Първоначално изпратено от vankel
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ (2)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеВдъхновение имат, нямат парЕ.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеВдъхновение имат, нямат парЕ.
Коментар
-
Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнениеВ крайна сметка Гръцките заеми не са такъв проблем за Германия и Еврозоната, а ако оставят Гърция да фалира ще се стигне до много по големи грижи не мислиш ли. Спекулантите ще вземат да натискат цялата Еврозона и най вече Италия, Испания..... а там са големите проблеми. Да не говорим и за геополитически рискове от това Русия да привлече тези страни към себе си.
Мисля че страните много добре осъзнават тези рискове и Гърците умело ще си договорят нови по добри условия. Това да имаш да взимаш пари от Гърци не е лесна задача
Равен не е добре да спекулираш за техните банки в България. Това са Български дружества и нямат големи позиции с Гърция. А ако се стигне до Гръцки фалит, големите банки могат набързо да ги погълнат с намесата на БНБ.
Не е препоръка!
А да почнат да подкрепят майките с ликвидност от тук може да се роди само в глава с голяма фантазия . Опитат ли се да го правят им спират транзакциите от БНБ и за един час са им назначили квестори .
Равния да измисли нещо друго да плаши гаргите .
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеПодценяваш глупостта на обикновените гърци. Те смятат че могат да изнудят Германия. За това избраха Сириза и за това още одобрението за тях е високо. Решили са че не могат да живеят повече като последните години, искат промяна и са склонни да рискуват. Сириза знае това и не иска да отстъпи. Германците си мислят че Гърция няма как да са толкова тъпи и че ще отстъпят. И в крайна сметка карат бързо един срещу друг и залагат кой ще мигне пръв. Германците са сигурни че ще се гърците, но ако Сириза мигне тя става безсмислена като партия.
В крайна сметка вероятността за неконтролиран фалит все повече се увеличава.
В крайна сметка Гръцките заеми не са такъв проблем за Германия и Еврозоната, а ако оставят Гърция да фалира ще се стигне до много по големи грижи не мислиш ли. Спекулантите ще вземат да натискат цялата Еврозона и най вече Италия, Испания..... а там са големите проблеми. Да не говорим и за геополитически рискове от това Русия да привлече тези страни към себе си.
Мисля че страните много добре осъзнават тези рискове и Гърците умело ще си договорят нови по добри условия. Това да имаш да взимаш пари от Гърци не е лесна задача
Равен не е добре да спекулираш за техните банки в България. Това са Български дружества и нямат големи позиции с Гърция. А ако се стигне до Гръцки фалит, големите банки могат набързо да ги погълнат с намесата на БНБ.
Не е препоръка!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнениеПовече оптимизъм очаквах.Предпазливи ми се виждат оптимистите.Има напредък но липсва вдъхновение както би казал незабравимия Велко Кънев .
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеИнтересен завършек на сесията заради ребалансирането при индексния фонд.
Отдавна не беше ми се случвало този екшън - едновременно да участвам като купувач в един аукцион и продавач в друг, за да вържа в края на сесията паричния си баланс
Тръпка си е БФБ в определени моменти и заради тях сме все още на нея деНе е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Интересен завършек на сесията заради ребалансирането при индексния фонд.
Отдавна не беше ми се случвало този екшън - едновременно да участвам като купувач в един аукцион и продавач в друг, за да вържа в края на сесията паричния си баланс
Тръпка си е БФБ в определени моменти и заради тях сме все още на нея де
Коментар
-
Първоначално изпратено от DidoDinev Разгледай мнениеГолемите спестявания отдавна не са в Гърция (познайте къде са депозирани ). Реално всички лични активи, които могат да се защитят, гърците са ги защитили. Сега стоят с огромни дългове към банките и фиска и се молят СИРИЗА да направи чудото. Както добре знаем, чудеса в реалния живот обаче не се случват. В цялата игра гърците залагат на това, че нямат какво да губят. Истината е обаче тъкмо обратната - само и единствено те имат какво да загубят. Ако не мигнат. И затова ще мигнат, но ще го представят като намигване в името на европейската идея и пр. булшит. Стоим и гледаме...
Коментар
-
Първоначално изпратено от DidoDinev Разгледай мнениеГолемите спестявания отдавна не са в Гърция (познайте къде са депозирани ). Реално всички лични активи, които могат да се защитят, гърците са ги защитили. Сега стоят с огромни дългове към банките и фиска и се молят СИРИЗА да направи чудото. Както добре знаем, чудеса в реалния живот обаче не се случват. В цялата игра гърците залагат на това, че нямат какво да губят. Истината е обаче тъкмо обратната - само и единствено те имат какво да загубят. Ако не мигнат. И затова ще мигнат, но ще го представят като намигване в името на европейската идея и пр. булшит. Стоим и гледаме...
Коментар
-
Първоначално изпратено от siko13 Разгледай мнениеИма логика. Преминава към драхмата, заформя една здрава инфлация и така намалява вътрешния дълг, падат заплати и пенсии е разбира се това ще бъде за сметка на спестяванията на хората /ако са в драхми/. Така се прави реформа по балкански тертип.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеПодценяваш глупостта на обикновените гърци. Те смятат че могат да изнудят Германия. За това избраха Сириза и за това още одобрението за тях е високо. Решили са че не могат да живеят повече като последните години, искат промяна и са склонни да рискуват. Сириза знае това и не иска да отстъпи. Германците си мислят че Гърция няма как да са толкова тъпи и че ще отстъпят. И в крайна сметка карат бързо един срещу друг и залагат кой ще мигне пръв. Германците са сигурни че ще се гърците, но ако Сириза мигне тя става безсмислена като партия.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнениеВярно е че не е невъзможно, вярно е и че последните месеци вероятността за такова събития нарасна, но аз все още мисля че подобно харакири едва ли ще си направят сами гърците, чак толкова глупав не мисля че е Ципрас - после няма да могат да го опазят от собствените му сънародници дето все още го подкрепят доста активно.
Коментар
-
Вярно е че не е невъзможно, вярно е и че последните месеци вероятността за такова събития нарасна, но аз все още мисля че подобно харакири едва ли ще си направят сами гърците, чак толкова глупав не мисля че е Ципрас - после няма да могат да го опазят от собствените му сънародници дето все още го подкрепят доста активно.
Коментар
Коментар