Голямо изсипване тия 2 дни. Според мен е добре за вход, аз купих, ако падне до 48 мисля да взема още толкова
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Албена АД (ALB)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от S600AMG Разгледай мнениеНякакви коментари?
Нямам акции тук но ще се кефя ако я надуят че да помогне и на Софикса да потегли нагоре и да дръпнат тогава и моите акции )
- 2 Харесвания
Коментар
-
Така, върнах се от почивка с децата на Албена. Почивката беше подарък , иначе едва ли щях да отида, най-малкото защото ми е много далече от София и пътищата са пълен отврат! Тръгнах с доста негативизъм, който до известна степен се оправда, но имаше и доста положителни неща, които следва да се споменат.
Така, почвам с негативните, за да има положителен завършек
- крайно, ама крайно остаряла база - думичката соц дори не е обидна в случая, тя просто е реалност. Брутално нереновирани хотели (изключвам двата нови, в единия от които съм бил по време на разни събития преди 5-6 години Фламинго гранд), отвратителна смесица на ново и старо - балчишкия камък с новите плочки, занемарени бани, абе личи си, че е правено с идея да се пестят материали
- не знам колко струва почивката ми, тъй като беше подарък, но си направих бърза справка в интернет и се оказва около 300 кинта на вечер! Ми аз в Елените, на трахотен нов хотел с отличен ол инклузив, за 2 свързани стаи за 2-ма родители с 2 деца плащам 220-230 кинта на вечер. Това е прекалено скъпо
- шезлонгите и чадърите са безплатни, но шалтетата се плащат - вярно, някакви мижави 2 лева, но е въпрос на принцип
- пуснали са беземисионни шатъли в комплекса, но пък туристическите влакчета смърдят и одимяват като за 3 автобуса от старите Икаруси
- блокирали са някакви улици като пешеходни, но пускат в тях разни олигофрени с електрически автомобили или рикши
- в целият комплекс има само една аптека
Нека да кажа и нещо положително:
- храната беше много добра (няма да кажа отлична) и определено имаше достатъчни количества
- пълно беше с мамалиги, но и много българи, немците са си там по дифолт
- имаше доста отбори, които са на подготовка там - основно дечурлига
- персоналът беше много любезен, като масово са наели персонал от Украйна и Молдова (за съжаление, май не са от българите там, тъй като развален български почти не чух)
- няма блъскане, около шезлонгите и пясъците има много място, не сте гъз до гъз, морето си е даденост и т.н.
С две думи - аз бих гръмнал абсолютно всички хотели и бих построил нови - мястото е страхотно, не е застроено, гората е огромен плюс, но определен само с някакво дребно реновиране, както се мъчат да го правят, няма да стане. Просто трябва кардинално да се изрине почти всичко, да пуснат едно ИПО, да се наберат средства, да направят един нулев сезон, а след това приходите ще са минимум по 2. Но явно мениджмънтът е решил друго, а и запълваемостта е много добра, така че и този бизнес модел работи. Записавам си дружеството в уоч листата и при спад в цената и ли увеличаване на дивидентната доходност, ще си купяNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от foxy73 Разгледай мнениеКак мина общото събрание на акционерите , има ли новини????
Заетостта тази година е по добра от миналата.Last edited by dimitracis; 24.06.2018, 11:00.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Etihad Разгледай мнениеНе я следя много тая акция, ама новината за дивидент не трябва ли да се обявява по установения за това ред?
Здравко, стана ми интересно, каква отстъпка ти дават като акционер и как точно става легитимирането?
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от sipak Разгледай мнениеЕха, излезе инфо за дивидент на акцията .....
https://dariknews.bg/regioni/dobrich...godina-2092714
при Албенците нещата явно вървят нагоре
Коментар
-
Еха, излезе инфо за дивидент на акцията .....
https://dariknews.bg/regioni/dobrich...godina-2092714
при Албенците нещата явно вървят нагоре
Коментар
-
Първоначално изпратено от Toranaga Разгледай мнениеСезона да не е до 24.12? Има ли някой идея или инфо по сделката от днес ???
- 1 like
Коментар
Коментар