Първоначално изпратено от mancev
Разгледай мнение
Отделно - не е ли малко нагло: според даваният от тебе пример - ако в някоя държава са ме очесали под 5% - АЗ да им доплащам, ама където са ми съдрали кожата с 30% данък например - ТЕ да не ми връщат? Откъде-накъде все тия паразити да са на далавера? Навит съм да им дам по 5% данък върху нагувиченото от британски компании... ама те да ми върнат съответно 10% от холандските, 21% от немските, 25% от американските !!!
Разбираш ли - че ако започнат хората да декларират доходи от дивиденти от чужбина - ще са нужни още куп държавни паразити, които само с това да се занимават, да проверяват и да търсят данни - ама кой ще им плаща? Ясно е кой - демек ние - данъкоплатците ще плащаме заплати на някакви негодни за нищо боклуци, само за да проверяват, че не дължим данъци, но те са ни удържани при източникът, въпреки че е очевадно, че те НЯМА КАК да не са ни удържани?
Мечтая да доживея деня, в която всички чиновници не просто са прогонени от кабинетчетата си, но чукат камъни за пътища до пълна изнемога !!! Няма нищо по-вредно от тия - освен може би техните братя по препитание хъхряците - също толкова нагли и безполезни - разликата е само, че едните се пръкват чрез снасяне, другите: чрез назначаване.
Коментар