Това с добавката може, но въпроса е какво да купи за да е дългосрочно и да не се разочарова..
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Дивиденти, дивиденти, ДИВИДЕНТИ !!!
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеИмпов., ако имаш 1000-2000 долара и започваш на борсата кои могъщи американски акции би си купил първо..Питам всички защото ми се обади племеника ми и иска да започне с покупката на такива акции.Аз му казах за Тесла и Фейсбук, Кока кола, но това е на посоки ..Дайте моля Ви предложения и аргументи за по дългосрочни акции..
Букчето днес е хит, ама в един момент може да го няма въобще - например Скайпът днес кой го ползва? А онова нещо с емблема цветенце, дето беше преди скайпът? Аз вече не му помня и името.
Нека си вземе напримерно Pfizer, това е могъща компания която нагъва по-малки като акулище и се разраства като гъбак и все по-могъща става. Може тоже да помисли и за Ford, за мен сега е подценена и дивидентно сгодна. Coca cola също не е зле, вярно хората бягали от газираното, ама от 7 милиарда човечета на света все ще има достатъчно да я лочат, даже когато чичо Уорън пукне.
Ако иска стабилност и мощ - подходящи са J&J и P&G - това са огромни и крайно могъщи конгломерати - все пак Джонсън е туй в света, което е Трейдингът в България. Проктър - тоже могъщество. Дори си направих любопитна сметка, докато си бръснех мордата:
Млад човек, 18-годишен, дето си бръсне муцунякът както всеки уважаващ се мъж: с Жилет. Ако годишно си купува да кажем пет нови ножченца за целта - по пет лева едното - това са 25 лв на година, ако изкара до 78 години преди да се смряска, ще похарчи 1.5 Б за целта - и то ако не поскъпват ножченцата.
Обаче - ако си купи пет акции на P&G ще даде към 770 лв - наполовината - а с дивидентът от всяка акция, може да си купи едно ножче. Цената им да расте - нищо - той и дивидентът расте. Ето как племенникът ти ако извади 770 кинта сега, ще реши проблемът с бръсненето завинаги и ще остави акциите и ножченцата на внукът си, а тия 5 акции тогава може да носят и по 3 долара дивидент дотогава и да струват по 300 кинта едната.
Разкажи му туй, за да разбере идеята на инвестирането.
Но защо само американски? Защо не германски или британски - аз напоследък - обичам британски - нали съм дивидентаджия - а там дивидентна доходност, по-добра отколкото на БФБ.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеМоля дайте и други мнения..
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеИмпов., ако имаш 1000-2000 долара и започваш на борсата кои могъщи американски акции би си купил първо..Питам всички защото ми се обади племеника ми и иска да започне с покупката на такива акции.Аз му казах за Тесла и Фейсбук, Кока кола, но това е на посоки ..Дайте моля Ви предложения и аргументи за по дългосрочни акции..Last edited by mancev; 06.08.2017, 21:06.
Коментар
-
Импов., ако имаш 1000-2000 долара и започваш на борсата кои могъщи американски акции би си купил първо..Питам всички защото ми се обади племеника ми и иска да започне с покупката на такива акции.Аз му казах за Тесла и Фейсбук, Кока кола, но това е на посоки ..Дайте моля Ви предложения и аргументи за по дългосрочни акции..
- 1 like
Коментар
-
Има дивиденти и от Бързия мишок и от Софарма трейдинг.Тази година доста кеш се наля по платформите,август месец се очертава да е хубав.Очаквам следващата седмица да е интересна.Успех на всички!
Мнението има аналитичен характер и НЕ ПРЕДСТАВЛЯВА препоръка за ВЗИМАНЕ на инвестиционно решение!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеБраво Изабела..Полезна лекция..Забележка не спирайте въпросите на инвеститорите..Ако лектора се е изморил и други колеги могат да отговарят..
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение
Еми то за да схванеш требе поне малко грамотност. Ти грамотността я мериш с броя на постовете у форума .То грамотността не се състои в това да намериш по неграмотен и от теб и да му продадеш финансови продукти от които щял много да се "напечели"
И престанете да ми спамите темата.Last edited by Императорът; 27.07.2017, 10:42.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Garcilаso Разгледай мнениеБъркаш ги двете неща.
А тези глоби ще имат да ги плащат далеч след 2019 година.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
Коментар