Колеги, мисля че тук имаше практика за предлагане на дивидент на самото събрание от страна на акционер, докато СД предлага да няма такъв. Проверете предни години как е било
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Албена АД (ALB)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от maretoff Разгледай мнение
.... е може пък да има решение за обратно изкупуване за 5-6 мил. лвМнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнение
Предложение 3 в материалите.
Много лоша стъпка и тук се получава поредната компания, която не се интересува от миноритарите. Те евентуалните 50 ст. не бяха определящи, но се получи грозно. Добре постъпиха бившите акционери, на АИХ, които се интересуваха от дивидента и около сливането продадоха пакетите си. Остава акция за спекула и капиталови очаквания.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
Що за глупост правят? Лапнаха дивидентния хплдинг и за нас.....
Много лоша стъпка и тук се получава поредната компания, която не се интересува от миноритарите. Те евентуалните 50 ст. не бяха определящи, но се получи грозно. Добре постъпиха бившите акционери, на АИХ, които се интересуваха от дивидента и около сливането продадоха пакетите си. Остава акция за спекула и капиталови очаквания.Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнениеДронове, летящи чинии...интерактивно, но май без дивидент за акционерите тази година след 15 години редовно изплащане, а много добър сезон 2016 и очаквани рекордни приходи за 2017:
Много инвеститори изобщо ще привлече БФБ с подобни стъпки от мажоритарите.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Дронове, летящи чинии...интерактивно, но май без дивидент за акционерите тази година след 15 години редовно изплащане, а много добър сезон 2016 и очаквани рекордни приходи за 2017:
Общото събрание на акционерите ПРИЕМА Печалбата на "Албена" АД за отчетната 2016 година в размер на 15 886 18.50 да бъде отнесена по баланса на дружеството в неразпределена печалба.
Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение
А знаеш ли колко туристи трябва да "обслужат" за да спечелят чисти 380 хиляди? Много ми е интересно, какво ще се случи с въпросните 11 милиона, в какъв основен бизнес ще бъдат вложени? Ако бъдат върнати на банки, дали ще бъдат спестени едни 380 хиляди от лихви на година? Жалко че една що-годе стабилно управлявана и дивидентно насочена компания като АИХ беше "ликвидирана" за сметка на такава неособено прозрачно управление. Малко по-назад имаше клипче от едно от последните общи събрания на компанията, то е показално....
Коментар
-
Първоначално изпратено от johny-bravo Разгледай мнениеПечалбата на Фохар Ад за 2015 е 380 хил., за 2014 е 200 хил., тоест ако трябва да чакаме да получим този резултат ще минат над 35 години
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
Остави кое колко струва? Ако с теб имаме едно общо ООД, в което ти имаш 20% и слеем общото ни ООД с твоето ЕООД и ти продължаваш да имаш 20% от общото и на всичкото отгоре не ти покажа кое за колко и как съм оценявал няма ли да се чувстваш ощетен?
Коментар
-
Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение
Аз имах много малко акции и не си струваше труда и нервите и ги продадох. Евтино ги вляха няма спор! Още тогава ми беше ясно че стратегията е да продават имотите на холдинга в София и с тези пари и нови кредити да развиват курорта Албена.Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
-
Първоначално изпратено от johny-bravo Разгледай мнение
Според изказването ти искаш да кажеш, че акционерите в АИХ са били ощетени в полза на акционерите в Албена. Най вероятно продаденото дружество не е било оценено на цената на която е продадено. Най-вероятно и останалите активи на АИХ са подценени, предвид течащия бум в цените на имотите. Но същото важи и за активите на Албена Ад. Със сигурност и в Албена Ад има активи, които се водят по баланс на смешни цени, а всъщност струват много повече. Колко би струвал целия курорт на морето, ако има ликвидация при Албена Ад? Така, че нещата са двустранни, активите и на двете дружества са силно подценени, нещата се неутрализират. Не казвам, че е правилно, просто икономическия ефект е същия, изкупуват ти подценен актив, но в същото време придобиваш също подценен.Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
Коментар