IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Стара планина Холд АД (SPH / CENHL)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• :- Момчета... говорим за различни неща !
    Тук дупката на ЕТФ е от 2/3 празнина за попълване , ха сега се сетете кой и от къде могат да се намерят ????? .
    Абе ще се научите и да смятате ..... ама си трябва и кураж

п.п. а аз си имам и от под 4,00

Коментар

• аз купих преди месец на 4.20 така че ....

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
        Сутринта се борих с някой на аукциона , но моята беше 6,20
        Аз купих на 5,14 преди 10-15 дни, вчера допълних на 5,90, а днес цената вече е 6,40. Няма да се учудя цената да подгони 7лв. ... За сега ще се въздържа от нови покупки, тъй като въпреки добрите резултати на дружеството, и редовния дивидент, тук мисля че цената изкуствено се завишава от ЕТФ-а, и след това ще има връщане към нормалните си граници, каквито и да са те...

Коментар

• Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение
          Тук цената май расте с часове, на колко смятате че ще се поуспокоят нещата?

Сутринта се борих с някой на аукциона , но моята беше 6,20

Коментар

• Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение
            Тук цената май расте с часове, на колко смятате че ще се поуспокоят нещата?
            ~5лв?

Коментар

• Тук цената май расте с часове, на колко смятате че ще се поуспокоят нещата?

Коментар

• Първоначално изпратено от Manyface God" Разгледай мнение
                Продадох предизборно. Ако трябва след това ще помисля да повторя влизането.
                Аз искам да допълня предизборно, но при тези нива май ще се въздържа... За 4-5 дни цената скочи с над 50ст. ... Да бях влязъл с повече...

Коментар

• Продадох предизборно. Ако трябва след това ще помисля да повторя влизането.
                  The strongest stand last.

Коментар

• Най-печелившите акции в SOFIX за последния месец

Родният индекс SOFIX направи много силно представяне през втората половина на годината. Само за последния месец (2 октомври - 2 ноември) индексът се е повишил с 5.7%. Този ръст е в пъти повече от средните лихви по стандартните депозити, които БНБ обяви преди седмица - около 1%. Това означава, че индексът SOFIX само за месец е донесъл доходност на инвеститорите, която те биха получили за парите си, ако ги бяха държали повече от 5 години на депозит. Разбира се, SOFIX е сборен индекс от някои от водещите компании на БФБ. Някои от тях се представиха по-добре, а други не толкова. Най-висока доходност за последния месец са донесли на акционерите си Първа инвестиционна банка (с ръст от 20.5%), Стара планина холд (15.9%) и Химимпорт (13.7%).

Отчетите на ПИБ към края на третото тримесечие показаха, че банката се намира в добра форма и реализира ръст на печалбата си с 453%, до 55.1 млн. лв. Нетният приход на банката също се увеличава с 27.6% за последните 12 месеца и достига до 338 млн. лв. На среща с миноритарните акционери ръководството на банката загатна, че обмисля през следващите години да започне да разпределя част от реализираната печалба като дивидент. Стара планина холд и Химимпорт също привлякоха вниманието на инвеститорите, след като на редовните общи събрания на инвеститорите през лятото гласуваха разпределяне на част от печалбите си като дивидент към акционерите. За Стара планина холд брутната сума на дивидента бе 0.206 лв. на акция. След като бъдат приспаднати данъците, акционерите получиха по 0.195666 лв. за всяка своя акция. Решението на Химимпорт да разпредели дивидент бе първото в десетгодишната история на компанията като публично дружество и изненада приятно миноритарните акционери. Дружеството изплати 10.8 млн. лв. под формата на дивидент по обикновените акции. Към края на месец септември 2016 г. Химимпорт отбелязва лек спад в печалбата си, но тя остава на стабилни нива от 32.5 млн. лв.

http://profit.bg/news/Naj-pechelivsh...id-155993.html
                    Last edited by Barky; 03.11.2016, 13:03.

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
                      Готино е да гледаш с такива темпове да се затварят арбитражните възможноссти. Има още доста де, още лев и нещо нагоре за да струва колкото струват дъщерните му на борсата, разните М+С, Хес, Елхим, Роза...

11+ Съгласен .... и от гледащите от кота 4,40 ср.

Коментар

• Готино е да гледаш с такива темпове да се затварят арбитражните възможноссти. Има още доста де, още лев и нещо нагоре за да струва колкото струват дъщерните му на борсата, разните М+С, Хес, Елхим, Роза...

Коментар

• Айде и аз се "настаних" тук. Чакам само възходяща цена на тренда и възходяща дивидентна доходност. Нека ETF-a да започне да купува сега...

Коментар

• Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение
                            То ясно че има дискаунт спрямо сумарно дъщерните ,но тя си се търгува така подценено от доста време ми се струва , пазара все още не се е коригирал до справедливата цена.Каква е гаранцията че скоро ще го направи!
                            Така си е, нашият пазар си е бил дълги години неефективен, но аз съм непоправим оптимист явно. Все смятам че тези арбитражни възможости ще се затворят. Разглеждам го и от ъгъла кое мисля че в момента може да донесе повече доходност майката или дъщерните. За мен отговора е еднозначен.
                            А иначе имахме и друг пример на доста дълго продължило във времето тотално изкривено оценяване при Албена и Албена инвест холдинг. Е Албхл беше малко над 6 лева преди няколко месеца, а сега можеше да си продадеш акциите над 11 лева ако беше против вливането на ОСА. Аз смятам че по един или друг начин арбитражните възможности изчезват.

Коментар

• Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение
                              То ясно че има дискаунт спрямо сумарно дъщерните ,но тя си се търгува така подценено от доста време ми се струва , пазара все още не се е коригирал до справедливата цена.Каква е гаранцията че скоро ще го направи!
                              Аз мисля да напазарувам тук до началото на следващия месец, и да чакам пазара да се "коригира". Дали ще стане не знам, но и това че дават дивидент всяка година ми е достатъчно...
                              Не е препоръка...

Коментар

• То ясно че има дискаунт спрямо сумарно дъщерните ,но тя си се търгува така подценено от доста време ми се струва , пазара все още не се е коригирал до справедливата цена.Каква е гаранцията че скоро ще го направи!

Коментар

Working...
                                X