IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Доверие обединен холдинг (DUH / DOVUHL)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Груев, макар и да не съм съгласен с изводите в края на твоя пост, не мога да не те поздравя за богатото на данни и логически издържано мнение за това дружество. От там нататък вече всеки си преценява дали да се съгласи или да не се съгласи с твоите заключения.

Коментар

• Първоначално изпратено от al4en Разгледай мнение
      Грую, пак ще изгледаш цялото движение отстрани, същите неща ще ги пишеш и на 15-20 лв. да не говорим, че ако случайно банката се продаде може и повече.
      А ако се направи опит отново за покупка на друга банка?

Коментар

• Ще ставаме банкери
        https://trud.bg/%D1%85%D0%BE%D1%80%D...D%D0%BA%D0%B0/

Коментар

• Грую, пак ще изгледаш цялото движение отстрани, същите неща ще ги пишеш и на 15-20 лв. да не говорим, че ако случайно банката се продаде може и повече.

Коментар

• [QUOTE=Грую Груев;n3832471]

Хубав сайт си дал - интересно инфо в него. Благодаря за полезния линк!
            Когато си сравнявал цените на НИ обърна ли внимание на това:
            Mortgage Interest Rate in Percentages (%), Yearly, for 20 Years Fixed-Rate 3.13 9.19 +193.77 %
            3,13 БГ , 9,19 Мол? Изглежда важно за бизнеса на банките.

Не съм пристрастен - държа малко за спорта - преди леята се обезцени рязко, но последните години е що годе стабилна. Иначе там рискове колкото си искаш.
            Без препоръки

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Хубаво мнение, както обикновено. Бриколажа не го броя, както и всичко останало, макар да не следя дружеството, защото, доколкото съм чел, всички останали дружества са около 0 и се натират. Отделно не броя и кредита за покупката на банката. Гледаме само резултатите. Доверие, които са единствени кандидати, отново да го подчертая, купуват 64% от капитала на банката за 760 милиона леи, т.е. цялата банка е оценена на 1,2 милиарда леи по показателите от 2018 (банката е купена в началото на 2019) или 120 милиона лева. Капиталът ѝ по това време е около 2,6 милиарда, т.е. П/Б е 0,45. За сведение, другата банка, която е още по-голяма и с по-добри показатели, е продадена на още по-ниско П/Б, ма за чичикака следва да има набутвация, разбира се, щото той има 0 банков опит. Печалбата тогава е 500 милиона леи. Слагаме числата сега - печалбата за настоящата година ще е преко сили 600 милиона леи (едва ли ще е толкова, ама нейсе), капиталът е 3,6 милиарда леи.

Т.е. пряко сили печалбата ще се е качила с 20%, а капиталът с 40% от момента, когато чичикака е купил банката за П/Б 0,45, т.е. както и да го смятаме, в най-добрия случай П/Б ще е 0,5 или иначе казано цялата банка струва макс 180 милиона лева, нека са 200 милиона. Чичикака има 75%, т.е. делът му е не повече от 150 милиона лева, ерго толкова следва да струва и Доверие (нарочно съм надул коефициентите) или макс, ма много макс 7 лева на акция - повтарям, че нарочно съм надул коефициентите, щото трябва да има дискаунт за риск, все пак говорим за нереформирана и мутренска държава.

Това са цифричките, на които се опираме, всичко друго е вяра в чичикака и врътките на ортака. Живи и здрави - успех тук, но, както казах, на тези нива единствената по-рискова акция в момента на БФБ (т.е. по-балонирана от тази) е чистата акция, дето я търгували на майната си от понеделник.

П.С. Виждам, че си писал за имотите, средната заплата в Кишинев, според Нумбео - (предполагам, че го знаеш този сайт, доста е реалистичен) е 760 лева нето, а имотите в центъра са 1000 евро квадрата - колко пък още да растат?

П.П.С. Печалбите в такива бантустански държави почти никой не ги гледа при анализ - в Македония са още по-големи, да речем.
              Отново доказваш, че смяташ правилно и точно текущото състояние. Бих споделил някои забележки, но това няма да промени текущата оценка в пъти. Все пак не може толкова бизнеси и активи да струват нищо, както и това, че печалбата никой не я гледал ми идва малко в повече, при положение че тази печалба не е само на хартия а се изплащат реални дивиденти от нея. Но все пак приемаме че оценяваме еднакво цената на банката. Разликата в мисленето ни не идва от текущата оценка, а от сценария на който залагаме. Едната група вярва че има скрити скелети, които тепърва ще се появяват на хоризонта а другата група вярва, че ще се повтори развитието на банковият сектор от България в Молдова. 2000-2005-та всички сделки и придобивания на банковия пазар в България се случваха на P/B 2.5, което ако се комбинира с някаква преоценка на собствения капитал, би могло теоретично да доведе до повишение на цената от примрено 5-6 пъти. Колко процента е вероятността да се случи така е друг въпрос, но за мен не е много ниска. Все пак и при БРЕФ чакаме да вземем по 2 или 3, но и там би било наивно да смятаме че това е 100% сигурно
              ПП: Благодаря за инфото и сайта. Не го знаех. Явно цените на НИ в молдова са скочили, но все пак сайта ги дава на половината на София. Имот,бг ми покаваше 1200 евро в София когато вадех инфото за имотите в Молдова а сега вяно повишената цена на суровините е коригирала и цената на НИ.
              Last edited by Alonso; 21.11.2021, 16:45.
              Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение

Не знам на колко оценяваш Бриколажа и другите активи в холдинга, но приемам сметките ти за точни. По твоите сметки пазара оценява в Молдова на P/B 0.6 или колкото и ПИБ пак по твоите сметки. Аз от ПИБ не се интерсувам защото след десетия скелет спрях да ги броя и съм дал тотален игнор там. За молдовската банка ако имаш скелети за показване, бих бил благодарен да споделиш. Също така ми е интересна твоята гледна точка, защо едни банки се търгуват на П/Б 0.4 а други на 1.6 или 4 пъти повече. Понеже цената е ясна, явно инвеститорите имат различни виждания за реалната цена на активите. Та в Молдова в момент цена на квадрат на пъпа на столицата върви 500 евро. Дали обезпеченията по кредититте, които са отпуснали са достатъчни според теб, при положение че Молдова е най-бедната страна в момента и се очаква да наваксва тепърва?
                Хубаво мнение, както обикновено. Бриколажа не го броя, както и всичко останало, макар да не следя дружеството, защото, доколкото съм чел, всички останали дружества са около 0 и се натират. Отделно не броя и кредита за покупката на банката. Гледаме само резултатите. Доверие, които са единствени кандидати, отново да го подчертая, купуват 64% от капитала на банката за 760 милиона леи, т.е. цялата банка е оценена на 1,2 милиарда леи по показателите от 2018 (банката е купена в началото на 2019) или 120 милиона лева. Капиталът ѝ по това време е около 2,6 милиарда, т.е. П/Б е 0,45. За сведение, другата банка, която е още по-голяма и с по-добри показатели, е продадена на още по-ниско П/Б, ма за чичикака следва да има набутвация, разбира се, щото той има 0 банков опит. Печалбата тогава е 500 милиона леи. Слагаме числата сега - печалбата за настоящата година ще е преко сили 600 милиона леи (едва ли ще е толкова, ама нейсе), капиталът е 3,6 милиарда леи.

Т.е. пряко сили печалбата ще се е качила с 20%, а капиталът с 40% от момента, когато чичикака е купил банката за П/Б 0,45, т.е. както и да го смятаме, в най-добрия случай П/Б ще е 0,5 или иначе казано цялата банка струва макс 180 милиона лева, нека са 200 милиона. Чичикака има 75%, т.е. делът му е не повече от 150 милиона лева, ерго толкова следва да струва и Доверие (нарочно съм надул коефициентите) или макс, ма много макс 7 лева на акция - повтарям, че нарочно съм надул коефициентите, щото трябва да има дискаунт за риск, все пак говорим за нереформирана и мутренска държава.

Това са цифричките, на които се опираме, всичко друго е вяра в чичикака и врътките на ортака. Живи и здрави - успех тук, но, както казах, на тези нива единствената по-рискова акция в момента на БФБ (т.е. по-балонирана от тази) е чистата акция, дето я търгували на майната си от понеделник.

П.С. Виждам, че си писал за имотите, средната заплата в Кишинев, според Нумбео - (предполагам, че го знаеш този сайт, доста е реалистичен) е 760 лева нето, а имотите в центъра са 1000 евро квадрата - колко пък още да растат?

П.П.С. Печалбите в такива бантустански държави почти никой не ги гледа при анализ - в Македония са още по-големи, да речем.
                Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение
                  Иначе от 3,017....сметайте....
                  От излизане от софикс от 1.52 си имам 50к бройчици

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Ти пък - сплит на сплита след репо на репото и ъъъъъъп на ъъъъъъпа. Този холдинг е нищо без банката - при 380 милиона капитал на чичанбанк (колко е достоверен, е отделен въпрос, но вярваме на екселя) и съотношения П/Б в Бг, които варират от 0,4 за Пиреос, през 0,6 на Фибанкасъ (за увеличението), та до 1,3 за ОББ и Експресбанк и 1,6 за райфата от завчера за реални сделски, колко следва да струва банката в Молдова. Чичанбанк е нещо като Фибанкасъту на Молдова, но, разбира се, следва да има дисконт за умряла държава като Молдова, т.е. макса ѝ е 0,5 П/Б или не повече от 200 милки лева. Пазарът у нас, който е на стериоди от чичикака и ортака, я оценява на 260 милки+. Ми пазар - ъъъъъп 50 кинта и това е - след чистата акция, това е най-рисковата инвестиция на БФБ в момента. Аз лично бих си пуснал залог на Ман сити с тези пари, отколкото да играя тук
                    Не знам на колко оценяваш Бриколажа и другите активи в холдинга, но приемам сметките ти за точни. По твоите сметки пазара оценява в Молдова на P/B 0.6 или колкото и ПИБ пак по твоите сметки. Аз от ПИБ не се интерсувам защото след десетия скелет спрях да ги броя и съм дал тотален игнор там. За молдовската банка ако имаш скелети за показване, бих бил благодарен да споделиш. Също така ми е интересна твоята гледна точка, защо едни банки се търгуват на П/Б 0.4 а други на 1.6 или 4 пъти повече. Понеже цената е ясна, явно инвеститорите имат различни виждания за реалната цена на активите. Та в Молдова в момент цена на квадрат на пъпа на столицата върви 500 евро. Дали обезпеченията по кредититте, които са отпуснали са достатъчни според теб, при положение че Молдова е най-бедната страна в момента и се очаква да наваксва тепърва?
                    Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• Първоначално изпратено от realista Разгледай мнение

9 лв е само началото. Седмицата може да я завършим и на 10 лв. Ще видим. Но по-важното е че по прогнози на икономисти и финансисти, догодина се очаква рали. Някои отрано и предвидливо се ориентираха и заеха позиции като тук причината може да и друга. Ще гледаме с интерес. Успех.
                      Ти пък - сплит на сплита след репо на репото и ъъъъъъп на ъъъъъъпа. Този холдинг е нищо без банката - при 380 милиона капитал на чичанбанк (колко е достоверен, е отделен въпрос, но вярваме на екселя) и съотношения П/Б в Бг, които варират от 0,4 за Пиреос, през 0,6 на Фибанкасъ (за увеличението), та до 1,3 за ОББ и Експресбанк и 1,6 за райфата от завчера за реални сделски, колко следва да струва банката в Молдова. Чичанбанк е нещо като Фибанкасъту на Молдова, но, разбира се, следва да има дисконт за умряла държава като Молдова, т.е. макса ѝ е 0,5 П/Б или не повече от 200 милки лева. Пазарът у нас, който е на стериоди от чичикака и ортака, я оценява на 260 милки+. Ми пазар - ъъъъъп 50 кинта и това е - след чистата акция, това е най-рисковата инвестиция на БФБ в момента. Аз лично бих си пуснал залог на Ман сити с тези пари, отколкото да играя тук
                      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от realista Разгледай мнение

9 лв е само началото. Седмицата може да я завършим и на 10 лв. Ще видим. Но по-важното е че по прогнози на икономисти и финансисти, догодина се очаква рали. Някои отрано и предвидливо се ориентираха и заеха позиции като тук причината може да и друга. Ще гледаме с интерес. Успех.
                        Причините точно сега да има масирани покупки може да са всякакви, но основната причина е, че няма как дружество, което ще направи около 2 лева нетна консолидирана печалба на акция за годината, да струва само 8 лв. Като добавим и това, че няма причини и следващите години резултатите да са по-лоши. Единственият съществен риск тук е Чичо да направи някоя магария, но акцията ми изглежда много подценена и на тези нива, така че си струва риска. Колкото и резерви да имам спрямо Чичо, той е несравнимо по-добър вариант от скиорите. Казвам го за сравняващите акцията с ПИБ. Имам и от двете, но тук са ми в пъти повече.

Коментар

• Първоначално изпратено от mapadona Разгледай мнение

Почти го видяхме.... понеделник със сигурност ще удари 9ти номер

Коментар

• Първоначално изпратено от fena Разгледай мнение
                            Дали няма да видин 9ти номер още днес!
                            Почти го видяхме.... понеделник със сигурност ще удари 9ти номер

Коментар

• Първоначално изпратено от LaCosta Разгледай мнение
                              Груйче, ти навремето беше нагроцал Алпиниста, и той беше някакъв невероятен мошеник, щото ти беше влезнал в Агрокредита на 1,36 лв при положение, че вече бяха обявили увеличение на 1,10 лв. и после много плюнка изплю в оная тема, че космосът ти е крив.
                              Май много станаха тия дето не ги долюбваш? Да не би да има един нищожен процент грешка и при тебе?
                              Бъркаш двата щата, ама нейсе - кой съм го проклел, не е прокопсал. С евереста се случи това, което трябваше да се случи с полуадсица му, дето дори и сега е балон. Колкото до тук - казах само, че веднъж се лъжа. С чичикака се подлъгах веднъж с Трейдинга около 6 кинта (след увеличението, дето сам си го записа на 7) - бях убеден, че ще го добута до 7, както си прави, иначе защо ще го записва. Е, не го добута, продадох на 0 и се зарекох повече с чичикака работа да си нямам. Разбира се, за който му знае белязаните карти и има вътрешно инфо е супер, за който няма - ревът е въпрос на време!

П.С. Недолюбвам само чичикака и евереста, яхтсмените са друга бира - те са си напрово опг, ама тук е така и всичко е точно. Няма ядове - който е спечелил, халал да му е, само дано печалбата не стане екселска, а да успее да кешира навреме. Успехи и все нагоре желая на всички дребосъци - все пак ние сме колеги и трябва да се подкрепяме.

П.П.С. Понеже някой пита, ако се върна назад какво ще направя - ще си хвана ново гадже и ще си пусна тото с числата, които вече ще знам

Коментар

• Ще затвори на 9 май

Коментар

Working...
                                X