Първоначално изпратено от new_investor
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Дивиденти, дивиденти, ДИВИДЕНТИ !!!
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Innocent Разгледай мнение
Без да се заяждам, какво мислим аз и ти няма никакво значение, по-важно е дали ще има промени. Инъче тази вечер попаднах на няколко британски компании с много висок дивидент, не съм ги разглеждал подробно, може и да не са ок, но мисля че дивидента ще ти хареса ... над 9%. Относно данък дивидент знам, че някой колеги твърдят, че данък дивидент на дивиденти получени от британски компании до 5000 лири на година не се дължи. Други казват, че се дължи данък дивидент 5% в БГ ? Преди няколко месеца някой от форума писа за една норвежка компания Marine Harvest. Някой от форума купувал ли е? Виждам, че имат висок дивидент, които се изплаща на всеки три месеца.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
Направи си труда обаче да изчислиш и капиталовата доходност за периода,и така че получиш хептен точни резултати.Защото ако някой от акциите са поевтинели 50% , кел файда като си взел 7% дивидентLast edited by kurta007; 21.07.2018, 11:58.
Коментар
-
Аз мисля: няма да има промени, камо ли да променят данъчното облагане - обратняците няма да искат да си изгубят инвеститорите.
Надали и ще се ограничи търговията с британски акции - поне на най-могъщите компании, а аз обичам такива... Британия има ного могъщи компании.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Innocent Разгледай мнениеДо Императора: Имаш поща
https://www.vodafone.com/content/dam...ease_FINAL.pdf
Вода-фонът здраво е глътнал вода - плаща сосни дивиденти, ама не може да си ги позволи. Печалба 2.8 МБ, дълг 31.5 МБ. Дава почти двойно по-голям дивидент от печалбата на акция. Ето в такава компания не бих инвестирал, ако ще пет пъти водафон да е - щото не ща аз да глътна вода - инвестицията в е като игра на Чер Петър.
То - почти всички могъщи компании имат борчове, важно е могат ли да си ги позволят. Винаги гледам: ако например компанията реши да работи само за да си изплати дългът, колко време ще и отнеме това? 1-2, дори 3 години - става - ако е силна откъм активи и бизнесът е стабилен. Аре: и 4 години - ако е суперстратегическа. Ама 15 години... ного ми идва, ного.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
1. Защо без Даймлер?
2. В какво съотношение би ги взел?
П.П. Пак да кажа - говорим към цени към днешна дата, а не кой е най-секси по принцип....
Иначе държа на всяка една от инвестициите си навън.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Само три ли - това е садистическо.
Не знам - може би Мидичката, Газпром и Рио Тинто...
2. В какво съотношение би ги взел?
П.П. Пак да кажа - говорим към цени към днешна дата, а не кой е най-секси по принцип....Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Ако трябваше сега да си правиш портфейл извън БФБ, на цени към днешна дата, кои биха били твоите фаворити - топ 3 да кажем?
Не знам - може би Мидичката, Газпром и Рио Тинто...Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Innocent Разгледай мнениеДо Императора: Имаш пощаМразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
След данъците е и е към цените на 03.01.2018 година.Пътека се прави камък по камък!
- 1 like
Коментар
-
Импе, тази табличка след данъците ли е? И този % се отнася към цена на акцията към днешна дата или към тази на закупуване?Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Мисля Манцев имаше такива.
Сгода над 9% ??? На твое място но-о-о-ого внимателно ще прочета отчетите им преди да купя и пукната акция - защото това е ного - и вероятно има нещо гнило. Щото то и Златното леФ дава ного сосно, ама... Кои са тия секси неща? А ето пък: аз колко съм нагувичил като процентна сгода досега към около почти малко след средата на годината. Все пак дава представа за края на годината какво ще е... е, от около три компании още не съм получил, ама са си гласувани.
[ATTACH=CONFIG]n3361304[/ATTACH]Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Innocent Разгледай мнение
Без да се заяждам, какво мислим аз и ти няма никакво значение, по-важно е дали ще има промени. Инъче тази вечер попаднах на няколко британски компании с много висок дивидент, не съм ги разглеждал подробно, може и да не са ок, но мисля че дивидента ще ти хареса ... над 9%. Относно данък дивидент знам, че някой колеги твърдят, че данък дивидент на дивиденти получени от британски компании до 5000 лири на година не се дължи. Други казват, че се дължи данък дивидент 5% в БГ ? Преди няколко месеца някой от форума писа за една норвежка компания Marine Harvest. Някой от форума купувал ли е? Виждам, че имат висок дивидент, които се изплаща на всеки три месеца.
Сгода над 9% ??? На твое място но-о-о-ого внимателно ще прочета отчетите им преди да купя и пукната акция - защото това е ного - и вероятно има нещо гнило. Щото то и Златното леФ дава ного сосно, ама... Кои са тия секси неща? А ето пък: аз колко съм нагувичил като процентна сгода досега към около почти малко след средата на годината. Все пак дава представа за края на годината какво ще е... е, от около три компании още не съм получил, ама са си гласувани.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
- 1 like
Коментар
-
Аз мисля: няма да има промени, камо ли да променят данъчното облагане - обратняците няма да искат да си изгубят инвеститорите.
Надали и ще се ограничи търговията с британски акции - поне на най-могъщите компании, а аз обичам такива... Британия има ного могъщи компании.Last edited by Innocent; 20.07.2018, 23:15.
Коментар
Коментар