пак ли вие?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
БТФ Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF (BGX)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от NikolayVassilev Разгледай мнение
Супер, Монти и колеги.
Ще се радвам да комуникираме години наред и се надявам добрите новини да преобладават.
Ето, вече трети ден поред имаме дребни записвания.
Поздрави, Н
Поръчки на първичен пазар, получени до 15:00 часа на 01.02.2017Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
Благодаря за отговора ,но трябва да се гордеете че се мъчим да ви разгадаем бъдещите действия,
това показва че сте фактор на маркета и той / ще зависи/ зависи от вас в доста позиции ..........
Поздрави!
Ще се радвам да комуникираме години наред и се надявам добрите новини да преобладават.
Ето, вече трети ден поред имаме дребни записвания.
Поздрави, Н
Коментар
-
В никакъв случай няма да имаме 11 акции по 5% и 4 акции по 10%. Това ще е много по-далеч от индекса и много неадекватно като поведение.
Ще имаме (средносрочно, не задължително постоянно) под 40% като сума от позициите с над 5%. А кешът - колкото се получи.
Съветът ми е да не се опитвате да разгадавате нашите бъдещи действия. Ние нямаме интерес да бягаме след пазара...
това показва че сте фактор на маркета и той / ще зависи/ зависи от вас в доста позиции ..........
Поздрави!
Коментар
-
В никакъв случай няма да имаме 11 акции по 5% и 4 акции по 10%. Това ще е много по-далеч от индекса и много неадекватно като поведение.
Ще имаме (средносрочно, не задължително постоянно) под 40% като сума от позициите с над 5%. А кешът - колкото се получи.
Коментар
-
Извинявам се господин Василв ,че днес съм нещо разсеян и служебно ангажиран и не вдявам с необходимата бързина...
Кое в никакъв случай..
Че ще имате 4 акции по 10 %
10 по 5%
и 5 % кеш или
че Хиката ще я попълвате с 150 к или с по малко или няма да я попълвате и ще остане с 2,4 тегло във вашия фонд ....ако остане в софикс
Поздрави!
Съветът ми е да не се опитвате да разгадавате нашите бъдещи действия. Ние нямаме интерес да бягаме след пазара...
- 4 Харесвания
Коментар
-
Не, Монти, в никакъв случай.
Кое в никакъв случай..
Че ще имате 4 акции по 10 %
10 по 5%
и 5 % кеш или
че Хиката ще я попълвате с 150 к или с по малко или няма да я попълвате и ще остане с 2,4 тегло във вашия фонд ....ако остане в софикс
Поздрави!
Коментар
-
Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнение
Което означава, че в крайна сметка избраха Монбат, който е с по-малък дял в Софикс от Старата планина да е четвъртата емисия до 40%, а Старата да стои на ограничението от 5%. Разбрах, че това не се наричало сток пикинг, щото не било свързано с това, което е евтино и кое скъпо, но пак не ми се побира в понятието "пасивно" управление. Поне вече се изяснихме, че фондът ще се съобразява само частично със Софикс и ще има значителна дискреция в управлението му. Аз приемам правото на мениджънта да прави това, фондът си е техен, но ги призовавам да коригират малко документите на фонда, за да е ясно това на потенциалните инвеститори.
Коментар
-
Ако гонят 11 акции по 5% и 4 акции по 10%....
Хиката и трябват едно 150 к в акции....
Не е препоръка...
А може и да не съм разбрал...?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение
За ИХБГ мисля казаха по-надолу че така ще остане и със времето (примерно растеж на портфейла) ще си дойде на процентите,Брефа е на границата и след днес може вече да е под 5 процента,а за Хиката не знам......
Хиката и трябват едно 150 к в акции....
Не е препоръка...
А може и да не съм разбрал...?
Коментар
-
Добре ,до тук ..
Значи няма да попълват Стара планина....
А ИХБГ ,БРЕФ и Хиката ...
за Холдинга Варна и треис е в изчакване....
Коментар
-
Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнениеМисля че току що изпълниха 40 процентовото условие с продажба на пакети от Фибанката,Планината и М+Ц!
Значи няма да попълват Стара планина....
А ИХБГ ,БРЕФ и Хиката ...
за Холдинга Варна и треис е в изчакване....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
Така е, но трябва да се управлява малко по-умно за да е ефективно средство за копиране и следене на пазара. Ето днес продадоха ПИБ, Стара планина, МСХ... явно за да ги свалят под 5% тегло и да спазят правилото "40%". Нищо обаче не се купи с освободения кеш.. т.е. теглото на кеша ще се вдигне още повече и после ако Софикс подскочи рязко, след края на текущата корекция, фонда ще изостане чувствително като представяне. Лично мен това ме отказва да държа акции на фонда.
- 1 like
Коментар
Коментар