Първоначално изпратено от Чичо Манчо
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Стара планина Холд АД (SPH / CENHL)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Toranaga Разгледай мнениеПохвала на менаджмента!!!!
Перфектен тайминг!!!Vanitas vanitatum...
Коментар
-
Браво
Първоначално изпратено от Николай Митанкин Разгледай мнениеЗдравей, Торанага,
Ако питаш за средната цена, на която навремето холдинга направи обратното изкупуване - 1,97 бруто (с таксите и комисионните).
Беше обявена навремето.
Успех!
Перфектен тайминг!!!
Коментар
-
средната покупна
Първоначално изпратено от Toranaga Разгледай мнениене следя позицията, но бих желал да знам каква е средната покупна ?? Някой може ли да помогне??
Ако питаш за средната цена, на която навремето холдинга направи обратното изкупуване - 1,97 бруто (с таксите и комисионните).
Беше обявена навремето.
Успех!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Toranaga Разгледай мнение5 лв ли е средната покупна??
Предварително благодаря!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Toranaga Разгледай мнениене следя позицията, но бих желал да знам каква е средната покупна ?? Някой може ли да помогне??
Коментар
-
Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнениеПървоначално изпратено от BSEtrader
Стара планина е единственото дружество-холдинг дето основните му дружества от портфейла са също публични и си имат пазарна цена, правя си просто sum of the parts.
Планината притежава:
12,073,050 акции на М+С по 5.40 = 65,194,470лв
13,247,184 акции на Хес по 3.93 = 52,061,433лв
12,905,792 акции на Елхим по 1.23 = 15,874,124лв
2,675,460 акции на Роза по 2.10 = 5,618,466лв
565,233 акции на Фазан по 1.50 = 847,850лв
221,265 акции на Стара планина по 5.00 = 1,106,325 (обратно изкупени, които могат да продадат утре, може и да не ги смятам така, а да намаля броя на съществуващите акции на Стара планина, мисля че няма да получа разлика в резултата).
Сумата на която пазара оценява тези акции през е 140,702,668лв
Пасиви на Стара планина 5.655млн, кеш 7.989млн лв (неконсолидирани, ако вземам конс ще има дабъл каунтинг на задължения и кеш на дъщерните).
Така че 140.703-5.655+7.989млн ми дава 143.037млн. Толкова струва собствения капитал на Стара планина. При 21млн акции на Стара планина:
143.037/21=6.81лв на акция!!!
Като тук приемам че съм консеративен, защото реално не смятам други участия и вземания - все едно вземанията за 9.3млн са 0 и участията в Славяна, СПХ Транс, Боряна, дялове в застрахователя, банката и още няколко е 0. Реално със сигурност не е, ама си го правя така като margin of safety.
Кажи ако мислиш че нещо бъркам, но за мен дисконта при майката спрямо оценките на дъщерните е твърде голям към момента - над 35%.
Коментар
-
Ето така се прави ! - на следващото едро записване по ЕТФ - да не забравяте за останалите !!!
-"Като обсъди състоянието на пазара и движението на цената на акцията на Стара планина холд АД в резултат на повишената активност на инвеститорите на БФБ; Като има предвид, че през 2008 и 2009 година в условията на силно падащ пазар Стара планина холд АД взе решение да подкрепи акцията на дружеството; Като има предвид, че в резултат на обратно изкупуване на собствени акции на дружеството през този период Стара планина холд АД притежава общо 221 265 собствени акции; Стара планина холд АД извърши продажба на 100 000 броя собствени акции. Продажбата бе осъществена като пакетна сделка на 8 ноември 2016 година на цена 6,25 лева на акция. След продажбата Стара планина холд АД притежава 121 265 броя собствени акции."Last edited by inta53; 08.11.2016, 18:55.
Коментар
-
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение:- Момчета... говорим за различни неща !
Тук дупката на ЕТФ е от 2/3 празнина за попълване , ха сега се сетете кой и от къде могат да се намерят ????? .
Абе ще се научите и да смятате ..... ама си трябва и кураж
п.п. а аз си имам и от под 4,00
Коментар
-
Първоначално изпратено от Manyface God" Разгледай мнениеПродадох предизборно. Ако трябва след това ще помисля да повторя влизането.
Коментар
Коментар