IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

М+С хидравлик АД (MSH / MCH)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Zaki Разгледай мнение
    A kakво ще го правят този кеш. Никога не са събирали толкова за година. Разбирам да има някаква идея за него, която да работи с маржин над 18%, но според мен няма да намерят такава, различна от основната им. А да седи по банкови депозти - безпредметно. По-добре да го раздадат на акционерите - ще се постигне така, че с дивидентната доходност ще защитят спада на акцията без обратно изкупуване. (до 10% акцията ще се предпочита и от спекуланти, с оглед на това. че и перспективата е за догодина е за най-малко същата печалба ) А за дългосрочните - не само, че ще вземат дивидент, но и вероятно ще вложат една част пак в акции ако цената слезе, т.е. пак ще има подпиращ ефект, акцията ще се самостабилизира

Ако раздадат голям дивидент акцията ще стане обект на внимание на спекулантите и за няколко месеца ще видим високи нива. Въпроса е какво правим след това? Падаме и на-вероятно ще има много хора, които ще се опарят и ще си кажат "Абе защо не я продадох като беше ...?!" В същото време дългосрочните инвеститори не се интересуват толкова от това колко ще им дадат за дивидент в момента, а в това колко би струвала акцията им в определен момент в бъдещето и тогава какъв би бил дивидента. Затова дружеството да си държи парите и да ги инвестира така както го е правило до момента - разумно и успешно! Нека и малко дивидент разбира се да има, че и миноритарите да видят нещо

Коментар

• Първоначално изпратено от Zaki Разгледай мнение
      Хипотетично, ако дори изобщо да не расте печалбата, а се трупа към наличния кеш, след 4 годинки и половина ще се е натрупал кеш, колкото сегашната капитализация
      Любопитно ми е да видим, кога ще надмине печалбата на други набедени за сини чипове, като "балончето" Монбат например
      Не е препоръка
      Представи си ако сега печалбата се реинвестира колко по-бързо ще започне да нараства

При Монбат ако го нямаше обратното изкупуване би била доста интересна позиция. Цената определено нямаше да е това което е сега. За съжаление при тях се наблюдава забавяне в продажбите, но пък дават положителна прогноза за 2-то тримесечие. Може пък да се стабилизират

Коментар

• Първоначално изпратено от Penko Разгледай мнение
        До колкото знам, вече няма извънредни смени както преди няколко месеца.
        Предполагам, че няма да има и извънредни разходи за възнаграждения в такъв случай.

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
          А ако разпределят по 0,85лв , ще се излъска цуцането на Старопланинци, а и цената ще си дойде на пеша

Но невярвам че ще стиснат ръце и на 0,45 , освен ако ХИКА не се съюзят с минотари
          A kakво ще го правят този кеш. Никога не са събирали толкова за година. Разбирам да има някаква идея за него, която да работи с маржин над 18%, но според мен няма да намерят такава, различна от основната им. А да седи по банкови депозти - безпредметно. По-добре да го раздадат на акционерите - ще се постигне така, че с дивидентната доходност ще защитят спада на акцията без обратно изкупуване. (до 10% акцията ще се предпочита и от спекуланти, с оглед на това. че и перспективата е за догодина е за най-малко същата печалба ) А за дългосрочните - не само, че ще вземат дивидент, но и вероятно ще вложат една част пак в акции ако цената слезе, т.е. пак ще има подпиращ ефект, акцията ще се самостабилизира

Коментар

• А ако разпределят по 0,85лв , ще се излъска цуцането на Старопланинци, а и цената ще си дойде на пеша

Но невярвам че ще стиснат ръце и на 0,45 , освен ако ХИКА не се съюзят с минотари

Коментар

• .... но цената остава позорна.
              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от 4850 Разгледай мнение
                М+С Хидравлик АД обявява продажби за месец март 2012 година в размер на 8131 хил. лева и с натрупване от началото на годината в размер на 24 088 хил. лева. Междинната неокончателна брутна печалба за месец март 2012 година е в размер на 1 420 хил. лева и 4 506 хил. лева с натрупване от началото на годината. М+С Хидравлик АД обявява прогноза за приходите от продажби през месец април 2012 година в размер на 7 379 хил. лева и 31 467 хил. лева с натрупване от началото на годината
                Хипотетично, ако дори изобщо да не расте печалбата, а се трупа към наличния кеш, след 4 годинки и половина ще се е натрупал кеш, колкото сегашната капитализация
                Любопитно ми е да видим, кога ще надмине печалбата на други набедени за сини чипове, като "балончето" Монбат например
                Не е препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от 4850 Разгледай мнение
                  Има леко намаление в прогнозата за следващия месец. Дано не е тренд, който ще продължи, а само временнно явление. Предполагам, че се дължи на по-малкото работни дни през месеца
                  До колкото знам, вече няма извънредни смени както преди няколко месеца.

Коментар

• Има леко намаление в прогнозата за следващия месец. Дано не е тренд, който ще продължи, а само временнно явление. Предполагам, че се дължи на по-малкото работни дни през месеца

Коментар

• М+С Хидравлик АД обявява продажби за месец март 2012 година в размер на 8131 хил. лева и с натрупване от началото на годината в размер на 24 088 хил. лева. Междинната неокончателна брутна печалба за месец март 2012 година е в размер на 1 420 хил. лева и 4 506 хил. лева с натрупване от началото на годината. М+С Хидравлик АД обявява прогноза за приходите от продажби през месец април 2012 година в размер на 7 379 хил. лева и 31 467 хил. лева с натрупване от началото на годината

Коментар

• А акцията - ще направи ли Яхо-о-о-о и до де?

Според мен ще стигне до 9.80, може и Грозникът да надхвърли, ърм?
                        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• M+C Хидравлик дивидент

Dear Bear,
                          За мен 40 - 45 стотинки е таргет за сегашното ми пакетче, ако предложат повече - ще променям пакетчето.
                          Нищо лично: аз не съм математик, а аграрикономист.
                          Поздрави!

Коментар

• Първоначално изпратено от Professor Разгледай мнение
                            Залагам за диапазона 40 - 45 стотинки./ акция
                            Професорът
                            Много си стеснил диапазона, професоре. Пусни го малко по-ларж, например степен на две. Във вашият случай може да изглежда така: "от 40 до 80 стотинки".
                            Хем кучето цяло, хем виетнамецът доволен Освен това е удобно, за представяне графиката в логаритмичен мащаб
                            Я всегда буду твоим поводом напиться.

Коментар

• ДивидентІ на М + Ц Хидравлик

Залагам за диапазона 40 - 45 стотинки./ акция
                              Професорът

Коментар

• Първоначално изпратено от mechka uteshitelka Разгледай мнение
                                Padre, ще се включа в забавлението с предположението за над 60 стинки
                                Брях, и мечките оптимисти. Начи има още хляб в БФБ
                                Ха дано да сте прави

Коментар

Working...
                                X