Първоначално изпратено от dddd
Разгледай мнение
Аз не се притеснявам за акциите на читавите компании. Дори съм сложил пари за един апартамент в една от тях. Като цяло теоретично си прав за тях. Ала НЕчитавите компании на тази борса са мнозинство и при един по-сериозен ръст няма да мине много време да ти "поискат" членски внос чрез увеличения на капитала, дивидент от безплатни акции и т.н.. Рисковете в държавата са също налице (преди два месеца премиерът открито говореше за държавен фалит!), икономическият и социален потенциал клони към нула, а геополитическата и икономическа обстановка около нас е всичко друго, но не и спокойна. На тази база фундаменталният ми анализ за дългосрочното развитие на България се разминава с твоя, но нека имаме различни мнения. В това няма нищо лошо. Що се отнася до БФБ: Мисля, че всичко може да се случи, защото борсите вече не са това, което бяха. Залагам на моето логично, без да го натрапвам на никого. Твоето логично също е логично и може да бъде успешно. По въпроса за бици-кибици. Прав си. Не мога да бъда мечка в истинския смисъл на думата. Ако можех надали щях да променя нещо, но нещо на този пазар щеше да се промени. Това в същото време би променило вашето густо на тази борса. Затова бици-кибици е идеалният за вас вариант. Което веднага ме кара да се замисля. Защо всъщност искате да я приватизират?
Коментар