IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Циментовият завод в Девня за 320 млн. лв. вече работи

Циментовият завод в Девня за 320 млн. лв. вече работи!

http://www.capital.bg/biznes/kompani..._veche_raboti/

България ще става все по богата и красива! Който иска да вярва в лошите новини и да проклина нашата държава - прав му път Не казвам че няма проблеми и че всичко ще стане бързо но това е процес който ще отнеме поколения- няма как. Аз си спомням как бяхме преди 20 или 10 години и къде сме сега. Най лесно е да хванеш багажа и да обвиняваш някой друг без самият ти да помогнеш по някакъв начин. Трябват поне няколко поколения на свободни демократични Българи че да сме нормална Европейска държава.

Успех на всички Българи!

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
      из аз да се включа в спора с това

https://www.youtube.com/watch?v=QKqVFgbHvvw
      Фортис, какви са тези клипове Ще ни вкараш в грях Тука сме заети и сериозни мъже Ех тези рускини

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
        Контрол - Леле Како

Поздрав за всички спекуланти
        Благодаря Соф! Нека и аз поздравя всички другари спекуланти с една стара градска...

ДЖЕНДЕМА: Стара градска борса, пардон.... морга
        Vanitas vanitatum...

Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
          Не твърдя, че Ц.В. е крал. Горе долу вярвам, че разбирам от тези неща. Затова мога да кажа, че си прав. Това обаче не променя факта, че парите бяха откраднати от България, за сметка на България.
          Нали си чувал оня прословут лаф на Андрей Луканов"Другарки и другари от утре сте назначени за милионери.Парите не са откраднати а са сменили само господарите си.

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
            1 б. Не сме вземали такъв заем.
            2 б. Държавата направи депозит в една втора банка, която се издължава редовно. Не съм сигурен, но даже мисля, че тази банка поиска да върне предсрочно пари, но и бе отказано.
            3 б. Не мога да разбера какво казваш за абсолютните стойности, какво значение имат въобще те и с кои точно конкуренти сравняваш.
            Заем от 16 милиарда ще вземем....както и един милиард за нек да плати на американските централи както и един милиард за стериопор...

Коментар

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
              Гетов,КТБ фалира заради геополитически интереси а не защото Цветан Василев е крал.
              Повторение на сагата с ПЧБ,затова наште политици мълчат като насрани и ни баламосват
              с измишльотини.
              Не твърдя, че Ц.В. е крал. Горе долу вярвам, че разбирам от тези неща. Затова мога да кажа, че си прав. Това обаче не променя факта, че парите бяха откраднати от България, за сметка на България.

Коментар

Нищо лично, извинявам се, ако съм засегнал. Но фактите са такива, каквито са. Пари липсваха (бюджетни дефицити, кражби чрез банков фалит) и бяха възстановени чрез заем. Без значение коя държвана институция го е взела и ако искаш го наричай кредитна линия. Това са политически украски за замазване на очите. Заради това банковата система е "стабилна", и държавата се спаси от неплатежоспособност. Не е нито заради прекрасната ни конкурентноспособна икономика, която по изключение ще расте две-три тримесечия с бесен темп от 2.5 %, нито заради печелившите ни банки. Омръзна ми да чета глупости от хора, които са клекнали вътре в купола, гледат колко високо е тавана и казват, че той е голям. А пък той всъщност куполът бил съвсем малък, дори нищожен, но трябва да се изправим, да излезем и да погледнем отвисоко.
                Гетов,КТБ фалира заради геополитически интереси а не защото Цветан Василев е крал.
                Повторение на сагата с ПЧБ,затова наште политици мълчат като насрани и ни баламосват
                с измишльотини.

Коментар

• Контрол - Леле Како

Поздрав за всички спекуланти

Коментар

• из аз да се включа в спора с това

https://www.youtube.com/watch?v=QKqVFgbHvvw

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
                      Не съм казал и дума за КТБ, не знам защо въобще я намесваш в разговора. Да, банката фалира и според мен пазарът отрази това в оценките справедливо.
                      Заем сме теглили, но той е много далеч от изказаните от теб 12-13% от БВП. Доколкото знам, заемът е на фонда за гарантиране на депозитите с държавна гаранция. Тоест, фондът ще го връща, а неговите приходи са от частните банки, а не от държавата. Въпреки всичко, въпросният заем на практика е за дефицита за 2014, който пак е под 4%. Всичко останало може да го наречем кредитна линия.
                      Съботната ми вечер мина без стрес /както може да се види по часа на този ми пост /, а за шизофреничната форма и фактите, може би и ти трябва да се замислиш . Просто е кофти да се обиждат хора, които не познаваш и които не са ти сторили нищо лошо

П.П. Като говориш за заеми, моля те да се поинтересуваш и за резерва колко е, как се мени и т.н.
                      Нищо лично, извинявам се, ако съм засегнал. Но фактите са такива, каквито са. Пари липсваха (бюджетни дефицити, кражби чрез банков фалит) и бяха възстановени чрез заем. Без значение коя държвана институция го е взела и ако искаш го наричай кредитна линия. Това са политически украски за замазване на очите. Заради това банковата система е "стабилна", и държавата се спаси от неплатежоспособност. Не е нито заради прекрасната ни конкурентноспособна икономика, която по изключение ще расте две-три тримесечия с бесен темп от 2.5 %, нито заради печелившите ни банки. Омръзна ми да чета глупости от хора, които са клекнали вътре в купола, гледат колко високо е тавана и казват, че той е голям. А пък той всъщност куполът бил съвсем малък, дори нищожен, но трябва да се изправим, да излезем и да погледнем отвисоко.

Коментар

• Най вероятно не се познаваме

Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
                        Iv_max, явно се познаваме, след като твърдиш какво знам и откъде го знам .
                        Според мен говориш несериозни неща
                        Най вероятно не се познаваме, но след като твърдиш че въпросната банка едва ли не има пари да ги върне а пък добрата държава не иска да ги върне си на светлинни години от иситината. Да не изпадам в подробности да не ме подкарат че разпространявам слухове.
                        Само казвам че това е официалната версия от ветсниците която подкрепяш а нещата са по различни и аз малкичко поназнайвам в тази област.

Не е сериозно да мислиш че всичко е ок. Което не означава задължително че ще се случи най лошото....но е повече от добре всеки разумен човек да има 10-20 на ум.

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
                          Моля те само не говори за тази втора банка като занеш нещата само от вестниците.
                          И с първата по вестниците беше различно.
                          Iv_max, явно се познаваме, след като твърдиш какво знам и откъде го знам .
                          Според мен говориш несериозни неща
                          Пътека се прави камък по камък!

Коментар

Да, бе. Нито КТБ фалира, нито заем сме взели след това. Болезненото отричане на фактите приема много шизофренична форма, затова пожелавам ползотворна събота вечер без стрес.
                            Не съм казал и дума за КТБ, не знам защо въобще я намесваш в разговора. Да, банката фалира и според мен пазарът отрази това в оценките справедливо.
                            Заем сме теглили, но той е много далеч от изказаните от теб 12-13% от БВП. Доколкото знам, заемът е на фонда за гарантиране на депозитите с държавна гаранция. Тоест, фондът ще го връща, а неговите приходи са от частните банки, а не от държавата. Въпреки всичко, въпросният заем на практика е за дефицита за 2014, който пак е под 4%. Всичко останало може да го наречем кредитна линия.
                            Съботната ми вечер мина без стрес /както може да се види по часа на този ми пост /, а за шизофреничната форма и фактите, може би и ти трябва да се замислиш . Просто е кофти да се обиждат хора, които не познаваш и които не са ти сторили нищо лошо

П.П. Като говориш за заеми, моля те да се поинтересуваш и за резерва колко е, как се мени и т.н.
                            Last edited by 15%; 31.05.2015, 05:06.
                            Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Накратко

Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
                              Ами аз не знам защо. Защо петрола ще поскъпне и то доста над 100$?
                              Също не съм съгласен че движенията на петрола били политически а не икономически. Ако САЩ наистина искаха да погребат Путин и шайката му, щяха просто да спонсорират шистовите производители, а не да ги оставят да се нагаждат на пазара. Ако искат могат и 20$ барела да го докарат че и по-малко. Така че аз мисля че ОПЕК не съкратиха производството именно в борба за пазарен дял.
                              Най-налкратко ...защото е ограничен ресурс. Всичко което е ограничено а абсолютно необходимо или желано от много хора е обречено на поскъпване независимо от текущата ситуация. Дали ще е имот на топ място или природен ресурс или друго каквото и да е което го има в ограничени количества за достатъчно дълъг период от време ще стане ценно и скъпо.
                              И преди да залитнеш в посока да ми обясняваш как ще дойдат електрическите коли или други и ще изместят петрола ще ти напомня че бензина или дизела са само част от продуктите които се правят от петрол. И че за новия петрол който се открива разходите за добива му се увеличават едно заради факта че е на по дълбоки и недостъпни места друго заради инфлацията и разстяшите непрекъснато разходи за добива му, Така че петрола е едно от най сигурните неща което ще поскъпва независимо от политическите игри които се играят в момента. Населението расте...нуждата от петрол расте и никога няма да намалее а ресурсите са ограничени. да за година две или пет поради куп фактори може да има ниски цени дори още по ниски на петрола но в дългосрочен план това е най сигурното в този живот че ще поскъпне без да е нужно да правиш каквито и да е прогнози или анализи.
                              Шистовата"революция" има голям екологичен проблем и това че се добива в щатите основно е само поради факта че в щатите има слабо наслеени райони в които е приемливо да се поеме риска за шистов добив. Но дори и при шистовия добив петрола си остава ограничен и поскъпването му е само въпрос на време.
                              Last edited by Iv_max; 31.05.2015, 04:54.

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
                                Хора, много нормално е петрола да поскъпва по принцип. В момента по скоро говорете за въстановяване а не за поскъпване.
                                В краткосорочен план петрола може да прави каквото си иска , но в дългосрочен няма как да не поскъпне и то доста над 100 $. Движеняита на петрола миналата година не са икономически а са политически. Повече няма смисъл да мислите защото петрола в краткосрочен план е невъзмнжо да бъде прогнозируем а дългосрочен план е 100 % сигурно че ще върви нагоре.
                                Предполагам всички знаете защо...
                                Ами аз не знам защо. Защо петрола ще поскъпне и то доста над 100$?
                                Също не съм съгласен че движенията на петрола били политически а не икономически. Ако САЩ наистина искаха да погребат Путин и шайката му, щяха просто да спонсорират шистовите производители, а не да ги оставят да се нагаждат на пазара. Ако искат могат и 20$ барела да го докарат че и по-малко. Така че аз мисля че ОПЕК не съкратиха производството именно в борба за пазарен дял.

Коментар

Working...
                                X