IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Албена АД (ALB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Миналата неделя бях на Албена и плажът беше пълен - до край. Слабост ми е курорта и всяко лято по няколко пъти съм там.
    Явно много пари гълтат инвестициите, но без тях не може. И още трябват - да не изброявам.
    Много кратък е сезонът и това е голям проблем.

Коментар

• Първоначално изпратено от petergenov Разгледай мнение
      Ако не може да се справят с инвестициите и управлението може да е по-добре да го продадат на някой.
      Не мога да разбера какво ви учудва ? Вижте предишните отчети имат фиксирани разходи и за момента само един месец и то най слабият от сезона е влязъл в отчета и естествено към септември пак ще са на обичайната печалба ? Недейте да гледате миналата година защото има един финансови приходи от 8 млн които намалиха драстично загубата ... има други слаби места в отчета, но какви са тея коментари 'на умирачка' и работили под себестойността ' все едно не познавате туризма и кога се генерират печалбите .

Коментар

• Ако не може да се справят с инвестициите и управлението може да е по-добре да го продадат на някой.

Коментар

• Прекалено ми е не реално лош на мен.

Някак си не си представям да продават под себестойност и то почти на половина

Коментар

• Тея май са на умирачка? Коментари за консолидирания?

Коментар

• Коментар

• Аз дълги години държах холдинга, но след вливането лека полека разчистих. Останах с едни символични бройки, ако иска семейството да ги водя на почивка там да ползваме отстъпката за акционери.

Коментар

• Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение

Защо тогава не продължиха с изплащането на дивиденти, при положение че вляха Албена Инвест Холдинг? Защо доходоносни активи носещи наеми, бяха продадени? Имаше едно клипче в интернет, как акционер в компанията (университетски преподавател, ако не се лъжа), обясни как дъщерно дружество притежаващо стотици или хиляди декари земеделска земя в Добруджа работи НА ЗАГУБА. Недобра оценка за дружеството и управителния съвет май а? Изгледай го, дано го намериш. Това дали дружеството е читаво си личи по движението на цената на акциите, цар пазар както се казва. Щом ти смяташ че "бачкат стабилно" купувай, аз на сладки обещания за бъдещето не вярвам.
                  Мнението ми не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа...
                  Аз разтиках още миналата година на към 60 лв. Нямам вяра на мениджмента. Не ми се рови в историята, но поне от 10 год. дивидентите са символични, все реинвестират, и кога ще дойде резултата от инвестициите не е ясно.

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                    ези дни ще закривам сезона на Албена, където го и открих !!!!т
                    Приятно изкарване!

Коментар

• ези дни ще закривам сезона на Албена, където го и открих !!!!т

Коментар

• Първоначално изпратено от mapadona Разгледай мнение

Дружеството е читаво и бачкат стабилно. Резултатите ще дойдат рано или късно.... малко са читавите хартии на нашия битак
                        Защо тогава не продължиха с изплащането на дивиденти, при положение че вляха Албена Инвест Холдинг? Защо доходоносни активи носещи наеми, бяха продадени? Имаше едно клипче в интернет, как акционер в компанията (университетски преподавател, ако не се лъжа), обясни как дъщерно дружество притежаващо стотици или хиляди декари земеделска земя в Добруджа работи НА ЗАГУБА. Недобра оценка за дружеството и управителния съвет май а? Изгледай го, дано го намериш. Това дали дружеството е читаво си личи по движението на цената на акциите, цар пазар както се казва. Щом ти смяташ че "бачкат стабилно" купувай, аз на сладки обещания за бъдещето не вярвам.
                        Мнението ми не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа...
                        Last edited by mancev; 22.08.2018, 00:04.

Коментар

• Първоначално изпратено от p_trade Разгледай мнение

Защо мислиш че е добре за вход .. мултипълите за доста високи , дивидента ще е минимален поне още 4 години , печалбата тази година ще е по малка заради еднократните ефекти миналата. Тук трябва доста сериозно да вдигнат маржа и приходите а според мен това може да стане след като реализират всичките инвестиции ...Интересно ми е да споделиш какво те привлича защото отчетите им години наред не са кои знае какво ....но все пак ми е в листата
                          Дружеството е читаво и бачкат стабилно. Резултатите ще дойдат рано или късно.... малко са читавите хартии на нашия битак

Коментар

• Първоначално изпратено от mapadona Разгледай мнение
                            Голямо изсипване тия 2 дни. Според мен е добре за вход, аз купих, ако падне до 48 мисля да взема още толкова
                            Защо мислиш че е добре за вход .. мултипълите за доста високи , дивидента ще е минимален поне още 4 години , печалбата тази година ще е по малка заради еднократните ефекти миналата. Тук трябва доста сериозно да вдигнат маржа и приходите а според мен това може да стане след като реализират всичките инвестиции ...Интересно ми е да споделиш какво те привлича защото отчетите им години наред не са кои знае какво ....но все пак ми е в листата

Коментар

• Мисля че обръща вече, чакам я над 60 до НГ

Коментар

• пълно беше на Албена
                                хареса ми както всяка година
                                но и в Гърция ми хареса две седмици след това
                                сега пак на Албена да закрия сезона

Коментар

Working...
                                X