Първоначално изпратено от new_investor
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Дивиденти, дивиденти, ДИВИДЕНТИ !!!
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение
А сега си представи че ако банката ми дава 8-10% годишна лихва, дали ще съм се наредил на БФБ да чакам 3-4% дивидентна доходност
знам ли?
има хиляди вероятности ............ ще ти дам само един пример -> акцията струва 4,50 лв. и мажо дава 4% дивидент (в банката 8-10%), но има голяма сума неразпределена печалба и очакваш да "захлебиш" сериозно като в същото време твоите акции си ги купил навремето на 1,50 и по този начин дивидента ти се "връзва" на 12%
ти какво би направил при такъв вариант? ............. в банката или в акции щеше да си паркиран?fuск the bеаr - give me the bееr
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от polki Разгледай мнение
че сумата е една и съща е верно, но не е съвсем така...
представи си, че мажо дава дивидент от няколко десетки млн.лв. ............ сега си представи, че сме преди 4-5 години когато годишната лихва бе 8-10%, а за половин година е 4-5% ............ ако тези няколко десетки млн.лв.заделени за дивидент се сложат на лихва за какви пари става на въпрос
отделно си представи, че тези пари не се слагат на лихва от маджо, а има възможност да ги завърти в някакъв бизнес
ситуацията е, че ти гледаш едната страна на медала, а мажо гледа от другата страна медала
Коментар
-
Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение
коректен мажоритар които предпочита да дели печалбата според дяловото участие, а не да я източва чрез офшорки или негови свързани фирми. Дали ще го прави през 3-6 или 12 месеца, не мисля че е толкова важно, сумата ще е една и съща.
представи си, че мажо дава дивидент от няколко десетки млн.лв. ............ сега си представи, че сме преди 4-5 години когато годишната лихва бе 8-10%, а за половин година е 4-5% ............ ако тези няколко десетки млн.лв.заделени за дивидент се сложат на лихва за какви пари става на въпрос
отделно си представи, че тези пари не се слагат на лихва от маджо, а има възможност да ги завърти в някакъв бизнес
ситуацията е, че ти гледаш едната страна на медала, а мажо гледа от другата страна медалаfuск the bеаr - give me the bееr
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от polki Разгледай мнениеблагодаря за бързата реакция, момчета
в момента не ме интересуват дивидентите ............... просто ме интересува каква е нагласата на мажовците...
явно не им се дават кинти толкова бързо
- 1 like
Коментар
-
za какъв период от време е този дивидент?
====================================
Има ли някоя компания от БФБ която вече е раздала дивидент за 6 месеца след като миналата година промениха закона и вече е възможно това?
Коментар
-
za какъв период от време е този дивидент?
Има ли някоя компания от БФБ която вече е раздала дивидент за 6 месеца след като миналата година промениха закона и вече е възможно това?
Сега разпределят печалбата за 2017, а закона аз го разбирам че разрешава след излизането на 1Н отчета да раздадат част от печалбата без да чакат догодина.Last edited by tony1975; 05.02.2018, 21:35.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнениеПредложен дивидент от Елана Агрокредит АД е в размер на 1 622 699,23лв. Брутен дивидент на акция - 0,085846192лв. Аз съм доволен
Има ли някоя компания от БФБ която вече е раздала дивидент за 6 месеца след като миналата година промениха закона и вече е възможно това?fuск the bеаr - give me the bееr
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
И жабоци.
За мен е противоестествено инвеститор дивидентаджия, да няма пукнат жабок в портфейлът.
https://seekingalpha.com/article/414...814e5c7135bb0c
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеи жабоци ли импе, да квакат в портфейла?!))
За мен е противоестествено инвеститор дивидентаджия, да няма пукнат жабок в портфейлът.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнениеВъпрос. Съвсем сериозно. Относно начисляването на дивиденти при дълги позиции и отчисляването им при къси позиции при търговия на индексите DAX и DJI. Това ли са датите през тази година които да очаквам, това да се отрази при инвестициония посредник, показани на този сайт.
http://www.dividendenchecker.com/dividend-dax.php
И аз гледам - за дивидентите този сайт - спазват датите - мисляМразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
Коментар