IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Албена АД (ALB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Колеги, мисля че тук имаше практика за предлагане на дивидент на самото събрание от страна на акционер, докато СД предлага да няма такъв. Проверете предни години как е било

Коментар

• Първоначално изпратено от maretoff Разгледай мнение

.... е може пък да има решение за обратно изкупуване за 5-6 мил. лв
      В поканата за тазгодишното ОСА - няма, в бъдеще не се знае. Убеден съм, че на събранието ще обясняват колко много инвестиции предстои да правят и наистина има програма за обновяване на базата, но това не налага пълното спиране на дивидента, който и без това не бе особено висок. Губи се предвидимостта, стратегически лош ход.
      Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.

Коментар

• айде и тази акция изпадна

Коментар

• Ако това е което успяха да постигнат ПОК ДОВЕРИЕ съм разочарован.

Коментар

• Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнение

Предложение 3 в материалите.

Много лоша стъпка и тук се получава поредната компания, която не се интересува от миноритарите. Те евентуалните 50 ст. не бяха определящи, но се получи грозно. Добре постъпиха бившите акционери, на АИХ, които се интересуваха от дивидента и около сливането продадоха пакетите си. Остава акция за спекула и капиталови очаквания.
            .... е може пък да има решение за обратно изкупуване за 5-6 мил. лв

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение

Що за глупост правят? Лапнаха дивидентния хплдинг и за нас.....
              Предложение 3 в материалите.

Много лоша стъпка и тук се получава поредната компания, която не се интересува от миноритарите. Те евентуалните 50 ст. не бяха определящи, но се получи грозно. Добре постъпиха бившите акционери, на АИХ, които се интересуваха от дивидента и около сливането продадоха пакетите си. Остава акция за спекула и капиталови очаквания.

Коментар

• Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнение
                Дронове, летящи чинии...интерактивно, но май без дивидент за акционерите тази година след 15 години редовно изплащане, а много добър сезон 2016 и очаквани рекордни приходи за 2017:

Много инвеститори изобщо ще привлече БФБ с подобни стъпки от мажоритарите.

Що за глупост правят? Лапнаха дивидентния холдинг и за нас.....

Коментар

• Дронове, летящи чинии...интерактивно, но май без дивидент за акционерите тази година след 15 години редовно изплащане, а много добър сезон 2016 и очаквани рекордни приходи за 2017:

Общото събрание на акционерите ПРИЕМА Печалбата на "Албена" АД за отчетната 2016 година в размер на 15 886 18.50 да бъде отнесена по баланса на дружеството в неразпределена печалба.
                  Много инвеститори изобщо ще привлече БФБ с подобни стъпки от мажоритарите.

Коментар

• "Добрич. „Сервират напитки с дронове на плажа в Албена“, съобщава на първа страница вестник „Добруджанска трибуна“. Осем души ще спечелят безплатен полет с балон на Втория национален дрон фест."

Коментар

• Високото отличие е за качеството на морската вода, екологичност, безопасност, услугите и удобствата, които предоставят

Коментар

• Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение

А знаеш ли колко туристи трябва да "обслужат" за да спечелят чисти 380 хиляди? Много ми е интересно, какво ще се случи с въпросните 11 милиона, в какъв основен бизнес ще бъдат вложени? Ако бъдат върнати на банки, дали ще бъдат спестени едни 380 хиляди от лихви на година? Жалко че една що-годе стабилно управлявана и дивидентно насочена компания като АИХ беше "ликвидирана" за сметка на такава неособено прозрачно управление. Малко по-назад имаше клипче от едно от последните общи събрания на компанията, то е показално....
                        Ако бъдат върнати 11 мил. към банки там някъде ще спестява дружеството В МОМЕНТА. В бъдеще ще спестява доста повече, лихвените нива няма да останат дълго набтези нива, пр всяко положение не +35 години. Мисля, че тук коментираме Албена Ад все пак. Много се изписа вече относно вливането. Това което се случва в момента е добре за акционерите на Албена АД. Това искам да кажа. Вие ми се нахвърлихте тук все едно аз нещо съм ви ощетил

Коментар

• Първоначално изпратено от johny-bravo Разгледай мнение
                          Печалбата на Фохар Ад за 2015 е 380 хил., за 2014 е 200 хил., тоест ако трябва да чакаме да получим този резултат ще минат над 35 години
                          А знаеш ли колко туристи трябва да "обслужат" за да спечелят чисти 380 хиляди? Много ми е интересно, какво ще се случи с въпросните 11 милиона, в какъв основен бизнес ще бъдат вложени? Ако бъдат върнати на банки, дали ще бъдат спестени едни 380 хиляди от лихви на година? Жалко че една що-годе стабилно управлявана и дивидентно насочена компания като АИХ беше "ликвидирана" за сметка на такава неособено прозрачно управление. Малко по-назад имаше клипче от едно от последните общи събрания на компанията, то е показално....

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение

Остави кое колко струва? Ако с теб имаме едно общо ООД, в което ти имаш 20% и слеем общото ни ООД с твоето ЕООД и ти продължаваш да имаш 20% от общото и на всичкото отгоре не ти покажа кое за колко и как съм оценявал няма ли да се чувстваш ощетен?
                            Така е, съгласен съм, че не е правилно. Исках да кажа, че ако ликвидационната стойност на АИХ е реално два пъти по голяма примерно, подобна е и ситуацията при Албена АД. Единствения случай, когато акционер на АИХ е ощетен най-вече е ако си е продал акциите или само го изкупили обратно. Сега, като акционер в Албена АД ще намаже.

Коментар

• Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение

Аз имах много малко акции и не си струваше труда и нервите и ги продадох. Евтино ги вляха няма спор! Още тогава ми беше ясно че стратегията е да продават имотите на холдинга в София и с тези пари и нови кредити да развиват курорта Албена.
                              Не е въпроса в парите Сохо. Въпроса е в принципа. Просто ни прецакаха. Мен с 300 000 лева, теб с по-малко. Какво значение има това? Все сме си прецакани. Аз още в началото обяснявах че при мен не става дума за АИХ. Тук става дума за БФБ въобще. Как мога да купувам дялове от компания, чието ръководство утре може да си оценява и да ми плаща както си реши, без дори да ми дава обосновка за решението си? Ще кажеш съдебната система не става. Ами ние сме част от ЕС. И в ЕС ли не става съдебната система? Ами то ако е така да почваме да гледаме крави и домати вместо да се разправяме с борси!
                              Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• Първоначално изпратено от johny-bravo Разгледай мнение

Според изказването ти искаш да кажеш, че акционерите в АИХ са били ощетени в полза на акционерите в Албена. Най вероятно продаденото дружество не е било оценено на цената на която е продадено. Най-вероятно и останалите активи на АИХ са подценени, предвид течащия бум в цените на имотите. Но същото важи и за активите на Албена Ад. Със сигурност и в Албена Ад има активи, които се водят по баланс на смешни цени, а всъщност струват много повече. Колко би струвал целия курорт на морето, ако има ликвидация при Албена Ад? Така, че нещата са двустранни, активите и на двете дружества са силно подценени, нещата се неутрализират. Не казвам, че е правилно, просто икономическия ефект е същия, изкупуват ти подценен актив, но в същото време придобиваш също подценен.
                                Остави кое колко струва? Ако с теб имаме едно общо ООД, в което ти имаш 20% и слеем общото ни ООД с твоето ЕООД и ти продължаваш да имаш 20% от общото и на всичкото отгоре не ти покажа кое за колко и как съм оценявал няма ли да се чувстваш ощетен?
                                Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

Working...
                                X