Първоначално изпратено от tony1975
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Албена АД (ALB)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеЖони Деп си купил остров у гръцко за 4млн еврака. Тия тук вместо да се чудят как да удължат сезона защо не помислят по въпроса? Лично се уверих че водата и плажовете у Гърциия са разкошни - ами инвестирайте там Ве!!!
"Warren Buffett, the multi-millionaire American business magnate and investor has reportedly bought the Greek island of Agios Thomas, located on the northwestern side of the island of Egina in the Saronic Gulf. In a joint venture with Italian millionaire Alessandro Proto, the two men closed the deal by reportedly paying out 15 million euros last Thursday. The two men released a joint statement saying that they would invest in the land by building property in an effort to help the wider region develop. Warren Buffet believes that there a plenty of opportunities in Greece at the moment, if someone is willing to invest. "
Коментар
-
Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнениеСамо не разбрах що говориш "щом не можете", "отивате в министерството и заявявате", "в случай, че сте спечелили" сякаш аз съм Албена АД
А както времето показва си прав и точна така са направили, нито съм чел че е развалена концесията, нито нищо, писали писма и се срещали - въпрос на преговори.
И все пак ако имам договор за неам на апартамент и вземат че паднат две стени, проблемът мой ли е или на собственика? Не е еднозначен въпроса, както го представяш!
ако имота не е застрахован собственика си го ремонтира за собствена сметка и ако реши, че има виновен за щетите завежда дело
общо взето това са вариантите
------------------------------
що се отнася до концесията на плаж ............ то има подписан договор със съответните клаузи ......... албена ад ползва плажа --- длъжна е да плаща такса ............. ако не може да я плаща - тогава се отива към прекратяване на концесионния договор
шефа на албена казва, че таксата е висока и не е съгласен да плаща повече .................. ок, разваля договора и толкова
това лято се надявам да няма наводнения в България ..................... тогава каква причина ще изтъкне за да му намалят концесионната такса наполовина?!??!?!?
------------------------------
двете неща нямат никаква връзка помежду си
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнениеСамо не разбрах що говориш "щом не можете", "отивате в министерството и заявявате", "в случай, че сте спечелили" сякаш аз съм Албена АД
А както времето показва си прав и точна така са направили, нито съм чел че е развалена концесията, нито нищо, писали писма и се срещали - въпрос на преговори.
И все пак ако имам договор за неам на апартамент и вземат че паднат две стени, проблемът мой ли е или на собственика? Не е еднозначен въпроса, както го представяш!
Коментар
-
Само не разбрах що говориш "щом не можете", "отивате в министерството и заявявате", "в случай, че сте спечелили" сякаш аз съм Албена АД
Първоначално изпратено от 2012 Разгледай мнениеочевидно, че ти не правиш разлика ...................... концесията си е концесия и никой насила не ви е карал да я взимате
щом не можете да си плащате таксата се отказвате .................. но не в средата да сезона на 1-ви август 2014 г. да поставяте ултиматум --- "ИЛИ НАМАЛЕТЕ НАПОЛОВИНА ТАКСАТА, ИЛИ СЕ ОТКАЗВАМЕ"
като мине сезона ............... отивате в министерството и заявявате по еди коя си точка от договора, че искате да прекратите концесията ................ държавата все пак трябва да разполага с време да може да организира нов търг за концесията на плажа в албена
-----------------
като смятате, че държавата е виновна с бездействието си за наводненията си завеждате дело и след като го спечелите едва тогава можете да предложите прихващане на част от концесионната такса срущу сумата която ви е присъдил съда (в случай, че сте спечелили)
нещата са елементарни и трябва последователност ................... поведението на албена ад е елементарен опит за извиване на ръцете на държавата...
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнениеЩом не правиш разлика между частен хотел и концесионирана плажна ивица ОК
щом не можете да си плащате таксата се отказвате .................. но не в средата да сезона на 1-ви август 2014 г. да поставяте ултиматум --- "ИЛИ НАМАЛЕТЕ НАПОЛОВИНА ТАКСАТА, ИЛИ СЕ ОТКАЗВАМЕ"
като мине сезона ............... отивате в министерството и заявявате по еди коя си точка от договора, че искате да прекратите концесията ................ държавата все пак трябва да разполага с време да може да организира нов търг за концесията на плажа в албена
-----------------
като смятате, че държавата е виновна с бездействието си за наводненията си завеждате дело и след като го спечелите едва тогава можете да предложите прихващане на част от концесионната такса срущу сумата която ви е присъдил съда (в случай, че сте спечелили)
нещата са елементарни и трябва последователност ................... поведението на албена ад е елементарен опит за извиване на ръцете на държавата...
Коментар
-
Първоначално изпратено от 2012 Разгледай мнениетърсете си парите от застрахователя щом сте застраховани...
или застрахователя си е платил, но ако може да се измъкне нещо и от дръжавата е "добре дошло" .............................. по стар комунистически починLast edited by BSEtrader; 27.05.2015, 16:39.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнениеА хотелите са си застраховани, това не го мисли.
или застрахователя си е платил, но ако може да се измъкне нещо и от дръжавата е "добре дошло" .............................. по стар комунистически почин
Коментар
-
Първоначално изпратено от 2012 Разгледай мнениеда си бяха застраховали хотелите против природни бедствия
били укрепвали хотел гергана което им струвало 1,5 млн лв и затова с толкова да им намалили концесионната такса за плажната ивица
да се смея ли? да плача ли?
мила родна картинка...
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнениеЕто стара статия по темата, нещата може към днешна дата да са се променили, но не знам
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1304770
Албена АД се отказва от концесията на плажа в курорта, съобщи изп.директор на дружеството Красимир Станев. На 25 юли в Министерския съвет е депозирано писмо с такова искане. Станев припомни, че след наводнението от 19 юни, което нанесе на комплекса поражения за над 5 млн.лева, дружеството е поискало от МС да бъде опростена половината от годишната концесионна такса за плажа, която е в размер на 2,5 млн.лева. Отговор не е получен и Станев каза, че приема това като мълчалив отказ.
били укрепвали хотел гергана което им струвало 1,5 млн лв и затова с толкова да им намалили концесионната такса за плажната ивица
да се смея ли? да плача ли?
мила родна картинка...
Коментар
-
Първоначално изпратено от 2012 Разгледай мнениездравко, последно почивах на албена преди 8 години... тогава плажа беше даден на концесия на фирма която нямаше нищо общо с дружеството... и хотелите не бяха закрити както призоваваш ти... когато се обяви конкурс за концесия на плажна ивица всеки един може да се яви на него и това е съвсем в реда на нещата --- който даде най-висока цена за експлоатация на плажа съответно ще спечели... нима си мислиш, че собственика на няколко хотела трябва да ползва плажа без пари и държавата трябва да му го подари???
п.п. албена ад сама е преценила каква сума да предложи на търга и не знам защо пишеш, че държавата изнудвала дружеството... като им е висока цената да не се явяват на търга... или пък да се откажат от концесията... избора е на албена ад
Коментар
Коментар