Първоначално изпратено от Alonso
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Албена АД (ALB)
Collapse
X
-
- 1 like
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
Ето че лъсна каква е била причината за сливането на АИХ и Албена.
Ако пиша в този форум, това е защото се надявам да допринеса поне малко за повишаване на инвестиционната култура. Колко акционера имаше АИХ и колко от тях протестираха срещу сливането? /Аз ще ви кажа. Точно двама бяхме/. Колко от тях поискаха да видят ликвидационната им оценка? И защо въобще трябваше да я искаме, след като по закон те бяха длъжни да я предоставят? КФН тези неща не ги ли знаят, че одобриха сливането?
Кога въобще ще осъзнаете, че това са вашите пари. Пари предполагам спечелени с труд и пот а не с врътки и измами. Кога ще почнете да си цените парите и да си търсите правата? Ето затова няма инвеститори на БФБ. Не само че няма чужди ами и българските инвеститори почват да бягат навън.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнениеДружеството Фохар АД е създадено през 1973 г. в гр.София, с предмет на дейност- производство на цветочувствителни материали.
Фохар АД е дружество от портфейла на Албена Инвест Холдинг АД, емитирало 3 400 000 броя акции с номинал 1 лев, от които Холдингът притежава към 31.12.2011 г. 3 389 058 бр. (99,68% от капитала). Останалите акционери са 238 физически лица и 2 юридически.
Основната му дейност е отдаване на складови помещения и офис площи под наем.
Дружеството разполага с 12 123 кв.м. собствена складова база и 840 кв.м. офис помещения, както и поддържана асфалтирана вътрешнозаводска инфраструктура, паркинг места, ТИР подход и денонощна охрана. Отдаваните под наем складови помещения са подходящи за складиране на разнообразни стоки, строителни материали, ВИК и материали за отопление, фаянс, битова техника, дрехи, мебели, обзавеждане и други.
Общата квадратура на притежавания от дружеството имот е в размер на 37 170 кв.м., към които има и прилежащи монолитни сгради.Дружеството се намира в квартал Бояна, в непосредствена близост до Околовръстен път и разполага със собствена канализация.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Не знам какво толкова се радвате че са продали това дружество. Досега е носело приходи от наеми, а сега се постига еднократен ефект, и край с приходите. Дивидентната политика на АИХ няма да бъде продължена явно, и ще се разчита на "развитие" и капиталова доходност. За мен най-правилно беше активите на АИХ които носеха дивидентна доходност, да продължат да носят такава, а Албена да се фокусира върху основната си дейност. Сега доколкото виждам ще се разпродадат активите, а какво ще стане с кеш-а, един Господ знае. Дано не съм лош пророк, не смятам да продавам, тъй като очаквам много силен летен сезон, но разпродажбата на печеливши активи под предтекст че не са "основна дейност" не ми се нрави. Може и да не съм прав, ако някой друг има разично мнение и допълнително инфо, моля да го сподели. Мнението ми не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа....
Ако пиша в този форум, това е защото се надявам да допринеса поне малко за повишаване на инвестиционната култура. Колко акционера имаше АИХ и колко от тях протестираха срещу сливането? /Аз ще ви кажа. Точно двама бяхме/. Колко от тях поискаха да видят ликвидационната им оценка? И защо въобще трябваше да я искаме, след като по закон те бяха длъжни да я предоставят? КФН тези неща не ги ли знаят, че одобриха сливането?
Кога въобще ще осъзнаете, че това са вашите пари. Пари предполагам спечелени с труд и пот а не с врътки и измами. Кога ще почнете да си цените парите и да си търсите правата? Ето затова няма инвеститори на БФБ. Не само че няма чужди ами и българските инвеститори почват да бягат навън.Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
- 5 Харесвания
Коментар
-
Разбрах, ценният актив е земя в Бояна. Предпочитам дружеството да се фокусира върху основната си дейност и да се отърве от ненужните активи. Колко време трябва да чакат от наеми да направят 11 милиона печалба? Много дружества, опиянени от бума в строителството 2007 почнаха да развиват дейност неприсъща за тях и се ушиха като дойде кризата. Няма лошо да продадат този актив и да насочат парите другаде, а и имотния пазар в момента е подходящ за продажба според мен. Като гледам колко се строи в София, предпочитам този риск в строителството да го носи някой друг. Доволен съм от случващото се.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениее има си и офиси!
http://www.aih.bg/index.php?MlW-gRSD...Ihezg9en&page=
Life won't wait for you.
- 1 like
Коментар
-
Дружеството Фохар АД е създадено през 1973 г. в гр.София, с предмет на дейност- производство на цветочувствителни материали.
Фохар АД е дружество от портфейла на Албена Инвест Холдинг АД, емитирало 3 400 000 броя акции с номинал 1 лев, от които Холдингът притежава към 31.12.2011 г. 3 389 058 бр. (99,68% от капитала). Останалите акционери са 238 физически лица и 2 юридически.
Основната му дейност е отдаване на складови помещения и офис площи под наем.
Дружеството разполага с 12 123 кв.м. собствена складова база и 840 кв.м. офис помещения, както и поддържана асфалтирана вътрешнозаводска инфраструктура, паркинг места, ТИР подход и денонощна охрана. Отдаваните под наем складови помещения са подходящи за складиране на разнообразни стоки, строителни материали, ВИК и материали за отопление, фаянс, битова техника, дрехи, мебели, обзавеждане и други.
Общата квадратура на притежавания от дружеството имот е в размер на 37 170 кв.м., към които има и прилежащи монолитни сгради.Дружеството се намира в квартал Бояна, в непосредствена близост до Околовръстен път и разполага със собствена канализация.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Не знам какво толкова се радвате че са продали това дружество. Досега е носело приходи от наеми, а сега се постига еднократен ефект, и край с приходите. Дивидентната политика на АИХ няма да бъде продължена явно, и ще се разчита на "развитие" и капиталова доходност. За мен най-правилно беше активите на АИХ които носеха дивидентна доходност, да продължат да носят такава, а Албена да се фокусира върху основната си дейност. Сега доколкото виждам ще се разпродадат активите, а какво ще стане с кеш-а, един Господ знае. Дано не съм лош пророк, не смятам да продавам, тъй като очаквам много силен летен сезон, но разпродажбата на печеливши активи под предтекст че не са "основна дейност" не ми се нрави. Може и да не съм прав, ако някой друг има разично мнение и допълнително инфо, моля да го сподели. Мнението ми не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа....
Коментар
-
Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнениеНяма общо.Единственото което имаше като актив е много хубав парцел.
http://www.aih.bg/index.php?MlW-gRSD...Ihezg9en&page=
Коментар
-
Първоначално изпратено от johny-bravo Разгледай мнение.... Ако продаденото дружество, не съм го проучвал внимателно, няма общо с основната им дейност, е много добър ход на мениджмънта....
Life won't wait for you.
Коментар
-
Инвестициите в дъщерни предприятия намаляват с 3 милиона, точно колкото е капитала на Фохар Ад. От сделката реализират 10.6 милиона печалба. Вие представяте ли си за какви активи става дума, щом го продават 4 пъти балансовата стойност. Ако продаденото дружество, не съм го проучвал внимателно, няма общо с основната им дейност, е много добър ход на мениджмънта. Освобождават кеш, който може да отиде за намаление на кредитите и същевременно реализират значителна печалба. Като цяло, годината започва доста добре за дружеството, а и се очаква много добър летен сезон.
Коментар
-
Да, Фохар май е продаден за 10,6млн и благодарение на него излизат на сериозна печалба. Откакто следя Албена май не са имали печалба 1трим?
Много кеш има натрупан 29млн. - предполагам строежа на новия 5звезден хотел привършва - все пак са пуснали оферти за него от 01.07.
Искаше ми се да си понамалят дълговете, но има време - има какво да се осребри от АИХ още
п.п. от друга страна май са планирали пак само 2млн за дивидент - очаквах Чичо Оги и ПОК Доверие да променят дивидентната им политика. Вижте какво коментира баба акционерка във добруджански форум:
"„АЛБЕНА“ СЪС СПЕЦИАЛНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА АКЦИОНЕРИТЕ СИ
Автор: Anonymous да 2017-03-15 @ 22:19 EET
Какви 7%,какви почивки на една 83 годишна жена която е акционер на "албена"АД??????Питам?????Миналата година не и стигнаха да си плати таксито от Банка ДСК до дома с тяхните 4 лв и нещо.Шофьора на таксито беше ШАШНАТ от големия ДИВИДЕНТ!" ))))Last edited by tony1975; 29.04.2017, 08:45.
Коментар
Коментар