Съобщение
Collapse
No announcement yet.
БТФ Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF (BGX)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение1 100 000 1.156 Кой ли ще мигне пръв?!1.169 104 000 2
Е сега какво, дребните арестувани ли са?Не е много мило от страна на маркетмейкърите и/или фонда...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение"Фондът е пасивно управлявана колективна инвестиционна схема от отворен тип за следене на индекса SOFIX чрез метода на пълно физическо репликиране."
булшитBulls on BSE
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Иво Орозов Разгледай мнениеПоне не този, който е сложил тез ордери по 100к
Аз викам BGX-ът да вземе да влезе у Софикса при следващото балансиране.Така де, ФФ, оборот, всичко си му е ток и жица.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнениеМалко шрифтовете мисля е добре да оправите, както и графиката за сравнение със Софикса да е най-горе, с повече времеви интервали - от началото на годината, 3 и 6 месеца, освен началото на фонда и 1 месец.
Също под нея НСА, записвания и тогава вече портфейла и пояснителните бележки.
Мисля и опцията за минаване на английски е по-добре да е горе вляво, със съответните знамена, по-лесно се намира, не за друго.
Ползването на главни букви също би било добре, все пак транслитерацията я въведе именно Николай Василев.
Сайтът естествено не е мой, но страничен поглед.
Ще обсъждаме сайта още доста време и ще подобряваме, когато е нужно.
При другите ни фондове има много периоди: от началото, за 1 година, за 6 месеца, за 1 месец. ЕТФ-ът е с живот 4 месеца и чак такава разбивка не е нужна. След години ще се включат всички разбивки.
Поздрави, Н
Коментар
-
Малко шрифтовете мисля е добре да оправите, както и графиката за сравнение със Софикса да е най-горе, с повече времеви интервали - от началото на годината, 3 и 6 месеца, освен началото на фонда и 1 месец.
Също под нея НСА, записвания и тогава вече портфейла и пояснителните бележки.
Мисля и опцията за минаване на английски е по-добре да е горе вляво, със съответните знамена, по-лесно се намира, не за друго.
Ползването на главни букви също би било добре, все пак транслитерацията я въведе именно Николай Василев.
Сайтът естествено не е мой, но страничен поглед.
Коментар
-
[quote=fortiss]щом е така, около 60% от Софикс не трябва да се купува НИКОГА !!!!!!!!!!!!!!!![quote] Не е така, избушеняците там са малко. по-малко от 60% капитализация. Пропускаш това,. че софикс е от капитализацията на фрифлоута/ Атерата нали не е избушеняк, нито фармата нито фиб, нито планината, нито ццб, нито монбат, нито албената, нито мцхц, нито фонд имоти, .... и т.н. ами виж им теглата, повече са от 40%... Ти ако управляваш този фонд всичкия кеш ли ще набиеш, а защо, като след 2 месеца има ребеланс на индекс!?!? Да не говорим за смяната на полит-конюнктурите като правителства и т.н.!?!? Ако се набиеш с кеша какво правеш после, ако ти потрябва !?!? Ами ако софиск вземе та спадне въпреки дитирамбите в трейдинга, а фонда не спада (защото има кеш) това няма ли да е по-добро!?!? Ама че си и ти говориш като човек който си е набил всички кинти в една яка позиция и оттук насетне не ти дреме къде е софикса и какво става с остналите - не може така, софикс има 'ного компании, и ако трябва да ги вземеш всички и да останеш без кеш я си помисли как ще ти треперят панаталоните !?!?))) Аз например никога не оставам без кеш (и никога не тегля репо), дори и в най яката позиция да съм се набило, никога не слагам 100% кеш... винаги стоят едни 10-тина % дори и в най-бичите времена
)) Но всеки си има неговата лудост, верно че е приятно да се подритват буци, пробвах това лято - добре е, но други неща ми достават и по-големи положителни емоции
)))
Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениемонти стига си плакал, като имаш пари купваш, като нямаш дуднеш на форума, какво ти е виновен фонда, за това че си се увъртял в избушеняци. Приветствам решенеито на нкиту да държи и кеш и да не купува съмнителни картони от всеми игралец)))) в тоя смисъл не всичкото което хвърчи се яде, човек тр. да мисли къде е инвестирал, в алианц или във фундамент може ли да има разлика!?!?))))
Алианц и Доверие и Стара планина и Василев са едно и също.....какви ги пишеш
Хубава работа ама циганска.......
Исках да вкарам няколка десетки К в български акции, но защо.....
Да ми обясняват че защо софикс фонда да ми купува софикс акции а да си пази кеша че може да се продава ...ами щом дойде такъв момент кеша ще свърши много бързо.......
Може да реши да купува чушки и домати....през лятото много вървят....
Утре обратното на Софармата ще почне да купува дъщерно ....примерно.
Или на стара планина сега може да купува МиС.....че са се договорили да ги купува...
И това съм виждал пак при друга схема.....
Не е препоръка....
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениемонти стига си плакал, като имаш пари купваш, като нямаш дуднеш на форума, какво ти е виновен фонда, за това че си се увъртял в избушеняци. Приветствам решенеито на нкиту да държи и кеш и да не купува съмнителни картони от всеми игралец)))) в тоя смисъл не всичкото което хвърчи се яде, човек тр. да мисли къде е инвестирал, в алианц или във фундамент може ли да има разлика!?!?))))
Коментар
Коментар