IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Албена АД (ALB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Реших тази година да подкрепя Албена, като отида на почивка с семейството ми, ... от цяла седмица се опитвам да се свържа с кол центъра им ... никакъв шанс, обаждал съм се над 20 пъти . Моля ако някой има допълнителни телефони да ги сподели с мен. Не мога да си представя какъв бизнес правят по този начин, не отговарят на email-ите които пращам ...
    Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• Ако парцелират земята и я разпродадат на дребно, може и да изкарат 500 милки.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
        Дано си прав, само цитирам мнението на член на съвета на директорите в лицето на Маргита Тодорова. Пак според нея, отново цитирам:

Маргита Тодорова съобщи, че хотелите в задната зона на Албена няма да отворят през това лято, а от тези, които са по-близо до плажа, първият ще започне работа на 29 май.

Харесвам Албена като единственият ни курорт в истинския смисъл на думата, при това с безкрайна плажна ивица, колкото и да е изкуствено направена, но определено имат нужда от огромна трансформация, а тази година ще е отвратителна от всяка една гледна точка, освен ако БХ не реши да удари едно рамо с някой ваучер или нещо от сорта. Ама помощ от Бх винаги значи данайски дар, та...

Нямам акции, успех на държащите тук
        Всичко е така, споделям, особено подчертаното, само ми идва малко в повече даряването на парите ни от данъци наляво и надясно, държавата майка за едни и мащеха за други.

И да цитирам най - голямата истина за дружеството: "опоределено имат нужда от огромна трансформация".
        Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.

Коментар

• Дано си прав, само цитирам мнението на член на съвета на директорите в лицето на Маргита Тодорова. Пак според нея, отново цитирам:

Маргита Тодорова съобщи, че хотелите в задната зона на Албена няма да отворят през това лято, а от тези, които са по-близо до плажа, първият ще започне работа на 29 май.

Харесвам Албена като единственият ни курорт в истинския смисъл на думата, при това с безкрайна плажна ивица, колкото и да е изкуствено направена, но определено имат нужда от огромна трансформация, а тази година ще е отвратителна от всяка една гледна точка, освен ако БХ не реши да удари едно рамо с някой ваучер или нещо от сорта. Ама помощ от Бх винаги значи данайски дар, та...

Нямам акции, успех на държащите тук
          Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Крайно песимистични цифри. Бързо разхлабиха мерките и 90% от хората, които познавам ще почиват, 10%, предимно по - възрастни ще пропуснат. Никой не си е отказал ранната резервация. Същественият сезон е от 20.06. натам, още не е изгубен, но ми прави впечатление, че цените не са мръднали, а са необходими промоции и някакви бонуси за летуващите, за да си напълнят легловата база. Разходите за перонал и бази си вървят, по - добре пълна на намалени цени, от колкото полупразни, да си направят калкулациите, а да не се оплакват само. В конкретната ситуация много ще търсят по - изгодни оферти, от тези, които бяха за сезон 2019.

А тук и за миналата година с пик в туризма извадиха ужасен отчет, за тази не смея да прогнозирам.

Коментар

• Като изключим тази година, курорта е пълен и няма свободни места през сезона, затова почнаха да правят и нови хотели.
              реално погледнато, ако дружеството се оценяваше само като парцел на морето, цената му вероятно щеше да е 10 пъти над сегашната, при която дружеството все пак е на печалба. Извод, закривай, парцелирай и разпродавай. Така ще изчезне и последното нирмално място за лятна почивка на морето

Коментар

• Първоначално изпратено от Седларов Разгледай мнение

Перспективите не са толкова зле. От догодина ще плащат значително по-малко ДДС.
                ДДС-то за тях вече е намалено на 9%, новото намаление е за ресторанти, а тяхното не е ресторанти а организирани пътувания и нощувки, където ДДС-то отдавна си е 9%
                ЗАЩОТО тяхната дейност реално е износ (основно чужди клиенти) а при износ ДДС не се дължи , съответно и 0% да е ДДС-то все тая, важно е какво е ДДС-то в Турция, Гърция, Хърватия и т.н., последния да затвори вратата
                тоест Албена е на регионалния пазар и е важно какво ще предложат конкурентните страни като отстъпки, капацитет и т.н.

Първоначално изпратено от Седларов Разгледай мнение
                Също догодина на доста хора ще им се ходи много на ваканция, която тази година може и да нямат, т.е. ще има вълна от туристи
                Силно се съмнявам. Ако си гладувал 2 седмици, после 2 седмици ще ядеш ли двойно? А те могат ли да увеличат леглата от 14 000 на 28 000?
                Освен това с предстоящата безработица и намалени доходи на повечето хора (не падат доходите основно на пенсионерите) какво море?

Ходил съм няколко пъти на Албена, включително един път зимата за ОСА и два пъти лятото на почивка, заради компанията.

Не е за мен ол инклузива, защото ставам късно, изпускам закуската, тръгвам късно на плаж, изпускам обяда, прибирам се късно, изпускам вечерята. На плаж ходя от 11 до 19 ч. например, не като хората сутрин и вечер...

Но като цяло предпочитам активен туризъм, примерно да обикалям плажове, забележителности, градове, ресторанти. Ако искам да лежа и да почивам си стоя на вилата.

Така че за мен типа продукт на Албена е леко старовремски. Не случайно в последните 10 години бума беше в градския туризъм и аир бнб и букинг ком.

Според мен има фундаментални проблеми пред този "монотуризъм". Хората искат да са различни, не искат да са стадо.

Сега щеше да съм в Албена около 23 април на едно фестивалче, но го отложиха за догодина.
                Нямам нищо против да ходя в Албена през пролетта на 5 звезден хотел, на доста по-ниски цени от лятото и с цел (фестивалчето). Но това фестивалче преди това е било в Златни пясъци, тоест има си конкуренция и фестивалното настаняване.

С две думи, конкуренция конкуренция и структурни проблеми в услугата. Ол инклузива ми върви с думата скука. И това че на плажа има джет, парапланер и наоколо има конна езда, каране на джип или возене на самолетче, не решава проблема със скуката. Например аз карам доста често извън пътя и тези стерилни сафарита са мега скучни и стерилни.

Понякога се чудя дали някой ден Албена няма да стане жилищен комплекс, както говорят, че в Слънчев бряг постоянно живущите са 40 000 души. Подобни мегакомплекси (мисля около 14 000 легла като в Албена) просто имат нужда от някаква сериозна реформа. Един хотел е даден на Maritim, но се чудя дали това е решението, дори частично.

Освен това когато съм ходил на море по Северното Черноморие винаги съм съжалявал заради студ. Имал съм 10 градуса на 2 юли. После е имало става фурна на плажа, а морето студ, не се влиза. Е скандинавците и руснаците влизат, то и Калифорния е символ на плажове (Малибу, Спасители на плажа), но ми казаха, че има студено океанско течение и температурата е 18 градуса, тоест по БГ критериите Калифорния е тотална издънка откъм летния туризъм. Но ние работим по местните критерии и когато човек научи, че на Юг е по топло и в Гърция още повече, си иска там.

Освен това на плажа на Албена има проблеми с мъртвото вълнение и вълнението като цяло. Така че локацията има и климатични проблеми.

Мнението ми е лично и не ангажира никого.
                Last edited by mpy_yordanov; 14.05.2020, 14:41.

Коментар

• Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнение

Отдавна не са ми представлявали интерес и не съм правел подробни анализи, вероятно цената е в този диапазон 10 - 15, имат заеми, но и активи, които могат да продадат и наберат кеш при нужда, за в сектора, който оперират не са толква задлъжнели, даже малко. Тази година и без нито 1 турист могат да я избутат, проблемът е, ако и догодина няма достатъчно ваксини и т.н. и е същата история при туризма, а проблем номер 1 им е слабият мениджмънт и хилавите перспективи пред дружеството, които и в пиковите години нищо особено не постигнаха.
                  Перспективите не са толкова зле. От догодина ще плащат значително по-малко ДДС. Също догодина на доста хора ще им се ходи много на ваканция, която тази година може и да нямат, т.е. ще има вълна от туристи. Така, че за догодина имат добри изгледи, ако не прелети някой черен лебед пак откъм вируса. Мениджмънта си остава проблем ном.1 Проблем ще им е намирането на работници при низкото заплащане на труда в този сектор.
                  Отложените инвестиции ще трябва да ги направят в даден момент защото имат още много да стягат докато курортите им придобият съвременен вид, с 2-3 хубави хотела не става.

Коментар

• Първоначално изпратено от Седларов Разгледай мнение

Не е ли множко 15лв? Аз ще ги чакам под 10. Имат много банкови заеми, няма да инвестират, а това не носи туристи. Отделно ще са щетите от вируса. Тия еднократни продажби които осъществиха вече им мина ефекта. Не остават много неща за продажба. Мениджмънта е много зле, за съжаление без изгледи за промяна.
                    Отдавна не са ми представлявали интерес и не съм правел подробни анализи, вероятно цената е в този диапазон 10 - 15, имат заеми, но и активи, които могат да продадат и наберат кеш при нужда, за в сектора, който оперират не са толква задлъжнели, даже малко. Тази година и без нито 1 турист могат да я избутат, проблемът е, ако и догодина няма достатъчно ваксини и т.н. и е същата история при туризма, а проблем номер 1 им е слабият мениджмънт и хилавите перспективи пред дружеството, които и в пиковите години нищо особено не постигнаха.

Коментар

• На 15 кинта се нареждам и аз, колкото и калпазански да е менаджмента албенката е топ дестинация на черното ни море и при нормални условия винаги ще спечели.... друг е въпроса за омертата дивидент

Коментар

Манчев им е набрал като аз на Евереста - и с право, отвратителен мениджмънт. Все пак, ако слязат наполовина, т.е. около 15 кинта, което не е невъзможно, ще купя, пък каквото ще да става. Иначе тази година са чао и перЕспективите пред акцията са отрицателни. Лично мнение, не е препоръкЪ
                        Не е ли множко 15лв? Аз ще ги чакам под 10. Имат много банкови заеми, няма да инвестират, а това не носи туристи. Отделно ще са щетите от вируса. Тия еднократни продажби които осъществиха вече им мина ефекта. Не остават много неща за продажба. Мениджмънта е много зле, за съжаление без изгледи за промяна.

Коментар

• Нямам нищо лично против мениджмънта, дори не ги познавам. Познавам единствено Радосвет Радев покрай Дарик радио и медийните му изяви. Това което казвам е че се иска доста "голям" кадрови потенциал, да вземеш едни активи които ти носят 4-5-6% сигурна доходност само от наеми, а насреща да 'даваш" приказки за светло бъдеще. След 4 години управление на назначените приватизатори - резултатите са налице. АИХ го няма. Акциите на Албена от 65лв. вече са 29лв. и не се знае до края на годината къде ще са. Още помня какво казаха как спирали дивидентите, ама акционерите щели да 'печелят" от капиталова доходност. В нормална пазарна икономика и в развита държава, отдавна да им е била поискана оставката заради некомпетентност. Тука ги канят по телевизиите да "дават" акъл на обществото, представящи се за бизнесмени. Да са живи и здрави, ама не се прави така...
                          Last edited by mancev; 13.05.2020, 22:14.

Коментар

Манчев им е набрал като аз на Евереста - и с право, отвратителен мениджмънт. Все пак, ако слязат наполовина, т.е. около 15 кинта, което не е невъзможно, ще купя, пък каквото ще да става. Иначе тази година са чао и перЕспективите пред акцията са отрицателни. Лично мнение, не е препоръкЪ
                            Нищо чудно. Все ще се намери някое пенсионно да ти продаде за без пари.

Коментар

• Манчев им е набрал като аз на Евереста - и с право, отвратителен мениджмънт. Все пак, ако слязат наполовина, т.е. около 15 кинта, което не е невъзможно, ще купя, пък каквото ще да става. Иначе тази година са чао и перЕспективите пред акцията са отрицателни. Лично мнение, не е препоръкЪ
                              Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

Working...
                              X