Планината добре поспря поледния месец, другите дружества от индекса наваксаха изоставането спрямо тук. Кога ще продължаваме?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Стара планина Холд АД (SPH / CENHL)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от JaG Разгледай мнениеМного време се чудя, при търсене защо не ми излиза тази тема ...
Мисля че е добра идея заглавието да се промени от CEHNL на CENHL
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение[ATTACH=CONFIG]temp_7764_1479980112474_984[/ATTACH] Браво, г-н Митанкин. Много ясно се вижда колко подценено беше преди няколко месеца и колко продължава да бъде
стр14
http://financeforum.investor.bg/wp-c...6-INVESTOR.pdf
п.п. нещо не се справям със снимката
http://financeforum.investor.bg/%D0%...D0%B8%D0%B8-2/
Коментар
-
Браво, г-н Митанкин. Много ясно се вижда колко подценено беше преди няколко месеца и колко продължава да бъде
стр14
http://financeforum.investor.bg/wp-c...6-INVESTOR.pdf
п.п. нещо не се справям със снимката
Коментар
-
Теми в представянето на Investor Day:
Структура на инвестиционния портфейл
Капитал, фрий флоут, индекси
Нетна годишна печалба
Нетни приходи от продажби (Y - H - Q), отчети и прогнози
Инвестиции в групата
Дивидентна политика
Пазарна капитализация; движение на акцията - тенденции; Sum of the parts по BSEtrader; ефектът "Expat BG SOFIX UCITS ETF"
При заявен интерес от инвеститори, ще бъда на разположение за
B2B срещи - Инвеститори и компании - зала Вихрен,
както е обявено - в периода 13:00 - 18:30
Коментар
-
Здравейте
Николай Митанкин – ДВИ на Стара планина холд АД ще представи компанията на 18 ноември от 15:30 до 17:30 в зала Мусала на Интер Експо Център в София, част от Investor Day на INVESTOR Finance Forum
http://financeforum.investor.bg/investor-day/
Заповядайте
Коментар
-
Цаки, на първо място няма какво да сравняваме мажовците
и второ няяяяякойден и тебе ще те огрее при хима,
няма какво да плюеш акции които нямаш
решил си че ЦКБто (и аз съм имал) е голямата ракета,
а тя е просто кошчето на хима през което си прекарват
машинациите и едва ли някой по-голям инвеститор ще я вземе насериозно
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеза да прецените пред каква балонизация сме изправени - теглата на борсово представените банки (цкб+фиб) правят в момента теглото на планината в индекса ..!?!?!?))))) - няма да казвам дали е борсов абсурд, а само култовата батюва приказка - внимание - балоооон!?!?)))))))))
добре е да се преговаря Костолани - не винаги 2*2 е 4
колкото до тегло в индекса - виж им ф.ф.
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениетова казвам, че до второ тримесечие само печалбата на цкб е над 17, а до края на годината може да е показаното за хим, няма грешка, абсурдно е да сравняваме тегло(цкб+фиб) = тегло на планината в индекса и да го считаме за нормално. Абсурд или балон -все тая
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнениеТова не е вярно, не смятам sum of the parts с двойно броене, затова ползвам дълга и кеша на планина на неконсолидирана база. Иначе ще си прав че ще се изкриви картинката.
Това дето давам си е баш печалбата на химимпорт консолидирана, от техните си отчети. Ти ако не си ги отварял е друг въпрос. Аз хем не им вярвам и пак ги отварям все пак Динамиката е въпроса, че тенденцията е желязна.Last edited by precakanoto; 10.11.2016, 17:34.Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениено това не ви пречи чрез неадекватната сметка за сум оф дъ партс да го калкулирате по 2 пъти с борсов кеш - един път го смятате като мъцъхъцъ, втори път в планината.
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеЧе то това последното може да е само профита на цкб бе хора,
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнениеХимът не че не можете и там пари да направите, ама няма такъв тренд като техния - стабилна работа. Само конс печалбата като им гледам:
2010 - 133.869млн лв
2011 - 111.681млн лв
2012 - 104.099млн лв
2013 - 86.891млн лв
2014 - 64.476млн лв
2015 - 58.483млн лв
2016Q3trailing - 51.151млн лвНе е препоръка... !!!
Коментар
-
Не искам да ви развалям приятната раздумка на седянката, но ...Мисля, че е добре да си припомним една култова реплика на Батя)))) - "Внимание - Балон!!!"))))
Просто тегло от над 8% в софикс не е съвсем нормално, при положение, че един хим е само 10-11%)))Не е препоръка... !!!
Коментар
Коментар