IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Стара планина Холд АД (SPH / CENHL)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Чичо Манчо Разгледай мнение
    Браво! Хайде и останалите 120 хил., но... на 9.25
    под 80 000 им са нужни още според мен, а пенсионните имат няколко млн. и вероятно ще има сделка около текущата цена

Коментар

• Първоначално изпратено от Toranaga Разгледай мнение
      Похвала на менаджмента!!!!
      Перфектен тайминг!!!
      Браво! Хайде и останалите 120 хил., но... на 9.25
      Vanitas vanitatum...

Коментар

• Браво

Първоначално изпратено от Николай Митанкин Разгледай мнение
        Здравей, Торанага,
        Ако питаш за средната цена, на която навремето холдинга направи обратното изкупуване - 1,97 бруто (с таксите и комисионните).
        Беше обявена навремето.
        Успех!
        Похвала на менаджмента!!!!
        Перфектен тайминг!!!

Коментар

• средната покупна

Първоначално изпратено от Toranaga Разгледай мнение
          не следя позицията, но бих желал да знам каква е средната покупна ?? Някой може ли да помогне??
          Здравей, Торанага,
          Ако питаш за средната цена, на която навремето холдинга направи обратното изкупуване - 1,97 бруто (с таксите и комисионните).
          Беше обявена навремето.
          Успех!

Коментар

• Декс, мерси много!!!

Коментар

5 лв ли е средната покупна??
              или си смята тогавашната пазарна... нямам време да се ровя и моля за инфо!!

Предварително благодаря!!

Коментар

не следя позицията, но бих желал да знам каква е средната покупна ?? Някой може ли да помогне??
                Около 2 лева на акция

Коментар

• Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение
                  Първоначално изпратено от BSEtrader
                  Стара планина е единственото дружество-холдинг дето основните му дружества от портфейла са също публични и си имат пазарна цена, правя си просто sum of the parts.

Планината притежава:
                  12,073,050 акции на М+С по 5.40 = 65,194,470лв
                  13,247,184 акции на Хес по 3.93 = 52,061,433лв
                  12,905,792 акции на Елхим по 1.23 = 15,874,124лв
                  2,675,460 акции на Роза по 2.10 = 5,618,466лв
                  565,233 акции на Фазан по 1.50 = 847,850лв
                  221,265 акции на Стара планина по 5.00 = 1,106,325 (обратно изкупени, които могат да продадат утре, може и да не ги смятам така, а да намаля броя на съществуващите акции на Стара планина, мисля че няма да получа разлика в резултата).
                  Сумата на която пазара оценява тези акции през е 140,702,668лв

Пасиви на Стара планина 5.655млн, кеш 7.989млн лв (неконсолидирани, ако вземам конс ще има дабъл каунтинг на задължения и кеш на дъщерните).
                  Така че 140.703-5.655+7.989млн ми дава 143.037млн. Толкова струва собствения капитал на Стара планина. При 21млн акции на Стара планина:
                  143.037/21=6.81лв на акция!!!

Като тук приемам че съм консеративен, защото реално не смятам други участия и вземания - все едно вземанията за 9.3млн са 0 и участията в Славяна, СПХ Транс, Боряна, дялове в застрахователя, банката и още няколко е 0. Реално със сигурност не е, ама си го правя така като margin of safety.
                  Кажи ако мислиш че нещо бъркам, но за мен дисконта при майката спрямо оценките на дъщерните е твърде голям към момента - над 35%.
                  5 лв ли е средната покупна??

Коментар

• въпрос..

Коментар

• Наистина браво на мениджмънта! Нямам.

Коментар

• Стабиляги! Не си поплюват

Коментар

• Ето така се прави ! - на следващото едро записване по ЕТФ - да не забравяте за останалите !!!

-"Като обсъди състоянието на пазара и движението на цената на акцията на Стара планина холд АД в резултат на повишената активност на инвеститорите на БФБ; Като има предвид, че през 2008 и 2009 година в условията на силно падащ пазар Стара планина холд АД взе решение да подкрепи акцията на дружеството; Като има предвид, че в резултат на обратно изкупуване на собствени акции на дружеството през този период Стара планина холд АД притежава общо 221 265 собствени акции; Стара планина холд АД извърши продажба на 100 000 броя собствени акции. Продажбата бе осъществена като пакетна сделка на 8 ноември 2016 година на цена 6,25 лева на акция. След продажбата Стара планина холд АД притежава 121 265 броя собствени акции."
                          Last edited by inta53; 08.11.2016, 18:55.

Коментар

• Мен така ме устройва щом съм от пред и двете посоки

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
                              :- Момчета... говорим за различни неща !
                              Тук дупката на ЕТФ е от 2/3 празнина за попълване , ха сега се сетете кой и от къде могат да се намерят ????? .
                              Абе ще се научите и да смятате ..... ама си трябва и кураж

п.п. а аз си имам и от под 4,00
                              Изглежда имат откъде да ги вземат!

Коментар

• Първоначално изпратено от Manyface God" Разгледай мнение
                                Продадох предизборно. Ако трябва след това ще помисля да повторя влизането.
                                Май не е от най-добрите решения които си взимал...

Коментар

Working...
                                X