IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Сега въпроса е дали ще продължи да расте борсичката или ще пада отвово.Виждам вече в някой участници напрежението е голямо.Един съвет от мен да не забравяте да си пиете успокоителните.За слаби нерви са много полезни.Препоръчвам ги!Аз не ги употребявам ама за някой са жизнено необходими .

    Коментар


    • Общата пазарна капитализация на компаниите, търгувани на фондовата борса, се е понижила през първото тримесечие с 3.55% до 7.38 млрд. лв., показва статистиката на БФБ - София. Това означава, че от пазара са изтрити малко над 270 млн. лв. за три месеца. Причините за негативните тенденции са политическите решения, които гонят и малкото останали инвеститори.

      В края на миналата година бяха приети набързо промени в закона за пенсионните фондове, а през февруари беше решено да се налагат санкции за дружества, които са инвестирали в земеделска земя и имат акционери, регистрирани извън Европейския съюз. Всичко това удари и без това слабата борса - само през февруари оборотът например спадна със 75%.

      Декларация в пустиня

      Спонтанните икономически решения силно влошават средата и правят взимането на инвестиционни решения все по-трудно. Това накара дори Асоциацията на инвестиционните посредници да излезе с декларация, в която настоява политиците да съгласуват законодателните промени с бизнеса, а държавата да използва по-активно потенциала за приватизация през БФБ, който би привлякъл чужди инвестиции в България.

      Отговор от властта така и не последва - отношението й към капиталовия пазар обаче донякъде направи още преди няколко години Владислав Горанов. През 2012 г. настоящият финансов министър Горанов (тогава заместник на Симеон Дянков) заяви, че пазарът на череши в Кюстендил трябва да интересува управляващите повече от фондовата борса. Несигурната среда в България след кризата като цяло е постоянен фактор, който държи капиталовия пазар реално там, където попадна в началото на кризата от 2008 г. Фалитът на КТБ през миналата година допълнително влоши средата на капиталовия пазар.

      Удар по индексите

      Всичко това се отразява и на индексите - макар през последите седмици да има някакво позитивно раздвижване - за първото тримесечие SOFIX се е е понижил с 1.53%, но BGTR30 все пак е успял да се повиши с 1.65%. Най-голямата компания по пазарна капитализация е "Софарма" с почти 450 млн. лв., следвана от "Булгартабак холдинг" с 331 млн. лв. и "Монбат" с 323 млн. лв. Компанията с най-много сделки е "Химимпорт", а с най-голям оборот на търговия "Адванс терафонд".

      Коментар


      • Днес май няма да е интересна играта.

        Коментар


        • изглежда запразнихме отрано

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнение
            От върха на пирамидата 2007 портфейла ми спадна да.
            Ама пич тя тази пирамида както и всички големи на борсата се правят от твоите хора на Wall Street бухат едни големи пари набързо и пазара избичва при ниска ликвидност Нашите мажовци намазаха покрай тази пирамида но кой я създаде те нашите нямам капацитет и им знаем малките далаверки

            Коментар


            • Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение
              Добро утро пичове Успех!

              Ташунко ти загуби ли големи суми 2007-2008 на нашата борса?
              От върха на пирамидата 2007 портфейла ми спадна да.

              Коментар


              • За тоя дето ползвал моя цитат са знаеш че не се заяждам .Просто не ме кефиш пич.Пък за тоя дето ме е изтрил аферим.Няма що много справедлива цензура.

                Коментар


                • Добро утро пичове Успех!

                  Ташунко ти загуби ли големи суми 2007-2008 на нашата борса?

                  Коментар


                  • Ти май почна сам да си вярваш. То и без това няма кой друг да ти повярва.


                    Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнение
                    Аз да ви призная честно много обичам оптимистите.Винаги ме вдъхновяват и тръпна в очакване да се случи нещо хубаво.Истината е че оптимистите винаги са ми увеличавали парите.Много съм им благодарен.Все така искам да се надъхвате момчета и да повличате новобранците да ми купуват скъпо акцийките.После идва еуфорията появяват се фантазьорите и пазара почва да корегира.Тогава една голяма част с болка на сърцето гледат как се топят виртуалните им печалби а с още по голяма болка когато почнат да се топят паричките които са инвестирали.Тогава идва моя ред да помогна да спре болката им купувайки от тях .Аз съм добър човек и не мисля на никой лошото само предупреждавам за задаваща се корекция ама кой ли ме слуша от оптимистите.Има няколко умни колеги тук които забелязвам че мислят правилно и често обсъждаме борсичката.На тях пожелавам огромен успех и дано съм ги предпазил от загуби и са реализирали печалби.
                    Last edited by X_Y; 08.04.2015, 09:16.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от PIMP Разгледай мнение
                      Каква корекция бе ташунко, та тя свърши на 1 април, сега се връщаме към основния тренд, който е от година. Ще тестваме 500, ако го пробие ще тестваме 480 и така
                      Точно за това говоря май френд .

                      Коментар


                      • Каква корекция бе ташунко, та тя свърши на 1 април, сега се връщаме към основния тренд, който е от година. Ще тестваме 500, ако го пробие ще тестваме 480 и така

                        Коментар


                        • Аз да ви призная честно много обичам оптимистите.Винаги ме вдъхновяват и тръпна в очакване да се случи нещо хубаво.Истината е че оптимистите винаги са ми увеличавали парите.Много съм им благодарен.Все така искам да се надъхвате момчета и да повличате новобранците да ми купуват скъпо акцийките.После идва еуфорията появяват се фантазьорите и пазара почва да корегира.Тогава една голяма част с болка на сърцето гледат как се топят виртуалните им печалби а с още по голяма болка когато почнат да се топят паричките които са инвестирали.Тогава идва моя ред да помогна да спре болката им купувайки от тях .Аз съм добър човек и не мисля на никой лошото само предупреждавам за задаваща се корекция ама кой ли ме слуша от оптимистите.Има няколко умни колеги тук които забелязвам че мислят правилно и често обсъждаме борсичката.На тях пожелавам огромен успех и дано съм ги предпазил от загуби и са реализирали печалби.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                            Готино е да се наблюдават корекцийките при започнал бичи тренд. Вижда се колко чакащи за малко по-ниски цени има... И като им свършат бройчиците на тия дето си прибират стинките печалба, ще има пак бой за оскъдните офертички продава
                            Дали ?

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
                              Пак разлаяхте кучетата и цените тръгнаха на югоизток към Истамбул.
                              Ами време беше .Нали трябва да поизтине оптимизма .

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение
                                Вожде, едва ли ще ми повярвш, но за някои хора парите не са най-важното...
                                Вярвам ти разбира се !!! Дори мога да дам пример с индианците по поречието на река Амазонка .

                                Коментар

                                Working...
                                X