбата на компаниява.... може да имаш капиталова печалба и без да компанията да има такава, както и обратното - компанията да си печели, но акцията да не расте....
        това важи и за дивидентните. ако вземеш 3% дивидент и имаш 20% капиталова загуба на печалба ли си

Коментар

• Първоначално изпратено от orchis Разгледай мнение

Нещо те загубих. Ако може, една идея по конретно, моля.
          За 2016-а, BP имат около 11 млрд. оперативен паричен поток и около 15 млрд. капиталови разходи. Същевременно са раздали почти 5 млрд. дивиденти, като за целта са теглили нови дългове. Разбирам, че е сигнал за финансово здраве да се поддържат дивидентите непокътнати, но това е сериозен риск за акционерите. В момента, в който мениджърите решат, че повече не може да товарят баланса с дълг и редуцират дивидента, цената на акцията моментално ще падне сериозно.

Коментар

може би компании като шел(определени от импето като могъщи) или шеврон, които взимат заем за да платят дивидента
            “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

Визира варианти като SFI където се увеличава капитала за да се изплащат дивиденти примерно
              http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана

Коментар

• Първоначално изпратено от Garcilаso Разгледай мнение

Обратното също е вярно - не е задължително да имаш достатъчно печалба, за да разпределяш дивидент. Тук визирам една част от тези "могъщи компании" на запад. В България за щастие все още нямаме такива случаи.

Коментар

• Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
                  Ти вероятно визираш по-скоро капиталова печалба от ръста на цената на акцията, но това няма нищо общо с печалбата на компаниява.... може да имаш капиталова печалба и без да компанията да има такава, както и обратното - компанията да си печели, но акцията да не расте....
                  Обратното също е вярно - не е задължително да имаш достатъчно печалба, за да разпределяш дивидент. Тук визирам една част от тези "могъщи компании" на запад. В България за щастие все още нямаме такива случаи.

Коментар

• Първоначално изпратено от BigBear Разгледай мнение
                    Ех тази параноя.
                    Толкова лесно употребявате очернящи намеци - врътка и схеми едно изречение след като Ви е хрумнало някакво съмнение...Затова все по-малко ми се пише...

Взимам 10 те компании с най - високата дивиденска доходност, които са включени в BGTR30 към края на годината. Към вчерашното затваряне - Софарма има 2.1% дивиденска доходност /0.1 делено на 4.85/, а Монбат има 2.5 % /0.28 делено 11.3/ Така, че при равни други услония ако изборът ми е днес Монбат ще остане, а Софарма ще отпадне. Цената на акцията не се взима в предвид.

Този портфейл е просто насока за инвеститорите, но е добър индикатор че от дивидентски акции се печели по добре примерно от пенсионен фонд, депозит...

Чест и почитания BigBear !
                    - и отговорът не закъсня

Коментар

• Привет!

Тази вечер от 18:30 ч. - Онлайн семинар „Прогнози второ полугодие 2017 г.: В какво е подходящо да се инвестира до края на годината?“

Коментар

• Мечов е прав както обикновено за ного или за почти всичко. Само дето българските акции вече не са толкова сгодни за хора, дето основната им цел е да се нагувичват с прилични дивиденти. Малко останаха доходоносните - вече не сме 12-а година (напримерно), камо ли Четвърта (тоже напримерно). Хеле пък - Софарми или Монбатовици... несгодно, драги - несгодно. Мене Pfizer ми е по-сгодна дивидентно от Софарма, камо ли GSK, да не говорим за бонус "могъщество".

И аз обичам да гувича дивиденти (затуй измислих темата) и затуй вече почти не инвестирам туканка. Ей-сега напримерно - човекът ако има свободен кеш - да се налапа с Газпромченца, ВР или с Shell - и хи-и-и-ич няма да е недоволен.

И още - мечов - гледам: смяташ дивидентната сгода без да отчиташ данъкът, а г-н горанов те чеше по малко, но сладко. Това изкривява - така да се каже - картината. 5% чесане са си 5% чесане - аз винаги отчитам това без значение дали ме чешат с 0% (Британия) или ме чешат 30% (САЩ).
                        Last edited by Императорът; 25.07.2017, 18:49. Причина: Не забравяй чесането.

Коментар

Ех тази параноя.
                          Толкова лесно употребявате очернящи намеци - врътка и схеми едно изречение след като Ви е хрумнало някакво съмнение...Затова все по-малко ми се пише...

Взимам 10 те компании с най - високата дивиденска доходност, които са включени в BGTR30 към края на годината. Към вчерашното затваряне - Софарма има 2.1% дивиденска доходност /0.1 делено на 4.85/, а Монбат има 2.5 % /0.28 делено 11.3/ Така, че при равни други услония ако изборът ми е днес Монбат ще остане, а Софарма ще отпадне. Цената на акцията не се взима в предвид.

Този портфейл е просто насока за инвеститорите, но е добър индикатор че от дивидентски акции се печели по добре примерно от пенсионен фонд, депозит...
                          Ясно ти гледаш процента спрямо последната цена на затваряне аз гледам данни спрямо някакъв друг момент във времето. Не съм искал да те обидя просто до колкото разбрах трябва класацията винаги да я правиш с цените в последният ден на годината. Ясно мерси за разяснението. С удоволствие следя твоят блог и постове по темата. Поздрави и успехи.
                          http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана

Коментар

• Ех тази параноя.

Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.

Коментар

Формално по начина по които ги избирам Монбат за сега остава, Софарма отпада. Ще видим как ще изглеждат нещата в края на годината. Много добра трета поредна година за селекцията - Любими на Форума - 32.5 % до сега от началото на годината.
                              В това няма логика Софарма има по-висок дивидент към цена от Moнбат и е по-евтина :? Не се ли избират 10-те най-евтини акции в индекса с най-високо съотношение дивидент/цена ? Освен ако няма някаква друга врътка в схемите ти все още се чудя каква беше логиката на Бреф вместо Албена миналата година но ми изглежда сходна с тази на Софарма вместо Монбат ?

Коментар

• Формално по начина по които ги избирам Монбат за сега остава, Софарма отпада. Ще видим как ще изглеждат нещата в края на годината. Много добра трета поредна година за селекцията - Любими на Форума - 32.5 % до сега от началото на годината.
                                Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.

Коментар

Working...
                                X