Първоначално изпратено от mancev
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Дивиденти, дивиденти, ДИВИДЕНТИ !!!
Collapse
X
-
Благодаря за информацията. Аз съм нов и все още проучвам. Като цяло гледам сектори и са ми най близко: комуникации, лекарства и технологии. Като цяло имам наблюдения на технологичния сектор и работя в него. Идеята ми е за дългосрочна инвестиция с ниска/средна доходност.
Garcilаso - много полезна информация и за двата сектора. Аз следя информация от места като McKinsey : https://www.mckinsey.com/business-fu...e-technologies . Което ми дава непълна представа или мечтателска.
Импе - не, не съм смятал данъцитеОт тази гледна точка изглежда в Англия са малко по добре или поне каквото съм чел из този форум.
vesso - мерси за сайта.
Коментар
-
Първоначално изпратено от victus Разгледай мнениеКакво мислите за тези компании. Дали е смислено да се купуват с цел дългосрочна инвестиция (независимо че може и да са надценени към момента, повишане на лихви, смяна на караула на ФЕД .. ):
Коментар
-
Виктусов:
Това - все щатски ли? А като гледаш доходността в процент от дивидентченце - отчиташ ли данъчното чесане?
Аз имам от тях Пфайзър и дебна Омегата - ще се нагувича и с нея. Що не туриш и Ford? - при настояща цена - дивидентна сгода около 3.9% - след 30% данъчно очесване.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Сподели защо си избрал точно тези компании от целия списък. Аз не съм сериозно запознат с нито една от тях.
Като гледам в него има доста телекоми и здравни REITs. На първите не съм фен, защото поне в Европа приходите от гласови разговори спдат по-бързо, отколкото се качват приходите от пренос на данни. Регулациите също са основна причина, телекомите да са евтини. Значителните капиталови разходи са друга.
За REITs имай предвид, че са в обратна корелация с лихвите. Ако сега 4% дивидент ти се струват добре, при по-високи лихви нормата може да стане 6-7%, което ще се отрази веднага в спад от 30% на цената.
Коментар
-
Какво мислите за тези компании. Дали е смислено да се купуват с цел дългосрочна инвестиция (независимо че може и да са надценени към момента, повишане на лихви, смяна на караула на ФЕД .. ):
High Dividend Stocks: 34 High Yield Stocks for Income – October 2017 Update
https://www.simplysafedividends.com/...vidend-stocks/
34) Cisco Systems, Inc. (CSCO)
Dividend Yield: 3.5% Forward P/E Ratio: 15.4 (as of 10/5/17)
Dividend Safety Score: 83 Dividend Growth Score: 66
Sector: Technology Industry: Computer Networks
Dividend Growth Streak: 7 years 33) Pfizer, Inc. (PFE)
Dividend Yield: 3.6% Forward P/E Ratio: 14.0 (as of 10/5/17)
Dividend Safety Score: 63 Dividend Growth Score: 52
Sector: Medical Industry: Pharma
Dividend Growth Streak: 7 years 30) Garmin Ltd. (GRMN)
Dividend Yield: 3.7% Forward P/E Ratio: 19.5 (as of 10/5/17)
Dividend Safety Score: 61 Dividend Growth Score: 48
Sector: Technology Industry: Miscellaneous Electronic Products
Dividend Growth Streak: 7 years 19) TELUS Corporation (TU)
Dividend Yield: 4.4% Forward P/E Ratio: 17.1 (as of 10/5/17)
Dividend Safety Score: 85 Dividend Growth Score: 52
Sector: Telecommunication Industry: Diversified Communications
Dividend Growth Streak: 13 years 16) Verizon Communications Inc. (VZ)
Dividend Yield: 4.7% Forward P/E Ratio: 13.2 (as of 10/5/17)
Dividend Safety Score: 84 Dividend Growth Score: 20
Sector: Utilities Industry: Diversified Communications Services
Dividend Growth Streak: 11 years 11) AT&T (T)
Dividend Yield: 5.0% Forward P/E Ratio: 13.4 (as of 10/5/17)
Dividend Safety Score: 79 Dividend Growth Score: 14
Sector: Telecommunication Industry: Diversified Communications
Dividend Growth Streak: 33 years 7) Brookfield Renewable Partners (BEP)
Dividend Yield: 5.6% Forward P/E Ratio: 17.6 (as of 10/5/17)
Dividend Safety Score: 52 Dividend Growth Score: 81
Sector: Utilities Industry: Renewables
Dividend Growth Streak: 4 years 1) Omega Healthcare Investors Inc (OHI)
Dividend Yield: 8.1% Forward P/E Ratio: 9.4 (as of 10/5/17)
Dividend Safety Score: 67 Dividend Growth Score: 20
Sector: Real Estate Industry: Healthcare REIT
Dividend Growth Streak: 15 years
Коментар
-
Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнениеАманцио Ортега ще влезе в тази година общо 1,256 милиона евро дивиденти от Inditex
http://www.expansion.com/empresas/di...f788b45a1.html
Това му се казва да взимаш дивидент
Коментар
-
Аманцио Ортега ще влезе в тази година общо 1,256 милиона евро дивиденти от Inditex
http://www.expansion.com/empresas/di...f788b45a1.html
Това му се казва да взимаш дивидент
Коментар
-
Първоначално изпратено от Minka Разгледай мнение
Форти, аз не питах и не подсказвах за плановете ни, нормално е да всеки да има планове. Говорехме за това кое е сладко и кое не. Според мен дефанзивните и офанзивните стратегии работят в зависимост на това в коя част на цикъла на пазара сме, като допълнителен песимизъм може да да помага при мечи тренд, но и много да пречи на общата доходност при бичи тренд. Плановете и стратегиите водени единствено и само от желание за доходност не бива да бъдат следвани сляпо, без отчитане на лихвите, инфлация и други. По мое лично мнение, а то се променя в зависимост от опита, прочетеното и постигнатото, не само от ренти и дивиденти може да се направи много. Рентите и дивидентите работят в случаите когато базата е доста висока, а за това при повечето хора отнема време. Едно е да кажем 3-5% рентна (дивидентна) доходност на 1-2 млн. и съвсем друго е при 10-100 хил. Така че нека да се развиваме и да отчитаме реалните условия.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ferry Разгледай мнение
ти, учителю.... не се ли разпозна!?шегичка даскале! нЕма се дуеш
Не дуя.
Освен това: в самото начало на темата помолих за неспам и сериозно отношение към - а и тука се оспами с простотии, баси.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
Всеки си има планове, аз също
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Minka Разгледай мнение
A капиталовата печалба и кеширането на печалбата?
Коментар
Коментар