IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Рестарт на българката икономика, липса на работни места и къде е спасението?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от 77 Разгледай мнение
    Хубава тема....
    Хубави въпроси....
    ....
    Представете си страна подобна на България в която:
    Хората вярват в държавата си и утрешния си ден.
    Няма организирана престъпност!!!
    Почти липсва битова престъпност!!!
    Няма просяци, крайно бедни или бездомни...
    Същевременно има прилично заможна средна класа и дори доста богати хора.
    Децата могат да се разхождат и играя където и когато и да е, а родителите им да са спокойни.
    Нивота на корупция е безкрайно малко!!!
    Няма безработица!!!
    СЪЩЕСТВУВА ТАКАВА СТРАНА!!!
    И ние можехме да бъдем като нея...
    А сега се мъчим да си отговорим на горните въпроси...
    Прочетете повечеза страната чийто стандарт на живот можеше да имаме и ние българите
    Директно ти опонирам на мнението. Престъпността в България е много ниска, освен тази за измамите и кражбите, но дори те са по-малко от тези в развитите страни. В България патрулка ще чуеш рядко, за вас специално мога да запиша на видео един ден на нецентрална улица във Великобритания, където на ден патрулка със сирени има през 15 минути. Три пъти пред дома ми излизам и има кървави следи, както съм и бил свидетел на вадене на ножове и боища посред бял ден. Единият път убиха двама студента, друг пък го оставиха в кома. Пред нас значи пред вратата ми. В момента продължава издирването на един студент от 1 година. Сумати изнасилвания и бои всяка вечер. Охрана има в МакДоналдс, защото редовно се бият след бар. Битовата престъпност е много ниска в страната, макар че бяхме свидетели последните седмици на няколко случки и сега правим статистическа извадка на грешен период. Аз като дете нямах проблем да играя където си искам и колкото си искам. Излизах в 9 сутринта и се прибирах в 2-3. Така са и повечето деца в момента. Тук в момента ме е страх да излизам вечерно време.
    Живота в западна Европа не е това, което виждате. Рисковете са много по-високи, а бруталността на това което го правят е ужасна. Пак пред нас, пред новата ми квартира се сбиха поляци и черни, за пазар на наркотици, поляците извикаха подкрепление и един дойде с един бял бус и направо блъсна с буса единия черен на земята докато се чудеше кой да удари. Ако ще се чувствате добре в тази обстановка, явно само аз изпитвам неохота към риска. Другото, бедни колкото искаш, бездомните са на всеки метър и просят.

Коментар

• Първоначално изпратено от Isabel Kirkorova Разгледай мнение
      Защо не се създават достатъчно работни места? Какви са причините за това? Как могат тези причини да се елиминират до 0! Защо нямаме дългосрочна инвестиционна политика за 50 години напред? Нека да погледнем и най-малките градчета и селца - дали там хората имат работа.......
      Хубава тема....
      Хубави въпроси....
      ....
      Представете си страна подобна на България в която:
      Хората вярват в държавата си и утрешния си ден.
      Няма организирана престъпност!!!
      Почти липсва битова престъпност!!!
      Няма просяци, крайно бедни или бездомни...
      Същевременно има прилично заможна средна класа и дори доста богати хора.
      Децата могат да се разхождат и играя където и когато и да е, а родителите им да са спокойни.
      Нивота на корупция е безкрайно малко!!!
      Няма безработица!!!
      СЪЩЕСТВУВА ТАКАВА СТРАНА!!!
      И ние можехме да бъдем като нея...
      А сега се мъчим да си отговорим на горните въпроси...
      Прочетете повечеза страната чийто стандарт на живот можеше да имаме и ние българите
      Ако още не сте изядени от световната финансова олигархия – просто още не ви е дошъл редът.

Коментар

• Avalaon

С тези араби дето ги внесоха и за паунд на час ще се работи неквалифициран труд.
        D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от nuclear power plant Разгледай мнение
          Ти си бил голям специалист.Веднага щом видиш човека разбираш че е беден необразован и лентяй.За триста лева нормален човек няма а си направи труда да отиде да работи където и да е.Когато не познаваш един човек го назначаваш със срочен договор.Ако е мързелив или неквалифициран кат изтече срока го гониш.
          В това , което върша съм специалист. Затова и взимам премия / по-висока заплата или печалба в зависимост от случая / от другите. Като видя човека , няма как да разбера що за човек е , но в зависимост от квалификация мога да разбера дали ми подхожда за дадена работа или не. От тук следва и размера на заплатата. Няма как да си правя експерименти ще може ли да върши нещо без нужните знания за това или не и да плащам на халост !

Разбираш ли разликата ?

Коментар

• .
            Last edited by Econlav; 07.01.2016, 22:37.

Коментар

• Econlav

Не работиш в България, агитираш за някакъв си плавен 100 годишен преход..Налага ти се да съместяваш много дейности защото бизнеса в който работиш е слаб, заплащането ти като за англия е много ниско. Наистина ли ги мислиш тези неща..
              D.Y.F-091066

Коментар

• Така давам прост пример с майка ми И се извинявам че пиша на латиница, но в университета нямам кирилица. Майка ми е счетоводител от 30 години, взима около 5000-6000 лева, но сама осчетоводява 40 фирми. Повечето счетоводители ще правят 1-2 фирми за 1 месец И ще вземат 500 лева. Продуктивността на даден индивид има положителна корелация със заплатата му, ако искате може да го проверите х.х Няма как да стоиш И да си вееш краката И да ти плащат. Аз за да взимам по 7 паунда на час където работя, работя сам в ресторант готвя,продавам,обслужвам И чистя едновременно.
                Last edited by mibova; 07.01.2016, 21:58.

Коментар

• Първоначално изпратено от Avalaon Разгледай мнение
                  А, не, трябва по 1000 да се плаща на лентяи ?
                  Хайде, първо да покаже , че заслужава парите , пък после и ще му се плати !
                  Нали не твърдиш, че всички взимат по 300 ?
                  Ти си бил голям специалист.Веднага щом видиш човека разбираш че е беден необразован и лентяй.За триста лева нормален човек няма а си направи труда да отиде да работи където и да е.Когато не познаваш един човек го назначаваш със срочен договор.Ако е мързелив или неквалифициран кат изтече срока го гониш.

Коментар

Точно така никой на никого не е длъжен.Който иска може и без пари да работи.Докато има такива баламурници тарикатите ще раздават по 300 кинта подаяния с два месеца закъснения и ще се подиграват с тях.Така че баламурника си заслужава участта.По добре на село да си гледа човек двора земята и някоя животинка отколкото да бачка на разни тарикати без пари.Да видим дали ще има тарикати
                    А, не, трябва по 1000 да се плаща на лентяи ?
                    Хайде, първо да покаже , че заслужава парите , пък после и ще му се плати !
                    Нали не твърдиш, че всички взимат по 300 ?

Коментар

Искаш ли да се пробваш а?Ама ако си ербап заложи примерно 10 000 кинта и ще видим чии доходи са по големи.Мога да си извадя документ колко доход имам какви осигуровки и данъци съм платил.И сверяваме.Аз имам документи за всичко.Относно квалификацията също няма проблем имам и студентска книжка.Ако искаш дори може да отидем в ТУ-София да проверим.За имоти не искам да говоря ма ако имаш желание може да разбереш.Ако ти стиска
                      Похвално ! Аз нямам документи за всичко..............
                      На този принцип губя автоматично..............

С никого нищо не меря, но не се отричам и от думите си ! Тук е последното място на което бих доказвал нещо
                      Last edited by Avalaon; 07.01.2016, 20:29.

Коментар

Не искам нищо от никого. Винаги съм предявявал изисквания единствено към себе си.
                        Това е и пътят към квалификацията / този въпрос повдигнахме ! /, а не вечните оправдания с някого или нещо, както ти предлагаш.
                        И да - матряла , в общият, случай е прост , но не защото е такъв по презумпция , а защото никой не изисква от него да е нещо друго ! Това е проблема !
                        Позицията ти, че някой е длъжен на някого нещо изкоренява креативността напълно.
                        От работника / в случая за който говориш / трябва да се изисква персонално развитие и въз основа на това да му се делегират отговорности, а от там и финансовите и социалните стимули !
                        Няма как да назначиш някой на отговорна длъжност с фиксирани показатели на които не отговаря, да му дадеш голяма заплата и тогава да искаш да се развие до това ниво !
                        Точно така никой на никого не е длъжен.Който иска може и без пари да работи.Докато има такива баламурници тарикатите ще раздават по 300 кинта подаяния с два месеца закъснения и ще се подиграват с тях.Така че баламурника си заслужава участта.По добре на село да си гледа човек двора земята и някоя животинка отколкото да бачка на разни тарикати без пари.Да видим дали ще има тарикати

Коментар

• Първоначално изпратено от fall Разгледай мнение
                          И за 300лв. може да работи човек ...
                          Ако майка му е в чужбина и праща сухо всеки месец, че да има какво да яде юнака.
                          Не се маитапя, познавам 2 такива случая, верно не работят за 300лв., а за къде 400лв. нето може би, но и в двата случая разчитат на чужда помощ за да закърпят месеца. Хем работят, хем чакат някой да ги храни.
                          Който иска може да работи и за 100 лева.Проблема е негов.Но не вярвам да има толко балами.

Коментар

• Първоначално изпратено от Econlav Разгледай мнение
                            И последно за днес, напоследък наблюдавам как стоят нещата в Пловдив, малко са хората които взимат под 400 лева. Знам за хора работещи в склад за 1000 лева, касиерки в магазин на 600 лева и още сумати примери. Нещата се оправят малко по малко, но ни трябва време, защото прескачаме много процеси за да настигнем държавите от Европа, но това което ни държи назад е робството. И все пак трябва да оценим факта, че по-голямата част от човечеството живеят в нищета, нямат храни като нашите, нямат канализация, покрива над главите им е от слама, нямат мобилните телефони и т.н. Ако наистина смятате, че нещата са зле при нас грешите, просто пак гледаме в на другия двора и му завиждаме и искаме да станем като него, макар да не знаем каква е цената.
                            Няма как да не адмирирам това което пишеш.Обикновено тук разни комплексари се хвалят на поразия

Коментар

Уважаеми, без квалификации !

Само съдейки по това какво пишеш, по мирогледа ти , без да те познавам, те уверявам, че скоро няма да ме стигнеш нито по финансово нито по социално положение...........

Писах, вече, работил съм и за по-малко от 300 лв. Въпрос на принцип !
                              Искаш ли да се пробваш а?Ама ако си ербап заложи примерно 10 000 кинта и ще видим чии доходи са по големи.Мога да си извадя документ колко доход имам какви осигуровки и данъци съм платил.И сверяваме.Аз имам документи за всичко.Относно квалификацията също няма проблем имам и студентска книжка.Ако искаш дори може да отидем в ТУ-София да проверим.За имоти не искам да говоря ма ако имаш желание може да разбереш.Ако ти стиска
                              Last edited by nuclear power plant; 07.01.2016, 20:01.

Коментар

• И последно за днес, напоследък наблюдавам как стоят нещата в Пловдив, малко са хората които взимат под 400 лева. Знам за хора работещи в склад за 1000 лева, касиерки в магазин на 600 лева и още сумати примери. Нещата се оправят малко по малко, но ни трябва време, защото прескачаме много процеси за да настигнем държавите от Европа, но това което ни държи назад е робството. И все пак трябва да оценим факта, че по-голямата част от човечеството живеят в нищета, нямат храни като нашите, нямат канализация, покрива над главите им е от слама, нямат мобилните телефони и т.н. Ако наистина смятате, че нещата са зле при нас грешите, просто пак гледаме в на другия двора и му завиждаме и искаме да станем като него, макар да не знаем каква е цената.
                                Last edited by Econlav; 07.01.2016, 19:02.

Коментар

Working...
                                X