Първоначално изпратено от Black and white cat-foot
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
БТФ Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF (BGX)
Collapse
X
-
- 2 Харесвания
-
Първоначално изпратено от NikolayVassilev Разгледай мнение
Здравейте, Трейдър.
Не се знае. Предполагаме през март, но не сме го правили досега и е възможно да има технически теми, които да забавят процеса, например международен сетълмънт.
Поздрави, Николай
Успех и от мен!
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнениеИ на мен така ми се струва, намери се кой да ги вземе.
Г-н Василев, един въпрос и от мен - в какви срокове ориентировъчно очаквате да приключи процедурата за листването в Лондон?
Не се знае. Предполагаме през март, но не сме го правили досега и е възможно да има технически теми, които да забавят процеса, например международен сетълмънт.
Поздрави, Николай
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнениеМисля че току що изпълниха 40 процентовото условие с продажба на пакети от Фибанката,Планината и М+Ц!
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
още от вчера 120 000 + от днес 10 000, - за да сме по точни !
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение"Поръчки за 130 000 нови дяла от индексния фонд върху SOFIX бяха получени на първичен пазар вчера и днес." - вилката да видим дали и утре ще стои....
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от maretoff Разгледай мнение
... нека си стеснем ръцете тук и да вървим напред , т.е да мислим/помагаме , така че ЕТФ да е атрактивен в Лондон.
Аз смятам, че е абсурдно да се тръгва без партньор в Лондон. Това трябва да е фокус на дискусия - ЗАЩО Експат подценяват този въпрос?
Едва ли тръгват на сляпо - може за имат джентълменско някакво споразумение ....
Аз си мисля, че един обикновен банкМен му стига да изстреля фонда в стратосферата ... без да бие тъпана ...
Ама вие като искате да знаете всичко - питайте и ще ви се каже
За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнениеГ-н Василев, всичко, което казвате в т. 1-4 противоречи на т.5. Проблемите според вас са: 1) комисиони и спред- да, това наистина не позволява да сте инвестирани на 95 %, но определено позволяват да сте инвестирани на над 90 % при вашите обеми, ако средствата във фонда бяха значително по-малко това щеше да е истински проблем, но в момента не е толкова значим. 2) хипотетично теглене от инвеститори- ако сте пасивен фонд, определено не е ваша работа да се борите с волатилността на пазара, институционалните инвеститори имат капацитета сами да преценят поведението и инвестициите си, а колкото до това, че с вашите обеми движите пазара- от това не можете да избягате по никакъв начин, няма как да получавате възнагреждение за управление на средства в размер на месечният размер на търговия на борсата и да не влияете на цените, трябва да изберете или едното, или другото. 3) евентуално отпадане на компании от индекса- аналогично на т. 2- не е ваша работа да спасявате институционални инвеститори от хипотетични загуби, те трябва да са наясно какво се случва в периодите на промяна състава на индекса и осъзнато да носят съответните рискове.
Пиша това просто защото продължавате да твърдите, че сте пасивен фонд, а не се държите като такъв, трябва да сте наясно, че дори хората, които ви критикуват тук вероятно одобряват над 90 % от взетите решения при управлението на фонда, но някои неща просто се набиват на очи.
Ще отговоря и сега. Но тъй като аргументите ми започват да се повтарят, мисля, че се изчерпвам.
1) Не сме активен фонд. Нищо от това, което ви казах, няма нищо общо с евентуални разсъждения кога пазарът би се качвал/падал (маркет тайминг) и с това кой фирма харесваме или не (сток пикинг).
2) Правилото за 40% означава, че не можем да имаме по-малко от двадесетина % кеш. Посмятайте и вие и не ни подценявайте, че не можем да броим до 100.
3) Всички останали разсъждения са интересни. Но с нищо не биха променили оптималното поведение на такъв фонд.
Бих завършил с призив за малко търпение във времето. Този фонд трябва да има многогодишна история. През годините ще се променят пазарите, индексите, регулациите.
Поздрави и успех на пазара.
НLast edited by NikolayVassilev; 01.02.2017, 15:35.
- 4 Харесвания
Коментар
Коментар