IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Доверие обединен холдинг (DUH / DOVUHL)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• мда, хубаво е да имаш банка в Молдова - дали ще има бум на лошите кредити, или нашите са давали само на умните и красивите в Приднестровието. Но всичко е точно - чакаме 3 лева дивидент (поне) и, как беше, двойката да я гледаме отзад

Правителството на Молдова ще поиска днес от парламента да въведе извънредно положение в енергетиката заради газовите доставки от "Газпром", след като в сряда одобри съответния проектозакон. Причината е, че по договор с руснаците от 1 ноември до 20 януари трябва да се платят 63 млн. долара (половината сума за януари), а са налични само 38 милиона долара.

Руската компания отхвърли вчера предложението за разсрочване на плащанията за януари и предупреди, че в противен случай ще спре вноса. Дмитрий Песков, говорителят на Кремъл, настоя, че спорът е чисто търговски, а не политически.

По-късно премиерът Наталия Гаврилица съобщи, че пари са намерени за авансовото плащане навреме. Според нея се отменя плащането на ДДС от "Молдовагаз" и на компанията се превеждат средства от бюджета, които са били предназначени за компенсиране на най-застрашената от високите сметки част от населението

Въпреки това искането за извънредно положение остава, тъй като така парламентът ще позволи по-активно управление, включително лимити за потребление, пренасочване на газови доставки от индустрията към домакинствата и на бюджетни средства - към плащания за газ, координиране работата на медиите за информиране на молдованите за кризата.

На управляващите се дава и право да въведе специални правила за използване на телекомуникациите, да се въведат специални инструменти за оперативно събиране на плащанията за газ от населението и използване на специален режим за бързи покупки на горивото.

Такъв режим имаше пред октомври за 30 дни, а сега възникна след отказа на "Газпром" да приеме отлагане с 10 - 20 дни на вноската на Кишинев.
    Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• С чакането ще си останете

Коментар

• Извинете, че се отклоних...

Коментар

• Алооо, mibova, прочети пак каква е темата, преди да пишеш отклоняване от темата

Коментар

• Първоначално изпратено от mapadona Разгледай мнение

Още няколко месеца търпение....... мисля, че ще видим цени с 2 отпред тая година
            твърде смела прогноза според мен!

Коментар

• Първоначално изпратено от sinbad Разгледай мнение

Супер ще е!
              Още няколко месеца търпение....... мисля, че ще видим цени с 2 отпред тая година

Коментар

И двете
                Супер ще е!

Коментар

• Първоначално изпратено от sinbad Разгледай мнение

За теб.или за холда?
                  И двете

Коментар

Очаквам отсега занапред всяка година дивидент
                    За теб.или за холда?

Коментар

• Първоначално изпратено от Scottie Pippen Разгледай мнение
                      Естествено че ще има дивидент от Молдова...нали трябва да се върне заема към Софарма... подкрепям колегата и аз мисля че може да видим увеличение с 50% на дивидента с тази готина печалба за годината!
                      Очаквам отсега занапред всяка година дивидент

Коментар

• Първоначално изпратено от haryy Разгледай мнение

Ако изобщо дадат дивидент
                        Естествено че ще има дивидент от Молдова...нали трябва да се върне заема към Софарма... подкрепям колегата и аз мисля че може да видим увеличение с 50% на дивидента с тази готина печалба за годината!

Коментар

Съвсем скоро годишният дивидент ще е над 3 лв.....
                          Ако изобщо дадат дивидент

Коментар

• Има хора дет не им се изкарват пари......

Коментар

• Ще има ПУК и тук,a и много опръскани кълки

Коментар

• Първоначално изпратено от Агресивен бик Разгледай мнение

Днес от ранко си хванал чашката!
                                Наздраве....... рано е 10 сутринта

Коментар

Working...
                                X