IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

БТФ Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF (BGX)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Аз имам въпрос има ли смисъл от пукупка на дялове на фонда на първичен пазар или по-добре да си го взема директно от борсата ?
    http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана

Коментар

• Колегата i_hristov може да влиза 1 път в месеца във форума, за да прочете, не всеки има възможност да следи новостите, колкото и да не са много, ежедневно.

Добре го насочихте да прочете малко по - назад, сега ако има конкретни въпроси, може да ги зададе, г-н Василев учтиво отговаря на всеки.
      Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.

Коментар

• Първоначално изпратено от i_hristov Разгледай мнение
        Колеги, може ли някой по-запознат да ми каже какво се случи с листването на английската борса? До къде са нещата там, кога да го очакваме?
        Просто преминава по всички теми и трябва да напише по нещо.

Мнението има аналитичен характер и НЕ ПРЕДСТАВЛЯВА препоръка за ВЗИМАНЕ на инвестиционно решение!

Коментар

• Първоначално изпратено от orchis Разгледай мнение

Ти пробва ли да прочетеш няколко поста назад преди да питаш или си над тези неща.
          ха ха ха!

Коментар

• Първоначално изпратено от i_hristov Разгледай мнение
            Колеги, може ли някой по-запознат да ми каже какво се случи с листването на английската борса? До къде са нещата там, кога да го очакваме?
            Ти пробва ли да прочетеш няколко поста назад преди да питаш или си над тези неща.

Коментар

• Колеги, може ли някой по-запознат да ми каже какво се случи с листването на английската борса? До къде са нещата там, кога да го очакваме?

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                Българите обичат да си затварят очите и да погазват закона и морала ако е в техен интерес....

Само един въпрос към защитниците на Фонда ,знаем за обещанията фонда да расте поне до 100 м през март и в него да влезат големи инвестиционни фонда от чужбина,главно от Англия..
                С тази клауза , се слага край на Мисия Лондон и се прави опити да се ограничи излизането на ПФ в който почва да тлее недоволство от действията на фонда на пода на борсата ..
                Бих цитирал и други имена ....на висшия и средния ешалон от менинджмънта на два ПФ .....

...
                Уважаеми Монти,
                С нито една Ваша дума не съм съгласен.
                - Никой не може да е сигурен кога ще се листваме в чужбина, колко пари ще привлечем
                - Ако под "тази клауза" имате предвид възможността за кошници а акции, как "тази клауза" слага край на Мисия Лондон? Явно колкото и пъти да Ви казваме, че всички ЕТФ-и по света са така, Вас не Ви интересува.
                - Кой ПФ е тръгнал да излиза и как му се ограничи излизането?
                Поздрави, НВ

Коментар

• Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение
                  цитирай да развеселиш малко аудиторията, толкова рядко мненията на професионалистите достигат до публиката на родния капиталов пазар
                  явно са успели да изберат най-правилният канал по който да разпространят информацията
                  Аз не цитирам , цитира се в тема Доверие ,там мажо какво е казал на ОСА ,какво става ,колко струва.,изобщо струва ли и колко ще струва ....
                  там е купона...

Коментар

• Първоначално изпратено от Бик в атака Разгледай мнение

Монти, мисля, че прекаляваш и някои от коментарите ти може спокойно да бъдат определени като заблуждаващи и подвеждащи.
                    Въпроса ми беше те какво мислят от асоциацията а не аз какво съм говорил с тях, ако изобщо съм говорил с тях по тази тема...
                    За мен темата е изчерпАна ,както и бъдещето на фонда....

Коментар

...
                      Бих цитирал и други имена ....на висшия и средния ешалон от менинджмънта на два ПФ .....

...
                      цитирай да развеселиш малко аудиторията, толкова рядко мненията на професионалистите достигат до публиката на родния капиталов пазар
                      явно са успели да изберат най-правилният канал по който да разпространят информацията

“The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

Българите обичат да си затварят очите и да погазват закона и морала ако е в техен интерес....

Само един въпрос към защитниците на Фонда ,знаем за обещанията фонда да расте поне до 100 м през март и в него да влезат големи инвестиционни фонда от чужбина,главно от Англия..
                        С тази клауза , се слага край на Мисия Лондон и се прави опити да се ограничи излизането на ПФ в който почва да тлее недоволство от действията на фонда на пода на борсата ..

...
                        Монти, мисля, че прекаляваш и някои от коментарите ти може спокойно да бъдат определени като заблуждаващи и подвеждащи.
                        Събитията не винаги отговарят на очакванията!

Коментар

...
                          Дори не се и опитвам да защитавам някой в тази ситуация. Излиза че фондовете са били излъгани от фонда? А те не се ли надяваха за 1 година да направят по 100% на техните 25 милиона вложени във фонда като ги зитеглят в един удобен момент, когато англичаните клъвнат? Естествено че трябва гръб за да се покаже че се е инвестирало в тоя ETF, но да се говори пък че тези фондове го правят безкористно, не ми се вярва. Ако пък недоволстват защото не им се е получило... И последно фондовете изцяло кеш ли дадоха като влизаха във фонда. Набухаха и акции и кеш предполагам, така че излиза, че едностранно си против фонда и защитаваш ПФ-тата. Уважавам всеки във форума, имам много, много да уча още, и да чета но нека сме и обективни. Ако защото пазара ни е малък и може да се получи изкривяване и западните пазари колкото и да са ликвидни ако някой разпродаде акции за милиард от големите тогава коя е тая акция дето ще и се поеме дроп-а? Сори ако милиард се струва малко но може и с по-така сума да се каже....
                          Аз лично бих предпочел да излизам месеци на определена цена отколкото на всяка цена, сега веднага с -30-40% в цената

Коментар

• Българите обичат да си затварят очите и да погазват закона и морала ако е в техен интерес....

...

Коментар

• ETF-How ETFs work? -
                              Participating dealers and ETF creation

A PD applies to the ETF sponsor for a creation unit, typically 50,000 ETF shares or more. In essence, the PDs are creating ETF shares through a direct
                              purchase from the ETF sponsor. PDs can create shares by giving the ETF sponsor a physical “basket” of securities (called an in-kind transfer), cash that equals the value of the creation unit or a combination of the two........
                              The redemption process works in reverse. The PD applies to the ETF sponsor to redeem whole creation units and in return receives a basket of securities, a cash equivalent or a combination of the two. By creating and redeeming shares directly with the ETF sponsor in large blocks, PDs provide liquidity to investors looking to execute large ETF trades.

Чисто и просто казано като полицай след баня. Да не се обижда никой в полицията

Коментар

• Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение

Разбира се ,че има защо - нещата трябва да се изяснят с подробности за да знаят спекулантите като нас как да реагираме при такива ситуации с цел извличане на ползи и предотвратяване на загуби.....много е просто!Сигурен съм че никой от инвестиралите на вторичен пазар не си представя ,че ще му дадете "кошница" !Аз лично съм с две ръце "ЗА" промените,напълно съобразени с нашия пазар (либса на къси продажби ),както и международните !
                                +1
                                He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

Working...
                                X