IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Рестарт на българката икономика, липса на работни места и къде е спасението?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Дами и господа, ако смятате , че в България е зле грешите. Проблема на българина идва от това, че харчи неразумно, купоните и събиранията са основна част от живота му и комплексите които на всички са ни вродени - да имаме пари за да сме повече от другите. Вижте и в Европа има мизерници, даже са повече отколкото си мислите. Вие искате да ви плащат повече, но да не консумирате , а да си създавате активи. Факт, всеки си вкарва парите в къщи, коли, депозити или някакви други вещи. По стечения на обстоятелствата живея във Великобритания. Тук хората, изкарват пари за да си платят наема, да си купят кола на лизинг и да ядат. Ако речем получавате заплата от 1400 паунда и нямате собствено жилище разходите ви стоят така - 700 минимум за жилище ако желаете да сте самостоятелни, ако сте с няколко непознати може да дойде 200. Няма българи дето да жишеят с няколко човека в един апартамент в България нали. тъй че 700 паунда наем. Второ ако сте с минимална заплата плащате около 23% в преки данъци, т.е 300 паунда на тази сума. Какво ви остава 400 паунда ако сте сам. Да вземем нещата така двама човека по 1400 паунда, квартира 700 останаха 2000 паунда махаме данъците, 1400 , пътни разходи минимум 100 на човек ако не работите на едно и също място и като теглите чертата ще видите , че да взимат малко повече от нас. Тук живота не е по-добър, хората са по гадни, лицемерни, глупави, нетолерантни и алчни. Когато занесте храна на клошар в България и ви каже: - Аз не обичам пържени картофи с оцет и сол не ги искам или вече ядох. Тогава ще разберете какви са клошарите тук.
    Друга случка. Работех в ресторант за бързо хранене и една жена влезна и купи на храна за един клошар. Тя ми обясни, че той искал нещо друго ама за нея няма значение, тъй като той имал някакви желания, а пък няма той да плаща и за госпожата беше всеедно какво ще му се направи. Жената отиде след това да му даде храната, клошара се връща при мен и казва искам да го върна това и искам да ми дадеш това което казах на жената да ми вземе. о.О
    Сега нямам време, защото утре имам изпит , но другата седмица ще си редактирам съобщенията и ще ви дам сумати примери за да ви направя горди със своята страна.
    П.С Вчера видях жени на 40 години да стоят на пейка с бебетата си и да пушат марихуана, по-гнусна гледка не съм виждал и такава гледка не мога да видя в България.

Коментар

• Първоначално изпратено от nuclear power plant Разгледай мнение
      Е той си мисли че като са го направили управител на витрина и му дават 700 кинта в Плевен е стигнал върха.Искам да ми каже той за 300 лева ще работи ли?Да бачкам цял месец и семейството ми да гладува.Е не мерси по добре да гладуваме без да бачкаме
      Уважаеми, без квалификации !

Само съдейки по това какво пишеш, по мирогледа ти , без да те познавам, те уверявам, че скоро няма да ме стигнеш нито по финансово нито по социално положение...........

Писах, вече, работил съм и за по-малко от 300 лв. Въпрос на принцип !

Коментар

• Първоначално изпратено от fall Разгледай мнение
        И за 300лв. може да работи човек ...
        Ако майка му е в чужбина и праща сухо всеки месец, че да има какво да яде юнака.
        Не се маитапя, познавам 2 такива случая, верно не работят за 300лв., а за къде 400лв. нето може би, но и в двата случая разчитат на чужда помощ за да закърпят месеца. Хем работят, хем чакат някой да ги храни.
        Май никой не чете...........

Идеята на това , за което писах бе - По-добре да работиш за 300 и да си търсиш нещо друго, отколкото да седиш без нищо и да търсиш най-прексрасната работа / което е чиста фикция, де ! /.

Коментар

• Първоначално изпратено от vajvaj Разгледай мнение
          Хм, искаш държава от прекрасни, умни и интелигентни като теб ли? Това е мат'ряла и с това работим. И за нещастие, тоя мат'рял трябва да има стимул да работи. Той може и да е тъп и прост, но ако ти си умен и прекрасен, ТИ трябва да се погрижиш той да не е на дъното, най-малкото заради средата, която обитаваш или бизнеса, който създаваш.
          Не искам нищо от никого. Винаги съм предявявал изисквания единствено към себе си.
          Това е и пътят към квалификацията / този въпрос повдигнахме ! /, а не вечните оправдания с някого или нещо, както ти предлагаш.
          И да - матряла , в общият, случай е прост , но не защото е такъв по презумпция , а защото никой не изисква от него да е нещо друго ! Това е проблема !
          Позицията ти, че някой е длъжен на някого нещо изкоренява креативността напълно.
          От работника / в случая за който говориш / трябва да се изисква персонално развитие и въз основа на това да му се делегират отговорности, а от там и финансовите и социалните стимули !
          Няма как да назначиш някой на отговорна длъжност с фиксирани показатели на които не отговаря, да му дадеш голяма заплата и тогава да искаш да се развие до това ниво !

Коментар

• И за 300лв. може да работи човек ...
            Ако майка му е в чужбина и праща сухо всеки месец, че да има какво да яде юнака.
            Не се маитапя, познавам 2 такива случая, верно не работят за 300лв., а за къде 400лв. нето може би, но и в двата случая разчитат на чужда помощ за да закърпят месеца. Хем работят, хем чакат някой да ги храни.

Коментар

Благодаря ти че си се загрижил за мен.Бъди спокоен.Доходите ми са повече отколкото мога да похарча.Иди ти работи за 300 лева аз не искам.
              По принцип, съм загрижен за всички

Да, работил съм и за 300 когато е нямало друга възможност. Споделих , вече, гледната си точко по въпроса.

Коментар

• Тази тема е тъпа изначално. Преди да напишете каквото и да било, прочетете първия пост. Егати хленченето!
                Партия была, есть и будет есть!

Коментар

• Първоначално изпратено от vajvaj Разгледай мнение
                  Хм, искаш държава от прекрасни, умни и интелигентни като теб ли? Това е мат'ряла и с това работим. И за нещастие, тоя мат'рял трябва да има стимул да работи. Той може и да е тъп и прост, но ако ти си умен и прекрасен, ТИ трябва да се погрижиш той да не е на дъното, най-малкото заради средата, която обитаваш или бизнеса, който създаваш.
                  Е той си мисли че като са го направили управител на витрина и му дават 700 кинта в Плевен е стигнал върха.Искам да ми каже той за 300 лева ще работи ли?Да бачкам цял месец и семейството ми да гладува.Е не мерси по добре да гладуваме без да бачкаме

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                    Аз го бях написал, ама ме изтриха, защото е политически некоректно.

В малко населено място - ако искаш да работиш - какво? - Или сееш нещо, или гледаш добитъци, или отваряш някакъв съвсем дребен бизнес... но КАК ще оцелее трудовото ти начинание, щом "държавата" отказва дори да защити частната ти собственост? Като те ограбят чернокафявите 80 пъти (както оня нещастен фермер от Видинско) КАК се очаква да продължиш да работиш, камо ли да дръпнеш нагоре, та да храниш работници, фризьорката, която би те подстригвала, собственикът на селското магазинче и т.н.?

Там, където държавата е абдикирала от задължението си да защитава имота и живота на хората, не може да има никаква икономическа дейност !!!!
                    Митак за държавата си прав.С чернокафявите начина отдавна е измислен и се казва тояга.Като им натрошиш кокалите са по тихи от тревата

Коментар

• Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
                      Прав си г-н Неков, ама не само пол...милицията е виновна.
                      Още по-виновна е съдебната система, която дори и при хванати, доказани престъпници, ги оправдава и пуска по живо по здраво.
                      И НЕ, не само съдиите, а и най-вече ПРОКУРОРИТЕ, които пишат незащитими обвинения в повечето случаи НАРОЧНО са в дъното на всичко.
                      А над тях са най-големите престъпници - тези, които създават законите, по които да съдят.
                      Няма да има оправия без да се разстрелят те, а не баймангау, който е най-долното стъпало и най-малкото зъбно колело в зловещата машина на порочната държава.
                      Виждам проумял си че затворите са пълни с кокошкари.Точно ей тия дето пишат законите те са за затвора.Щото не може да вкараш манго в затвора че отсякъл една каруца дърва незаконно а да разрешаваш на фирмите да унищожават вековни гори.Манго вековни гори не краде той краде дърва за огрев.Но важното е народа да се насъска срещу циганите и дребните престъпници.Докато едрите престъпници са на свобода отърване от дребните няма да има.Митака е насъскан срещу мангалите ама не вижда че година и половина няма виновни за КТБ.Банковия надзор чист като сълза....25 години разни тарикати унищожиха държавата и безропотния народ.Големите престъпници са преподаватели в университетите и са в Парламента и другите държавни институции.Сега Марешки и Славчо обработват глупаците да променят Конституцията.Променят ли я ще стане още по зле.Ще има еднопартийно управление.Лукойл Шел и ОМВ също са невинни.Цените на бензина не помръдват нефта стана без пари но бензина явно го произвеждат от злато.Ей тия са големи престъпници

Коментар

• Прав си г-н Неков, ама не само пол...милицията е виновна.
                        Още по-виновна е съдебната система, която дори и при хванати, доказани престъпници, ги оправдава и пуска по живо по здраво.
                        И НЕ, не само съдиите, а и най-вече ПРОКУРОРИТЕ, които пишат незащитими обвинения в повечето случаи НАРОЧНО са в дъното на всичко.
                        А над тях са най-големите престъпници - тези, които създават законите, по които да съдят.
                        Няма да има оправия без да се разстрелят те, а не баймангау, който е най-долното стъпало и най-малкото зъбно колело в зловещата машина на порочната държава.

Коментар

• Аз го бях написал, ама ме изтриха, защото е политически некоректно.

В малко населено място - ако искаш да работиш - какво? - Или сееш нещо, или гледаш добитъци, или отваряш някакъв съвсем дребен бизнес... но КАК ще оцелее трудовото ти начинание, щом "държавата" отказва дори да защити частната ти собственост? Като те ограбят чернокафявите 80 пъти (както оня нещастен фермер от Видинско) КАК се очаква да продължиш да работиш, камо ли да дръпнеш нагоре, та да храниш работници, фризьорката, която би те подстригвала, собственикът на селското магазинче и т.н.?

Там, където държавата е абдикирала от задължението си да защитава имота и живота на хората, не може да има никаква икономическа дейност !!!!
                          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Не се заяждам.Не бива да пишете неща които не сте проверили.И ти пишеш ей така на ангро
                            Естествено, че пиша ангро!!! Ти имаш източник за точни данни??? Около 2,5 млрд лв ОФИЦИАЛНО са влезли в страната през 2014г. Поне още толкова влизат неофициално, т.е. пренасяни на ръка, недекларирани пари.
                            При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура

Коментар

• Първоначално изпратено от Avalaon Разгледай мнение
                              Отново само оправдания за ленността и скотоумието на матряла !
                              При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура

Коментар

• Първоначално изпратено от Avalaon Разгледай мнение
                                И докато си правиш тези сметки си седиш пред телевизора и чакаш да ти паднат парите от небето, нали ?

Ами , върви работи по европейските програми.
                                Ами, върви цепи дърва.
                                Ами , ставай бакшиш.

Ама, не правиш нищо подобно , а цъкаш във форума и оправдаваш отчаянието и нищетата с някаква виртуална несправедливост в държавата !

Ей такива като теб с подобни съждения са проблемът на държавата, не друго !
                                Благодаря ти че си се загрижил за мен.Бъди спокоен.Доходите ми са повече отколкото мога да похарча.Иди ти работи за 300 лева аз не искам.

Коментар

Working...
                                X