IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Албена АД (ALB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Бях в Албена през втората половина на септември и хотелът беше пълен до 24ти. В съседните хотели, по мои наблюдения също имаше добра заетост , така че удължаваме сезона .
    Дано да са повишили и маржа малко и да надминем предкризисните резултати от 2007 - 2008 г.
    Това е лично мнение и не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Всички тези позитивни новина са ок, ама въпроса е аз колко дивидент ще взема от тая работа? Или трябва да чакам 5 години и то тогава я камилата я камиларя.

Коментар

• е време беше!
        почти не останаха подценени компании на тази борса

5-звездни хотели по морето – резервирани и за 2018-а

Прочети още на: http://www.dnes.bg/politika/2017/08/...-2018-a.349762

Лятото стартира успешно и вече отчита двуцифрени ръстове по редица пазари.
        http://www.standartnews.com/balgariy...17-360468.html

За пореден ден цените на българските акции пълзят нагоре на фона на близки до нула лихви в банките

Коментар

• Първоначално изпратено от Slavi.13 Разгледай мнение
          В речника на мажовците думата Инвестиране значи , точене на средства по-всякакъв начин но НЕ ДАВАНЕ на дивидент. Значи до 5-7 години ще инвестираме, ще строим и след 8 години ще Ви дадат дивидент?! Това шега ли е или просто са достатъчно силни за да заявят в прав текст, че не им дреме за гласа на малките. Въпросите от стр.14-16 звучат толкова конкретни, а отговорите са само празни приказки и обещания за златен дъжд някога там в бъдещето...
          Абе прав си донякъде, но забравяме че ръстта в сектора на туризма е добър процент всяка година. Инвестициите ще вдигнат приходите, и това би могло да донесе капиталов ръст в цената. Имам достатъчно дивидентни акции, и мисля че мога да си позволя 2-3% от портфейла ми да е в акция която не плаща такъв за сметка на евентуален бъдещ ръст в цената. Да видим...

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение

Това имам предвид и аз, явно за момента намират за по удачно печалбите да се инвестират.
            Тези мантри вървяха, когато по заемите имаше някакви сериозни лихви. Ако си е само твоя компанията кое ще предпочетеш - да оставиш повече за синдиците, когато дойдат като в КТБ и кажат : Затваряме! или да си харчиш и да си на заем?!
            Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

Коментар

• В речника на мажовците думата Инвестиране значи , точене на средства по-всякакъв начин но НЕ ДАВАНЕ на дивидент. Значи до 5-7 години ще инвестираме, ще строим и след 8 години ще Ви дадат дивидент?! Това шега ли е или просто са достатъчно силни за да заявят в прав текст, че не им дреме за гласа на малките. Въпросите от стр.14-16 звучат толкова конкретни, а отговорите са само празни приказки и обещания за златен дъжд някога там в бъдещето...

Коментар

• Първоначално изпратено от i_hristov Разгледай мнение

абе то хубаво дивиденти, ама както беше казал един изп. директор, за какво да раздаваме дивидент и на следващия ден да теглим кредит, защото нямаме средства за инвестиране.
                Това имам предвид и аз, явно за момента намират за по удачно печалбите да се инвестират.

Коментар

Аз съм изцяло за това да се дават дивиденти, не случайно съм на 90% в такива компании, единствено хубавата Албена се дъни, но явно за момента други са им приоритетите ! А като идея вместо дивидент да се възползваме от отстъпката за акционери, която е 7%
                  абе то хубаво дивиденти, ама както беше казал един изп. директор, за какво да раздаваме дивидент и на следващия ден да теглим кредит, защото нямаме средства за инвестиране.

Коментар

• Аз съм изцяло за това да се дават дивиденти, не случайно съм на 90% в такива компании, единствено хубавата Албена се дъни, но явно за момента други са им приоритетите ! А като идея вместо дивидент да се възползваме от отстъпката за акционери, която е 7%

Коментар

• ELANA BG Trader - подходящата интернет и мобилна платформа за търговия на БФБ

Коментар

• Първоначално изпратено от maximilian Разгледай мнение
                        Mдаа, и аз прочетох протокола. Най- високия дивидент в лева е за 2014 година, за 2015 е символичен...
                        Ами при Албена винаги е бил такъв. Холдинга вече го няма, така че политиката явно ще е такава да не се дава дивидент.

Коментар

• Mдаа, и аз прочетох протокола. Най- високия дивидент в лева е за 2014 година, за 2015 е символичен...

Не е препоръка!

Коментар

http://www.infostock.bg/download/ALB...006%202017.PDF

Това е отговорено на въпрос от акционер, виж протокола страници 14 до 16.
                            нямах в предвид това, явно имам нереални очаквания.....
                            успех
                            “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• http://www.infostock.bg/download/ALB...006%202017.PDF

Това е отговорено на въпрос от акционер, виж протокола страници 14 до 16.

Коментар

Хайде не бъдете толкова черногледи де, при положение, че имат амбициозна инвестиционна програма и строят нови висококатегорийни хотели и влагат в ремонт на старите със сигурност ще се вдигнат приходите и печалбата. Така, че недаването на дивидент за няколко години не мисля, че е проблем.
                                къде е да я видим тая програма, да прочетем за нея, тука комуникацията с акционерите не е това което трябва да бъде, пък и няма наченки това да се промени или някои да се интересува от въпроса
                                “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

Working...
                                X