Аз имам въпрос има ли смисъл от пукупка на дялове на фонда на първичен пазар или по-добре да си го взема директно от борсата ?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
БТФ Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF (BGX)
Collapse
X
-
Колегата i_hristov може да влиза 1 път в месеца във форума, за да прочете, не всеки има възможност да следи новостите, колкото и да не са много, ежедневно.
Добре го насочихте да прочете малко по - назад, сега ако има конкретни въпроси, може да ги зададе, г-н Василев учтиво отговаря на всеки.Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от i_hristov Разгледай мнениеКолеги, може ли някой по-запознат да ми каже какво се случи с листването на английската борса? До къде са нещата там, кога да го очакваме?
Мнението има аналитичен характер и НЕ ПРЕДСТАВЛЯВА препоръка за ВЗИМАНЕ на инвестиционно решение!
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от orchis Разгледай мнение
Ти пробва ли да прочетеш няколко поста назад преди да питаш или си над тези неща.
Коментар
-
Първоначално изпратено от i_hristov Разгледай мнениеКолеги, може ли някой по-запознат да ми каже какво се случи с листването на английската борса? До къде са нещата там, кога да го очакваме?
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнениеБългарите обичат да си затварят очите и да погазват закона и морала ако е в техен интерес....
Само един въпрос към защитниците на Фонда ,знаем за обещанията фонда да расте поне до 100 м през март и в него да влезат големи инвестиционни фонда от чужбина,главно от Англия..
С тази клауза , се слага край на Мисия Лондон и се прави опити да се ограничи излизането на ПФ в който почва да тлее недоволство от действията на фонда на пода на борсата ..
Бих цитирал и други имена ....на висшия и средния ешалон от менинджмънта на два ПФ .....
...
С нито една Ваша дума не съм съгласен.
- Никой не може да е сигурен кога ще се листваме в чужбина, колко пари ще привлечем
- Ако под "тази клауза" имате предвид възможността за кошници а акции, как "тази клауза" слага край на Мисия Лондон? Явно колкото и пъти да Ви казваме, че всички ЕТФ-и по света са така, Вас не Ви интересува.
- Кой ПФ е тръгнал да излиза и как му се ограничи излизането?
Поздрави, НВ
Коментар
-
Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнениецитирай да развеселиш малко аудиторията, толкова рядко мненията на професионалистите достигат до публиката на родния капиталов пазар
явно са успели да изберат най-правилният канал по който да разпространят информацията
там е купона...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бик в атака Разгледай мнение
Монти, мисля, че прекаляваш и някои от коментарите ти може спокойно да бъдат определени като заблуждаващи и подвеждащи.
За мен темата е изчерпАна ,както и бъдещето на фонда....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение...
Бих цитирал и други имена ....на висшия и средния ешалон от менинджмънта на два ПФ .....
...
явно са успели да изберат най-правилният канал по който да разпространят информацията
“The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнениеБългарите обичат да си затварят очите и да погазват закона и морала ако е в техен интерес....
Само един въпрос към защитниците на Фонда ,знаем за обещанията фонда да расте поне до 100 м през март и в него да влезат големи инвестиционни фонда от чужбина,главно от Англия..
С тази клауза , се слага край на Мисия Лондон и се прави опити да се ограничи излизането на ПФ в който почва да тлее недоволство от действията на фонда на пода на борсата ..
...Събитията не винаги отговарят на очакванията!
- 1 like
Коментар
-
...
Аз лично бих предпочел да излизам месеци на определена цена отколкото на всяка цена, сега веднага с -30-40% в цената
Коментар
-
Българите обичат да си затварят очите и да погазват закона и морала ако е в техен интерес....
...
- 1 like
Коментар
-
ETF-How ETFs work? -
Participating dealers and ETF creation
A PD applies to the ETF sponsor for a creation unit, typically 50,000 ETF shares or more. In essence, the PDs are creating ETF shares through a direct
purchase from the ETF sponsor. PDs can create shares by giving the ETF sponsor a physical “basket” of securities (called an in-kind transfer), cash that equals the value of the creation unit or a combination of the two........
The redemption process works in reverse. The PD applies to the ETF sponsor to redeem whole creation units and in return receives a basket of securities, a cash equivalent or a combination of the two. By creating and redeeming shares directly with the ETF sponsor in large blocks, PDs provide liquidity to investors looking to execute large ETF trades.
Чисто и просто казано като полицай след баня. Да не се обижда никой в полицията
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение
Разбира се ,че има защо - нещата трябва да се изяснят с подробности за да знаят спекулантите като нас как да реагираме при такива ситуации с цел извличане на ползи и предотвратяване на загуби.....много е просто!Сигурен съм че никой от инвестиралите на вторичен пазар не си представя ,че ще му дадете "кошница" !Аз лично съм с две ръце "ЗА" промените,напълно съобразени с нашия пазар (либса на къси продажби ),както и международните !He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.
Коментар
Коментар