IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Албена АД (ALB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
    айде и дедо купи, айде бе Албенките стига спахте сега трябва да се купува!!!

"Warren Buffett, the multi-millionaire American business magnate and investor has reportedly bought the Greek island of Agios Thomas, located on the northwestern side of the island of Egina in the Saronic Gulf. In a joint venture with Italian millionaire Alessandro Proto, the two men closed the deal by reportedly paying out 15 million euros last Thursday. The two men released a joint statement saying that they would invest in the land by building property in an effort to help the wider region develop. Warren Buffet believes that there a plenty of opportunities in Greece at the moment, if someone is willing to invest. "
    Тук съм. Няма мн хора.

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
      Жони Деп си купил остров у гръцко за 4млн еврака. Тия тук вместо да се чудят как да удължат сезона защо не помислят по въпроса? Лично се уверих че водата и плажовете у Гърциия са разкошни - ами инвестирайте там Ве!!!
      айде и дедо купи, айде бе Албенките стига спахте сега трябва да се купува!!!

"Warren Buffett, the multi-millionaire American business magnate and investor has reportedly bought the Greek island of Agios Thomas, located on the northwestern side of the island of Egina in the Saronic Gulf. In a joint venture with Italian millionaire Alessandro Proto, the two men closed the deal by reportedly paying out 15 million euros last Thursday. The two men released a joint statement saying that they would invest in the land by building property in an effort to help the wider region develop. Warren Buffet believes that there a plenty of opportunities in Greece at the moment, if someone is willing to invest. "

Коментар

• Жони Деп си купил остров у гръцко за 4млн еврака. Тия тук вместо да се чудят как да удължат сезона защо не помислят по въпроса? Лично се уверих че водата и плажовете у Гърциия са разкошни - ами инвестирайте там Ве!!!

Коментар

• ТАКА Е ,

Развалиха хубавото местенце ,- мнооого добре се превръщахме във негри с перфектната кал!
          - Е и много добре и по три +1 пъти на ден хранеха , а и бирката на корем, въпреки че не прекалявахме ....

Коментар

• Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
            Бях миналата година там - точно в новия корпус. Толкова много влага в стаите не бях виждал никога досега. Сега с още толкова апартамента разширение - това не е за мен вече. Толкова бетон на едно място не е работа. През 2012г също бях там в стария корпус - тогава много много ми хареса, но всичко беше диво и красиво. Сега вече не е така.

Коментар

• http://www.capital.bg/biznes/kompani...0_mln_lv_shte/

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
                Само не разбрах що говориш "щом не можете", "отивате в министерството и заявявате", "в случай, че сте спечелили" сякаш аз съм Албена АД
                А както времето показва си прав и точна така са направили, нито съм чел че е развалена концесията, нито нищо, писали писма и се срещали - въпрос на преговори.

И все пак ако имам договор за неам на апартамент и вземат че паднат две стени, проблемът мой ли е или на собственика? Не е еднозначен въпроса, както го представяш!
                нормалната практика е собственика да застрахова имуществото си и при настъпване на застрахователно събитие му се заплаща въстановяването на щетите по имота .................. след това застрахователя решава дали някой има вина за настъпване на застрахователното събитие и ако реши, че държавата е виновна с дествията или бездействието си съответно завежда дела

ако имота не е застрахован собственика си го ремонтира за собствена сметка и ако реши, че има виновен за щетите завежда дело

общо взето това са вариантите

------------------------------

що се отнася до концесията на плаж ............ то има подписан договор със съответните клаузи ......... албена ад ползва плажа --- длъжна е да плаща такса ............. ако не може да я плаща - тогава се отива към прекратяване на концесионния договор

шефа на албена казва, че таксата е висока и не е съгласен да плаща повече .................. ок, разваля договора и толкова

това лято се надявам да няма наводнения в България ..................... тогава каква причина ще изтъкне за да му намалят концесионната такса наполовина?!??!?!?

------------------------------

двете неща нямат никаква връзка помежду си

Коментар

Само не разбрах що говориш "щом не можете", "отивате в министерството и заявявате", "в случай, че сте спечелили" сякаш аз съм Албена АД
                  А както времето показва си прав и точна така са направили, нито съм чел че е развалена концесията, нито нищо, писали писма и се срещали - въпрос на преговори.

И все пак ако имам договор за неам на апартамент и вземат че паднат две стени, проблемът мой ли е или на собственика? Не е еднозначен въпроса, както го представяш!
                  Няма с кой да се заяде и ти си му под ръка.....

Коментар

• Само не разбрах що говориш "щом не можете", "отивате в министерството и заявявате", "в случай, че сте спечелили" сякаш аз съм Албена АД

Първоначално изпратено от 2012 Разгледай мнение
                    очевидно, че ти не правиш разлика ...................... концесията си е концесия и никой насила не ви е карал да я взимате

щом не можете да си плащате таксата се отказвате .................. но не в средата да сезона на 1-ви август 2014 г. да поставяте ултиматум --- "ИЛИ НАМАЛЕТЕ НАПОЛОВИНА ТАКСАТА, ИЛИ СЕ ОТКАЗВАМЕ"

като мине сезона ............... отивате в министерството и заявявате по еди коя си точка от договора, че искате да прекратите концесията ................ държавата все пак трябва да разполага с време да може да организира нов търг за концесията на плажа в албена

-----------------

като смятате, че държавата е виновна с бездействието си за наводненията си завеждате дело и след като го спечелите едва тогава можете да предложите прихващане на част от концесионната такса срущу сумата която ви е присъдил съда (в случай, че сте спечелили)

нещата са елементарни и трябва последователност ................... поведението на албена ад е елементарен опит за извиване на ръцете на държавата...

Коментар

Щом не правиш разлика между частен хотел и концесионирана плажна ивица ОК
                      очевидно, че ти не правиш разлика ...................... концесията си е концесия и никой насила не ви е карал да я взимате

щом не можете да си плащате таксата се отказвате .................. но не в средата да сезона на 1-ви август 2014 г. да поставяте ултиматум --- "ИЛИ НАМАЛЕТЕ НАПОЛОВИНА ТАКСАТА, ИЛИ СЕ ОТКАЗВАМЕ"

като мине сезона ............... отивате в министерството и заявявате по еди коя си точка от договора, че искате да прекратите концесията ................ държавата все пак трябва да разполага с време да може да организира нов търг за концесията на плажа в албена

-----------------

като смятате, че държавата е виновна с бездействието си за наводненията си завеждате дело и след като го спечелите едва тогава можете да предложите прихващане на част от концесионната такса срущу сумата която ви е присъдил съда (в случай, че сте спечелили)

нещата са елементарни и трябва последователност ................... поведението на албена ад е елементарен опит за извиване на ръцете на държавата...

Коментар

• Първоначално изпратено от 2012 Разгледай мнение
                        търсете си парите от застрахователя щом сте застраховани...

или застрахователя си е платил, но ако може да се измъкне нещо и от дръжавата е "добре дошло" .............................. по стар комунистически почин
                        Щом не правиш разлика между частен хотел и концесионирана-държавна плажна ивица ОК
                        Last edited by BSEtrader; 27.05.2015, 16:39.

Коментар

А хотелите са си застраховани, това не го мисли.
                          търсете си парите от застрахователя щом сте застраховани...

или застрахователя си е платил, но ако може да се измъкне нещо и от дръжавата е "добре дошло" .............................. по стар комунистически почин

Коментар

да си бяха застраховали хотелите против природни бедствия

били укрепвали хотел гергана което им струвало 1,5 млн лв и затова с толкова да им намалили концесионната такса за плажната ивица

да се смея ли? да плача ли?

мила родна картинка...
                            Що пишеш за неща които не разбираш, проблемът там е че блатото в резервата не се поддържа и не им се дава право те да правят каквото и да било щото е резерват и миналата година имаше там над метър вода на пътя и в хотелите между Балтата и морето и не се оттичаше, тогава изкопаха с багер просека за да може да се влее в морето и да не вземат да паднат хотелите и като се оттичаше взе плажа, сигурно към 2.5 метра дълбочина и много много голяма площ. Потърси си снимки в нета. Там проблемът идва баш от държавата и трябва да бъде решен. А хотелите са си застраховани, това не го мисли.

Коментар

Ето стара статия по темата, нещата може към днешна дата да са се променили, но не знам
                              http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1304770
                              Албена АД се отказва от концесията на плажа в курорта, съобщи изп.директор на дружеството Красимир Станев. На 25 юли в Министерския съвет е депозирано писмо с такова искане. Станев припомни, че след наводнението от 19 юни, което нанесе на комплекса поражения за над 5 млн.лева, дружеството е поискало от МС да бъде опростена половината от годишната концесионна такса за плажа, която е в размер на 2,5 млн.лева. Отговор не е получен и Станев каза, че приема това като мълчалив отказ.
                              да си бяха застраховали хотелите против природни бедствия

били укрепвали хотел гергана което им струвало 1,5 млн лв и затова с толкова да им намалили концесионната такса за плажната ивица

да се смея ли? да плача ли?

мила родна картинка...

Коментар

здравко, последно почивах на албена преди 8 години... тогава плажа беше даден на концесия на фирма която нямаше нищо общо с дружеството... и хотелите не бяха закрити както призоваваш ти... когато се обяви конкурс за концесия на плажна ивица всеки един може да се яви на него и това е съвсем в реда на нещата --- който даде най-висока цена за експлоатация на плажа съответно ще спечели... нима си мислиш, че собственика на няколко хотела трябва да ползва плажа без пари и държавата трябва да му го подари???

п.п. албена ад сама е преценила каква сума да предложи на търга и не знам защо пишеш, че държавата изнудвала дружеството... като им е висока цената да не се явяват на търга... или пък да се откажат от концесията... избора е на албена ад
                                Аз пък за последните 5г три пъти съм ходил на Албена докато концесионер си е Албена и мнението ми е, че на по чист и по поддържан плаж никъде в България не съм бил. Определено смятам ,че собственика Албена има най голям интерес да притежава и концесията на плажа. Точно и затова искат не искат плащат високата цена. Тук голямата разлика и значение за този интерес е, че целия курорт е на един собственик , а не е както Златните или Сл.Бряг. Казваш преди 8г е бил друг концесионера и всичко е било ок. Но я си представи, че този друг концесионер не се разбира с мениджмънта на курорта и им прави номера или ги изнудва. Албена масово предлага услугата ол инклузив и предлага безплатни чадъри и шезлонги на плажа. Това са услуги ,които пряко влияят на дейността на курорта и е от голямо значение кой поддържа и експлоатира плажа. Така, че не виждам логика концесията да се притежава от някой друг освен Албена.

Коментар

Working...
                                X