Първоначално изпратено от BigBear
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Дивиденти, дивиденти, ДИВИДЕНТИ !!!
Collapse
X
-
http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана
-
Първоначално изпратено от BigBear Разгледай мнение
Всеки има право на мнение, но едно мнение за да бъде добре разбрано и прието трябва да бъде съпроводено и от аргументация.С годините постепенно започна да ми прави впечатление, че дивидентските акции са по-стабилната част от портфейла ми. Българските дивиденски акции са доста добър източник на доход поне в последните 9 години откак си записвам резултата и за една година напред предварително избирам селекция от дивиденски компании. От началото на тази година доходът на 10те компании от BGTR30 с най-висока дивиденска доходност в края на миналата година е 21.7%, през предишните 8 години е бил 20.6% средно или с натрупване 326%
Докато общо разпространеното менение е, че тук в България не може да се печели, че депозита и имота са правилната инвестиция, дивиденските кучета ще бият пазара
Една инвестиция може да бъде едновременно само две от следните три неща - високо доходна, високо сигурна и високо популярна. Така, че докато не стане популярна инвестиционната дестинация БФБ, на нея ще могат да се намират високо сигурни и потенциално високо доходни инвестиции ;-)Събитията не винаги отговарят на очакванията!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
Получаваш безплатни услуги при добри резултати на дружеството (например - акционер си в "Албена" и ти дават 2 безплатни нощувки в курорта...)
Това в кръга на майтапа естествено, дано не го приемеш с лошо....Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнениедивидентните компании са залъгалка за балъците
Докато общо разпространеното менение е, че тук в България не може да се печели, че депозита и имота са правилната инвестиция, дивиденските кучета ще бият пазара
Една инвестиция може да бъде едновременно само две от следните три неща - високо доходна, високо сигурна и високо популярна. Така, че докато не стане популярна инвестиционната дестинация БФБ, на нея ще могат да се намират високо сигурни и потенциално високо доходни инвестиции ;-)Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение
може да участваш в печалбата и без да вземаш дивидент. къде пише че печалбата трябва да се разпределя
Получаваш безплатни услуги при добри резултати на дружеството (например - акционер си в "Албена" и ти дават 2 безплатни нощувки в курорта...)
Това в кръга на майтапа естествено, дано не го приемеш с лошо....
Имам предвид, че печалбата се разпределя само чрез дивидент, всичко друго ако го има изобщо сигурно е някаква екзотика.
Ти вероятно визираш по-скоро капиталова печалба от ръста на цената на акцията, но това няма нищо общо с печалбата на компаниява.... може да имаш капиталова печалба и без да компанията да има такава, както и обратното - компанията да си печели, но акцията да не расте....
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от onakilev Разгледай мнениеЗа всички, които са с по-стари никове (и не са ботове) дивидентът е символ. Най-малкото, тези от по-рано, помним през последните 5-7 години каква е капиталовата печалба при дивидентните и при шитовете, при които се разчита само на капиталова печалба...
Не е препоръка!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
Това пък откъде ти дойде ?!?
То по-скоро това е нормалната логика - влагаш си парите в нещо с/у част от печалбата.
Коментар
-
Сега съм близо до 40-така и мисля живи и здрави след 10-15г. да съм изцяло в "нискорискови" изцяло дивидентаджийски акции (тип Жабоци, Атери), привилегии и разни други, които да дават някаква годишна доходност от 3-8% колкото да бият инфлацията и същевременно да съхраняват портфейла като цяло...
Дотогава ми се иска да гоня в пъти по-голяма средно годишна доходност от да речем 25-30%. С години като 2016 и 2017/2018 (дано) това не е много трудно, но пък погледнато в период 2004г - 2030г не е и лесна задача. Всичко е въпрос на години (на колко си и за колко напред смяташ да инвестираш), склонност към риск/толерантност към загуба и дисциплина...
И в момента в портфейла ми има 70% акции, които дават дивидент, но за мен дивидентът за момента в който търся по-голяма доходност е по-скоро бонусче, отколкото причина за покупка/продажба на дадена акция.
БФБ портфейла го третирам не като начин за забогатяване, а за източник на повече спокойни и хубави моменти в бъдеще
- 3 Харесвания
Коментар
-
Както са казали хората:Бавно, но славно. Така е с дивидентен портфейл. Сигурно и спиш спокойно. Другото е: Бързата работа срам за майстора и т.н....... Рисковите портфейли за кратък период от време дават по-голяма доходност, но пък има ли спад първи са по пързалката надолу. Всичко е въпрос на риск, приоритети и да не изреждам разни епитети.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение..За мен лично дивидентът е символ на добро управление, но всеки знае себе си и си решава.
Не е препоръка!
Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеИмпов, ти пак жабоците си хвалиш...Решението е да се листват нови интересни компании, но там нищо не се прави..
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Дойде оттам, че огромната маса от народа, който търгува и пише в този форум, е поне едно от следните неща:
- отскоро са във форума и не са преживявали поне една сериозна криза тип 2008, т.е. си мислят, че всичко, което хвърчи, се яде
- със скромен портфейл са, който искат много бързо да нарасне, а това с дивиденти няма как да стане, трябва да си много, ама много рисков - е, 99% ще фалират, но примерът ще е съсредоточен в онзи печеливш 1%
- под въздействието са на всякакви по-тежки словесни субстанции - разбирай, набили са се в шитове, които никога не са давали дивиденти, щото са вървяли с мантрата, че много добре се развиват, дивидентите са за балъци, а реинвестирането е най-якия начин да рипаш - рип, рип, RIP
Та както сложиш всичкото това, т.е. хванеш едно 90%+ от народеца, дето плямпа във форума, ще ти е ясно и защо се получават такива писания :0 За мен лично дивидентът е символ на добро управление, но всеки знае себе си и си решава.Vanitas vanitatum...
- 3 Харесвания
Коментар
Коментар