If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
здравейте на всички в тази тема. Нов съм във Форума и имам следния казус: Покойната ми баба притежаваше няколко акции в Благоевград-БТ от масовата приватизация. В първите няколко години, май получи някакви дивиденти от дружеството, като тогава ги изплащаха на гише в банка. Преди известно време се сетих за тези акции и опитах да проверя, как наследниците на баба ми, могат да си получат дивидентите, но никъде не открих отговор. Пробвах да се свържа и с Дружеството, но не успях да се свържа с лицето, което отговаря за връзки с акционерите. Може ли някой да ми даде съвет, какво мога да направя по случая, за колко години назад се дължат дивиденти. Също така наскоро намерих и писмо, което й е било изпратено от Дружеството, с което я уведомяват, че може да получи допълнителни акции, както е било решено на Общо събрание. Не знам дали е ходила да получи тези акции, и ако не е ходила, дали все пак тези акции са записани на нейно име.
Взимаш документацията и отиваш при най удобния ти Инвестиционен Посредник. С удостоверение за наследници няма проблем да се разпореждате с нейната собственост. Давност на дивидентите е 5г., тоест ако има дивиденти може да ги получите за 5 години назад. Това накратко, повече при някой посредник
здравейте на всички в тази тема. Нов съм във Форума и имам следния казус: Покойната ми баба притежаваше няколко акции в Благоевград-БТ от масовата приватизация. В първите няколко години, май получи някакви дивиденти от дружеството, като тогава ги изплащаха на гише в банка. Преди известно време се сетих за тези акции и опитах да проверя, как наследниците на баба ми, могат да си получат дивидентите, но никъде не открих отговор. Пробвах да се свържа и с Дружеството, но не успях да се свържа с лицето, което отговаря за връзки с акционерите. Може ли някой да ми даде съвет, какво мога да направя по случая, за колко години назад се дължат дивиденти. Също така наскоро намерих и писмо, което й е било изпратено от Дружеството, с което я уведомяват, че може да получи допълнителни акции, както е било решено на Общо събрание. Не знам дали е ходила да получи тези акции, и ако не е ходила, дали все пак тези акции са записани на нейно име.
Абе, като гледаш cash per share - 0.07 и следващия ред - dividend - 0.22 и съседната колона - EPS Q/Q - -82.5% - не виждам много възможност тоя дивидент да се запази, освен ако не дърпат заеми, за да се плаща. Което май е и единственото положително в тая компания - няма заеми (ако са верни данните, защото американска фирма без заеми звучи направо невероятно). Но пък може и да избухне с цена при един добър отчет, което пак си е възможност. Ама дивидента не виждам как ще се запази на сегашните нива. Но и наполовина да падне при сегашната цена пак ще си е доста добре, дори след данъци.
Ного полезно туй, но направено някак така да се каже, един вид: механически - например - не е отразено данъчното чесане, което картинката изкривява - да.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар