IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Албена АД (ALB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Седларов Разгледай мнение
    Привет търся информация за акциите на Албена АД, тук виждам, че май съм объркал темата. Извинявам се.
    https://www.investor.bg/companies/ALB/view/

имаше лирично отклонение от темата - да!
    но както писа киро, конкуренцията бута прогреса.
    иначе от тук пишещите малко хора почиват там. едно време бяха повече и съответно имаше повече фенове комплекса и акционери.
    по спомен имаше и някакви бонуси за акционери почиващи в Албена.

ПП разпределят редовно дивидент, но скромно, което оправдава донякъде липсата на интерес към акцията в последните години.
    Last edited by bertram; 16.07.2019, 11:40.
    това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Конкуренцията ражда успеха..

Коментар

• Първоначално изпратено от Седларов Разгледай мнение
        Привет търся информация за акциите на Албена АД, тук виждам, че май съм объркал темата. Извинявам се.
        Много си прав. Информация за Албена може и да не намериш, но кой къде почива, и дали в Италия или Гърция заема последните 2 страници от форума. И аз се извинявам, нищо лично...

Коментар

• Привет търся информация за акциите на Албена АД, тук виждам, че май съм объркал темата. Извинявам се.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

И аз сори, но явно си ходил само по туристическите места в Пулия, която е красива от другата страна на тока, но там май беше вече провинция Базиликата, че не помня вече. Разбира се, че Пулиняно, Монополи, Трани и разни такива са фраш, да не говорим, че за нищо не стават откъм пясък, но от другата страна има наистина чудесни места.

Определено не разбирам тази българска мания по малякистан - пичове, ако не знаете къде да ходите, пък питайте бе, поне ти, берти, си показал, че разбираш от класа и удоволствия Да не говорим за курортите по островите в Италия, да не говорим за техните места тип Слънчака, но в пъти по-цивилизовани и като от картичка. Пък за Амалфийското крайбрежие даже няма да отварям и дума, че у Малякия подобно нещо не мож видя и на картинка А за храната - мани бегай, както казваше Бате Пешо

ма всеки си знае, де, аз не се меся, просто като ми кажат Халкидики, Вурвуру и разни селянии тип Аспровалта и откачам! Родна байганьовщина в действие. Ей ся жената пак ме врънка да сме ходели с децата - само през трупа ми ще идат на първо излизане от България в Малякия. Ще идат във Франция на зимен туризъм или в Италия на летен, но не и в Малякия. Обаче аз съм си аз, нали, и те така.

П.С. Сори, пак оспамих темата, за последно ще е. Иначе моята класация за Средиземноморието е:

1. Италия
            2. Португалия, колкото и тя да е на Атлантика
            3. Хърватия, макар да е скъпа
            надолу е според предпочитанията на хората, сезона и парите, които имаш за харчене.

П.П.С. Дано все пак сезонът е добър - най-хубавите плажове у нас са в Албена и отчасти Дюни, като са и едни от най-добрите, на които съм бил въобще. Искрено се надяват да разкарат скапания мениджмънт и да съборят всичко, но това е утопия. Успех на всички тук!
            грийчи,
            съгласен съм за италия. ходим за по седмица всяка година, но без децата и повече разходки и збавления. тази пролет обиколихме тоскана.

поздрави

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

сори и аз за офтопика, но не съм съгласен с теб. Остави побългарените гръци курорти, но това е държава с 13К+ km брегова ивица и ако едно нещо им е хубаво на гърците това е морето и слънцето и рибата. Има за всеки по нещо . има лудница, има спокойствие , има народни цени има и супер лукс. Удобвството да пътуваш с кола особено за семейства с деца е огромно. Освен дрехи, носим 2 сака неопрени, плавници и тн. + гребла + SUP и тн... неща, които в Италия няма как да завлечем със самолета. По лачените италиански местенца за плаж цените са хардкор + е фрашкано.

преди 2 години едно плажуване на това местенце https://www.google.com/maps/uv?hl=bg...CoV3z4KZfC6iAC

ни струваше към 100-тина евро (без консумация) за 4 членно смейство на чадър слред 4-та линия, защото първите 4 линиии са продадени за сезона срещу скромните 1800Е за сезона.

да не говорим и за проблемите с паркирането в хубавите местенца за разходка.

Иначе Пулия е прекрасна за разходки, почивка, хапка пийка и тн.. но морето е кът (много скалисто и всеки читав залив е благоустроен)

- та за почивка на море Гърция поне за нас е много удачно място.
              И аз сори, но явно си ходил само по туристическите места в Пулия, която е красива от другата страна на тока, но там май беше вече провинция Базиликата, че не помня вече. Разбира се, че Пулиняно, Монополи, Трани и разни такива са фраш, да не говорим, че за нищо не стават откъм пясък, но от другата страна има наистина чудесни места.

Определено не разбирам тази българска мания по малякистан - пичове, ако не знаете къде да ходите, пък питайте бе, поне ти, берти, си показал, че разбираш от класа и удоволствия Да не говорим за курортите по островите в Италия, да не говорим за техните места тип Слънчака, но в пъти по-цивилизовани и като от картичка. Пък за Амалфийското крайбрежие даже няма да отварям и дума, че у Малякия подобно нещо не мож видя и на картинка А за храната - мани бегай, както казваше Бате Пешо

ма всеки си знае, де, аз не се меся, просто като ми кажат Халкидики, Вурвуру и разни селянии тип Аспровалта и откачам! Родна байганьовщина в действие. Ей ся жената пак ме врънка да сме ходели с децата - само през трупа ми ще идат на първо излизане от България в Малякия. Ще идат във Франция на зимен туризъм или в Италия на летен, но не и в Малякия. Обаче аз съм си аз, нали, и те така.

П.С. Сори, пак оспамих темата, за последно ще е. Иначе моята класация за Средиземноморието е:

1. Италия
              2. Португалия, колкото и тя да е на Атлантика
              3. Хърватия, макар да е скъпа
              надолу е според предпочитанията на хората, сезона и парите, които имаш за харчене.

П.П.С. Дано все пак сезонът е добър - най-хубавите плажове у нас са в Албена и отчасти Дюни, като са и едни от най-добрите, на които съм бил въобще. Искрено се надяват да разкарат скапания мениджмънт и да съборят всичко, но това е утопия. Успех на всички тук!
              Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• ЗА МЕН -
                1,ИТАЛИЯ
                2,ГЪРЦИЯ
                3,ИСПАНИЯ
                4,ТУРЦИЯ

Коментар

И аз имам заможни приятели, дето ходят в Северна Малякия, но причините са прозаични - или имат имот там, шото бг селянията много държи да си купи имот, след Ауди-то или Мерцедес-а, де, или не обичат много-много да пътуват, хеле пък с това животно самолета, друго си е с колата, а и БХ магистрала им направи (най-безумното нещо у нас е магистрала Струма без направена такава към Видин), или просто много държат да кажат, че са в чужбина, а не в Лайноморието, че за второто ще им се смеят

За мен лично Беломорието е много голям бълвоч за парвенюта с нулев експириънс извън Балаканите, при положение че за някой лев отгоре ще ида в Италия на много по-добри условия и качество, но всеки си знае. Обаче пък в Италия не мога да си нося лютеница и консерви, та ми липсва този лек "домашен" тъч

П.С. Темата е за Албена, извинявам се за офтопика
                  Италия ми е номер 1! Храна, архитектура, култура. ..... но в крайна сметка такъв е пазарът и той определя къде отива кешът - от София към Халкидики и Тасос. За Албена също има пазар но от отчетите се вижда че не са много рентабилни

Коментар

И аз имам заможни приятели, дето ходят в Северна Малякия, но причините са прозаични - или имат имот там, шото бг селянията много държи да си купи имот, след Ауди-то или Мерцедес-а, де, или не обичат много-много да пътуват, хеле пък с това животно самолета, друго си е с колата, а и БХ магистрала им направи (най-безумното нещо у нас е магистрала Струма без направена такава към Видин), или просто много държат да кажат, че са в чужбина, а не в Лайноморието, че за второто ще им се смеят

За мен лично Беломорието е много голям бълвоч за парвенюта с нулев експириънс извън Балаканите, при положение че за някой лев отгоре ще ида в Италия на много по-добри условия и качество, но всеки си знае. Обаче пък в Италия не мога да си нося лютеница и консерви, та ми липсва този лек "домашен" тъч

сори и аз за офтопика, но не съм съгласен с теб. Остави побългарените гръци курорти, но това е държава с 13К+ km брегова ивица и ако едно нещо им е хубаво на гърците това е морето и слънцето и рибата. Има за всеки по нещо . има лудница, има спокойствие , има народни цени има и супер лукс. Удобвството да пътуваш с кола особено за семейства с деца е огромно. Освен дрехи, носим 2 сака неопрени, плавници и тн. + гребла + SUP и тн... неща, които в Италия няма как да завлечем със самолета. По лачените италиански местенца за плаж цените са хардкор + е фрашкано.

преди 2 години едно плажуване на това местенце https://www.google.com/maps/uv?hl=bg...CoV3z4KZfC6iAC

ни струваше към 100-тина евро (без консумация) за 4 членно смейство на чадър слред 4-та линия, защото първите 4 линиии са продадени за сезона срещу скромните 1800Е за сезона.

да не говорим и за проблемите с паркирането в хубавите местенца за разходка.

Иначе Пулия е прекрасна за разходки, почивка, хапка пийка и тн.. но морето е кът (много скалисто и всеки читав залив е благоустроен)

- та за почивка на море Гърция поне за нас е много удачно място.

Коментар

• Сезонът се движи с намаление от 20%, а туристическото министерство закъснява с мерките за следващото лято

Коментар

• Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение

И аз съм пътувал по света и добре виждам и мутро хотелите без никаква логика и те ще фалират няма как. За Северна Гърция не си прав имам и заможни приятели които ходят там семейно така че освен цяла София и доста заможни хора ходят.

Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

Хотели без логика има навсякъде - имам странното чувство, че много хора не са си показвали носа извън Малякистан и пренасят всичко от там тук. Огромни бетонни комплекси има на много места - цялото средиземноморие е опасано с тях - Турция, Израел, Тунис, Египет, Испания. Такива са единични само в Малякия, щото така им е сформиран бизнес модела, тъй като е базиран основно на островен туризъм - това в Северна Гърция е само за бг пазара, там нормални хора с пари не ходят, но за бае ви Ганя е супердупер яко, щото му напомняло ранния Несебър, когато си ходел с Москвича, две щайги домати и баба Кънча му правила мекички сутрин

Такива дребни хотелчета и мутробароци е по-добре да фалират - дори ще е супер, само срамят страната с нискокачествен продукт и мизерия
                          И аз съм пътувал по света и добре виждам и мутро хотелите без никаква логика и те ще фалират няма как. За Северна Гърция не си прав имам и заможни приятели които ходят там семейно така че освен цяла София и доста заможни хора ходят.

Коментар

• Бг мамите си имат тема за Албена https://www.bg-mamma.com/?topic=1075053
                            Аз оняден се прибрах оттам. Написаното в темата им се покрива с впечатленията ми
                            Има и положителни, и отрицателни неща. Посетителите не бяха особено много и явно сезонът няма да е силен.
                            Колегата Груев няколко поста по-долу точно е описал нещата.

Коментар

• Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение

Аз не се съмнявам че фалитите ще са много защото няма кой да ходи в тия хотели с кофти локация, 2 месеца сезон, и лошо обслужване. Ще се мъчат да ги продават на цени като Банско но няма купувачи освен ако стандарта в Русия не се вдигне много и вземат пак да купуват което не съмнява. Има страшно много хотели без никаква логика а там вече и българите не искат да стъпят.

Хотели без логика има навсякъде - имам странното чувство, че много хора не са си показвали носа извън Малякистан и пренасят всичко от там тук. Огромни бетонни комплекси има на много места - цялото средиземноморие е опасано с тях - Турция, Израел, Тунис, Египет, Испания. Такива са единични само в Малякия, щото така им е сформиран бизнес модела, тъй като е базиран основно на островен туризъм - това в Северна Гърция е само за бг пазара, там нормални хора с пари не ходят, но за бае ви Ганя е супердупер яко, щото му напомняло ранния Несебър, когато си ходел с Москвича, две щайги домати и баба Кънча му правила мекички сутрин

Такива дребни хотелчета и мутробароци е по-добре да фалират - дори ще е супер, само срамят страната с нискокачествен продукт и мизерия

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение

Доколкото знам си е на дружеството, към 1500дка ми се въртят в главата

"Албена" АД е най-голямата хотелиерска компания в България, която е частно публично акционерно дружество, листвано на Българската фондова борса. Компанията предлага завършен туристически продукт в курортните комплекси Албена и ваканционно селище Приморско, използвайки предимствата на черноморското крайбрежие за развитие на морски туризъм. Дружеството притежава 49 хотела, от които 43 в курортния комплекс Албена, 3 в Приморско, 2 в Бялата Лагуна и един в Швейцария. Курортният комплекс е създаден през 1969 г., а през 1997 г. е приватизиран. След приватизацията в комплекса се осъществяват мащабни реконструкции и ново строителство с цел повишаване на цялостното качество на предлагания продукт. Освен хотелите "Албена" АД разполага с цялата земя и туристическа инфраструктура в комплекса, много добре развита спортна база, конферентни зали, балнеологичен и здравен център и участия в голям брой фирми, осигуряващи допълнителни услуги за посетителите.
                                http://www.albenaproperties.bg/index...BD%D0%B0%D1%81
                                Благодаря!

Коментар

Working...
                                X