IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

КРЗ Одесос (ODES)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от camaz Разгледай мнение
    Напоследък нямат много работа и ще съм доволен дори да изкарат последното тримесечие на нула.
    Аз имам други наблюдения, тъй като работя във фирма, доставчик на някои материали свързани с кораборемонта.

Коментар

• Напоследък нямат много работа и ще съм доволен дори да изкарат последното тримесечие на нула.

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение

Не само печалба да има , но и кураж си трябва по такива не ликвидни къси позиции,
        мамка му - що не бях лакум
        Изтървах я и аз.. А я дебнех, ама се надявах на по-ниско
        Карай, не е като да няма промоции за пазарене на БФБ-то
        На Трейса пък го хванах в последния момент

Коментар

• В завода постоянно има кораби за ремонт и това се вижда в печалбата. Не че е нещо невиждано де. Ако така продължават като нищо ще имаме 10 лв. на акция печалба в края на годината. Виж за дивидента е друга работа. Ръководството е доста консервативно и едва ли ще раздаде повече от половината. Мое мнение разбира се и не препоръчвам нищо.

Коментар

• Първоначално изпратено от camaz Разгледай мнение
            До тук 4.5 млн печалба или около 8 лв на акция. Добре вървят.

Не само печалба да има , но и кураж си трябва по такива не ликвидни къси позиции,
            мамка му - що не бях лакум

Коментар

• До тук 4.5 млн печалба или около 8 лв на акция. Добре вървят.

Коментар

• кой излиза тук при сносен отчет ) и постоянен дивидент
                Умереният риск винаги печели ! ))))))

Коментар

• Сандокан, тебе те канят, да си поправиш кораба

Коментар

• Доста активна търговия днес тук. На какво ли се дължи ?

Коментар

• Възрастта на корабите в Черно море е каквато е навсякъде ро света - От чисто нови до плаващи морги. Важното е че на всеки 5-7.5 години има задължително докуване и потвърждение на класа от класификационна организация. Това е и основно работата на кораборемонта - планови ремонти. Аварийните са изключение.
                      Системите за обработка на баластни води и скруберите се изработват от ограничен брой фирми и са сертифицирани. А да ги монтира може всеки завод с ремонтен кей и док.
                      На ОСА дано някой попита ръководството.

Коментар

• Виждам, че сте прекрасно запознати. Тогава как ще коментирате вьзраста на корабите плаващи в Черно море?! Какви са вьзможностите на рашките да напаравят подобни подобрения и да ангажират мощности и у нас...Благодаря. До кога е срока в който ако купя акции ще получа дивидент ?!

Коментар

• Круизните кораби не са в профила на завода. Имам предвид големите такива. За завода е важно активното корабоплаване в района. За съжаление сме далеч от натоварените линии и още голямата конкуренция на турски и гръцки заводи. Представям си какви цени оферира Одесос за да се навие грък да ремонтира у нас. Освен това има и вътрешна конкуренция колкото и да е слаба - Делфин и Флотски арсенал.
                          Въпреки това тази година очаквам много добри резултати. Причината е следната: От 01.01.2020 влизат ограничения за търговските кораби в целия свят за вредните газови емисии. Или ще ползват гориво със съдържание на сяра под 1.5% или ще монтират т.нар. скрубери на димоходите. Или по-скъпо гориво или монтираш скрубер за 3-6 млн $. Другото е че става задължителна и системата за обработка на баластни води - още 1 млн. $. Големите световни заводи са претъпкани с поръчки за монтирането на тези системи и се чака ред. Иска ми се да мисля че и Одесос ще хване доста такива поръчки и ще натовари завода напълно.

Коментар

• Конфликта на Донбас носи само негативи на Бг. Заради него в Черно море не влизат круизи и корабоплаването е силно свито...от там и вьзможностите за растеж...за жалост....

Коментар

• Само 100к печалба за Q1. Но дивидента за миналата година ще бъде доста по-голям от печалбата, което навежда на мисълта, че тази година ръководството очаква добри резултати и няма сериозни опасения за тази година. Аз лично мисля че ще има значителен ръст на оборота и печалбата.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

To и аз помня преди време за броени седмици/месеци бях влязал спекулативно.
                                Ма не е това де ме интересува сега.

Благодарение на жената де ми нарита задника оня ден да правя чистка на едни забравени чекмеджета с документи се оказа ( за моя изненада) че притежавам дузина и половина от тия, от МП...
                                Само за последните 5г дивита мога да претендирам, другите от по рано ги губя, тъй ли беше ?

Абе при всички случаи почти без пари май ще ми излезе летния релакс тая година...
                                Де факто можеш да получиш за последните 4 години дивидента - от 2015 насам (за 2014 май няма гласуван дивидент). Новия ще бъде гласуван на 16.май и тука обикновено го превеждат до 1 месец след ОСА-то.
                                За старите дивиденти - звънни в завода на ДВИ ,аз не знам коя банка ги дава,защото ги получавам по сметката си в ИП-то.

Коментар

Working...
                                X