Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Доверие обединен холдинг (DUH / DOVUHL)
Collapse
X
-
При положение, че тази година молдовската централна банка е позволила раздаване на дивидент, то тогава е много вероятно и следващата година да се стигне до изтегляне на значителна част от печалбата и е съвсем реална перспективата Доверие инвест да си получи от Молдова поне сумата, която е платило дружеството за покупката на банката, а след това и нещо повече.
Всичко зависи от развитието на войната.
Та като цяло в следващите 2 години няма чак такава голяма опасност за банката в Молдова и Доверие може да успее да изтегли доста хубави суми.Last edited by X_Y; 26.06.2023, 00:27.
Коментар
-
Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение
шансовете да си получиш вложените пари от дивиденти като акционер на ДОХ само за 2 години не мисля, че са много големи, може би за повече години има шансове, но би трябвало да се бориш и за печалба. Например ако играеш на ролетка черно/червено, едно залагане, шанса ти за 100% печалба е близо 50%. Или казано по твоя начин - P/E = 1 !! покажи ми компания с такова съотношение
ПП. за мен компанията с най-голяма печалба по сигурност си е Агрия и всичко бих заложил на нея в сравнение с ДОХ
А щом сравняваш инвестирането с хазарт.. разговора ни приключи. Слагай си всички яйца в една кошница и си свиркай, моя начин е друг
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
Аз нека си получа вложените пари обратно през дивидентите за само 2 г. /както може да стане при ДОХ с банката/ пък ти си гледай каквото искаш. Например ако играеш на ролетка черно/червено, едно залагане, шанса ти за 100% печалба е близо 50%. Или казано по твоя начин - P/E = 1 !! покажи ми компания с такова съотношение
ПП. за мен компанията с най-голяма печалба по сигурност си е Агрия и всичко бих заложил на нея в сравнение с ДОХLast edited by petyob; 23.06.2023, 19:30.
Коментар
-
и ти не се научи за токова години, че за банки не се гледа Р/Е
- 1 like
Коментар
-
Ех петьо.. не се научи толкова години вече.. не може хем всичко сигурно и ясно, хем ниска цена (Р/Е 2).
Ако намериш някъде тази комбинация, свиркай да вкараме и ние по някой стотачка
- 4 Харесвания
Коментар
-
за малкия ми опит в инестициите поне успях да разбера, че печалбите на банките не са същото като печалбите в други дружества. Ето какви са били в Silvergate до 2022 година - https://ir.silvergate.com/financial-...s/default.aspx
разгледайте Financial Statement -> Net income . Как растат до фалита и. КТБ също фалира при добри печалби, но там беше друг случай. Тук не ви ли плаши какво може да се случи с ипотеките? Разчитате на едни големи парични трансфери от една много закъсала страна ... дето не се наемам да предсказвам половин година напред какво ще е ..
Ако намериш някъде тази комбинация, свиркай да вкараме и ние по някой стотачка
- 3 Харесвания
Коментар
-
Да да, спазват си заявката. Изчистване на заемите към свързани лица и след това може да се мисли и за дивиденти към нас акционерите.
А интересното е ,че това може да се случи много по рано от масовите очаквания.Last edited by wild at heart; 23.06.2023, 13:38.
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от BB50 Разгледай мнение
Задълженията по всички кредити към Софарма са почти 79 млн.лв. Печалбите за 2021 и 2022 са общо около 156 млн.лв, тоест за Доверие са около 122 млн.лв.
разгледайте Financial Statement -> Net income . Как растат до фалита и. КТБ също фалира при добри печалби, но там беше друг случай. Тук не ви ли плаши какво може да се случи с ипотеките? Разчитате на едни големи парични трансфери от една много закъсала страна ... дето не се наемам да предсказвам половин година напред какво ще е ..Last edited by petyob; 23.06.2023, 13:16.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение
За Софарма ли ще отидат парите? Колкото по-бързо се изчисти тоя заем, толкова по-добре.
А интересното е ,че това може да се случи много по рано от масовите очаквания.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Network Разгледай мнениеНямам спомен колко оставаше по заема, но дали с неразпределените печалби от 2021ва и 2022ра, ако приемем, че изцяло ще се изтеглят в Доверие, няма да стигнат за покриването му ?
- 2 Харесвания
Коментар
-
Не са напразни..
Но по скоро бих казал след 3-4 месеца
Матей 7-7
- 1 like
Коментар
-
Поне за мен, неочаквано беше инфото, че веднага след събранието ИД отива да се занимава с документи по превод на дивидента от Молдова. Явно там не се чака като при нас по 2-3 месеца за да цъфне по сметките на акционерите. А и банката е свръхликвидна..Life won't wait for you.
- 1 like
Коментар
Коментар