If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
АДР-ченцата се търгуват в Щатите и често в тях влизат 2-3 или повече истински акции или обратно: една истинска акция е разделена на части. И именно щото са американски работи, плащаш данък кат` тако`а - или поне това е наблюдението ми.
данъка по скоро зависи от това какви са данъчните споразумения между сащ и страната от която е адр-а
също плащането мисля може да не е като дивидент, а като лихвено плащане
“The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”
Каква е разликата между АДР и "истински акции"? И за тези АДР-ченнца не плащаш ли данък, и ако да как?
АДР-ченцата се търгуват в Щатите и често в тях влизат 2-3 или повече истински акции или обратно: една истинска акция е разделена на части. И именно щото са американски работи, плащаш данък кат` тако`а - или поне това е наблюдението ми.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Киро - не може. А Наивников не гледа каквото трябва: той гледа АДР.ченцата - да не съм луд да си купя АДР-ченца и да ме дерат кат` тако`а с 30% данък? Аз имам истински акции и то не една, разбира се.
Каква е разликата между АДР и "истински акции"? И за тези АДР-ченнца не плащаш ли данък, и ако да как?
Киро - не може. А Наивников не гледа каквото трябва: той гледа АДР.ченцата - да не съм луд да си купя АДР-ченца и да ме дерат кат` тако`а с 30% данък? Аз имам истински акции и то не една, разбира се.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Колеги, някой получи ли дивидентец от GSK? При мене пъкна, но нещо не съм доволен от сумата - 0.144 еврака на акция, май посредниците ми са объркали нещо
Коментар